REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusios Vyriausybės veiklą energetikoje narpliojęs Seimo laikinosios energetikos komisijos vadovas Artūras Skardžius premjerą patikino, kad suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo Klaipėdoje statybai netrukdys, sako Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip, aš kalbėjau (su A.Skardžiumi - BNS) ir jis suprato, kiek gavau iš jo atsakymus, jis garantavo, kad jokių trukdžių terminalo statybai nebus“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

REKLAMA

Jis tikino pats nepastebėjęs, kad statant terminalą būtų įvykę kokie nors pažeidimai.

„Aš pastoviai dalyvauju Klaipėdoje ir stebiu statybos eigą visą ir mes turim suorganizavę keletą uždarų ir atvirų posėdžių, ir man yra išsamiai pateikta visa informacija, dar nebūnant premjeru tas buvo daroma, ir buvo užsakytas anksčiau auditas ir aš nematau, kad ten būtų kokie pažeidimai atlikti, o jeigu įvyksta kažkokie derinimo procesai, kurie atsilieka nuo grafiko, tai yra normalu, nes terminalas yra statomas kartu su projekto rengimu“, - teigė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

„Tas objektas, kuris mums garantuoja energetinį saugumą, tai yra nacionalinis, strateginės reikšmės objektas, tikrai pabrėžčiau, kad niekas negali trukdyti sėkmingam to objekto įgyvendinimui“, - pridūrė jis.

Paklaustas, kaip vertina, kad komisija visgi priėmė išvadas, ministras pirmininkas teigė, jog ketvirtadienį dėl to surengs pasitarimą: „Taip, aš išgirdau ir turiu tą informaciją, manau, kad rytoj ryte turėsim šiuo klausimu pasitarimą.“

A.Butkevičius teigė, kad nederino veiksmų su A.Skardžiumi dėl išvadų priėmimo.

„Aš šiandien tikrai nebuvau Seime ir derinau visus veiksmus su frakcijos seniūne, ji yra atsakinga ir ji situaciją, kiek aš žinau, valdo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Premjeras aiškino, kad dar vienas SGD terminalo auditas yra normali praktika.

„Matot, yra tam tikra tarptautinė praktika, kada yra statomi dideli objektai ir dažniausiai netgi patys bendrovės vadovai nori, kad būtų atlikti tam tikri tarptautiniai auditai, tai yra normali praktika, kad jie tikrai būtų ramūs ir išsklaidytų visas abejones, arba nepagrįstus kaltinimus. Tai yra normali procedūra, netgi įmonės, baigusios metines veiklas, irgi daro auditus. Reiks priprasti prie to Lietuvoje“, - sakė A.Butkevičius.

Seimo laikinosios energetikos komisija nusprendė teikti vienintelį siūlymą dėl SGD terminalo projekto - Vyriausybei siūloma, įgyvendinus projektą, atlikti nepriklausomą auditą, o jo išvadą pateikti Seimui.

REKLAMA

Tokį sprendimą komisija priėmė, trečiadienį patvirtinusi galutines išvadas visais klausimais, kuriuos jai buvo suformulavęs Seimas.

Neoficialiomis BNS žiniomis, iki 2012 metų SGD terminalo nepriklausomą auditą Energetikos ministerijos užsakymu atliko bendrovė „Ecovis Proventus“. Auditoriai pažeidimų, įgyvendinant projektą, nerado.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų