REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos draudimo bendrovė „ERGO Insurance“ Lietuvoje kiekvienais metais fiksuoja tūkstančius mūsų šalies keliautojų apsinuodijimų maistu, o 2013 m. jų būta net 10 proc. daugiau nei 2012 m. Iš viso 2013 m. į bendrovę kreipėsi 675 gyventojai, patyrę sveikatos sutrikimus užsienyje, jiems išmokėta beveik 1 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Nors lietuviai laiko save patyrusiais keliautojais, statistika liudija, kad atostogas lietuviams sugadina ne tik netikėtos ligos ar traumos, bet ir ydingi valgymo keliaujant įpročiai. Pasak Europos draudimo bendrovės „ERGO Insurance“ žalų administravimo direktoriaus Baltijos šalyse Audriaus Pilčico, didžiausi Lietuvos keliautojų skrandžio priešai yra trys – godumas, taupymas ir smalsumas. „Dažniausiai apsinuodijama poilsiaujant Egipte, Turkijoje ar kituose šiltuose kraštuose. Žmonės nori visko paragauti, bet nepagalvoja, kad tai, kas tinka egiptiečio skrandžiui nebūtinai tiks mums, lietuviams. Kita priežastis – taupumas.

Reikia atsiminti, jog ne visose šalyse yra taikomi tokie pat higienos standartai kaip Europos Sąjungoje, todėl gatvėje ar turguje pigiau pardavinėjami užkandžiai nebūtinai bus tinkamai apdoroti ir paruošti“, – įspėja Audrius Pilčicas. Kita lietuvių sveikatai pavojinga sąlyga – saiko neturėjimas, kuris ypatingai pasireiškia atostogaujant viešbučiuose, kuriuose galioja taisyklė „Viskas įskaičiuota“. „Labai dažnai gauname pranešimų apie apsinuodijimus, kai žmonės tiesiog ligotai persivalgo arba negalėdami atsispirti gausiems stalams valgo visiškai nesuderinamus produktus. Keliautojai turėtų įvertinti savo sveikatos būklę bei galimybes valgyti neįprastą jų virškinimo sistemai maistą bei kiekį. Tai ypač aktualu atostogaujant šiltuoju sezonu“, – teigia A. Pilčicas. Verslo kelionėse lietuviai būna kur kas atsargesni. Atvejų, kai apsinuodijama komandiruočių metu, pasitaiko labai retai. Bendras apsinuodijimų skaičius tiesiogiai proporcingas keliautojų srautui. Padaugėjus atostogautojų, padaugėja ir sveikatos sutrikimų. Nors draudikai pataria būti atsargiems ir egzotiškus patiekalus ragauti su saiku ir tik patikimose maitinimo įstaigose, kartais negalavimai neišvengiami dėl temperatūros ir klimato skirtumo ar silpno organizmo imuniteto. Europos draudimo bendrovės „ERGO Insurance“ Lietuvoje duomenimis, išvykų metu pasitaiko ir kitokių sveikatos sutrikimų: peršalimų, nudegimų, kaulų lūžių ar širdies ligų paūmėjimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų