REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Putinas grasina užpulti Lietuvą“, – taip buvo pavadinta eilinė „Aktualai. Pratęsimas“ vaizdo siužetų serija, kurioje Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas visuomenininko ir aštrių pasisakymų mėgėjo Algio Ramanausko balsu kreipėsi į Lietuvos piliečius.

Putinas grasina užpulti Lietuvą“, – taip buvo pavadinta eilinė „Aktualai. Pratęsimas“ vaizdo siužetų serija, kurioje Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas visuomenininko ir aštrių pasisakymų mėgėjo Algio Ramanausko balsu kreipėsi į Lietuvos piliečius.

REKLAMA

„Brangūs draugai iš Lietuvos, tegul ši daina jums primena, kokie pikti išgamos gyvena Vakaruose, – rusiškai prabilo vaizdo siužeto personažas. – Suvirškinsime Krymą ir ateisime tiesiai pas jus. Nepamirškite mūsų.“

Vėliau personažas užtraukė dainelę: „Gryzūnienė bus jūsų mama, apsidžiaugs Paleckis, Panka ir net Šliužas, apsišiksite visi tada ir suprasite, kas yra tikras „ūžas“. Ir tada jums bus „chana“, jau prisižaidėte – gana, prisiminsite, kas yra priklausomybė, referendumo nebus, nusigraušite nagus, pasirūpins jumis Rusijos galybė, – jau lietuviškai uždainavo V. Putino nuotrauka. – Ir Paleckis laisvas pasijus, ir smaukys iš džiaugsmo savo dzindziliuką.“

Šį vaizdo siužetą LNK GO svetainėje peržiūrėjo bemaž 41 tūkst. internautų. Svetainėje „Youtube“ peržiūrų skaičius viršija 3,5 tūkst.

REKLAMA
REKLAMA

„Aktualai. Pratęsimas – Algio Ramanausko, Justo Mamontovo, Rimo Šapausko ir Gabrielės Malinauskaitės darbo dienų druska tik per LNK GO, nuo pirmadienio iki penktadienio“, – taip yra pristatomas projektas internete.

REKLAMA

Dainos herojumi tapęs Socialistinio liaudies Fronto lyderis Algirdas Paleckis teigė nesistebintis A. Ramanausko iniciatyva.

„Apgailėtina. Ne pirmą kartą žmogus tai daro. Čia jau yra klinikinis atvejis. Ne vieną kartą esu sakęs, kad tam žmogui yra suteikiama per daug garbės. Tai, kad jis dirba didžiosiose Lietuvos televizijose, man regis, garbės nedaro niekam. Kaip žurnalistas ir politologas, daug metų gyvenęs toje pačių Vakarų Europoje, galėčiau pasakyti, kad bet kokia civilizuota šalis ir televizija tokį žmogų jau seniai būtų atleidusi tokį žmogų su „Vilko bilietu“, – portalui balsas.lt kalbėjo A. Paleckis.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, A. Paleckio teigimu, Lietuvoje stebuklų būna. „Asmeniškai su A. Ramanausku nesame pažįstami. Sunku pasakyti, iš kur pas jį kompleksai mano atžvilgiu. To reikėtų klausti jo paties ir kai kurių gydytojų“, – pečiais traukė A. Paleckis.

Pats A. Ramanauskas nebuvo labai kalbus. „Nepasakosiu, kaip gimė ši iniciatyva, nes tingiu. Viską, ką noriu pasakyti, įdedu į „Facebook“, man spauda nereikalinga“, – kirto A. Ramanauskas.

Paskutinis įrašas A. Ramanausko „Facebook“ paskyroje – būtent šio vaizdo įrašo nuoroda su trumpu komentaru: „Putinas atvirai grasina karu Lietuvai“. Visuomenininkas komentaruose nebijo kai kurių žmonių pasiųsti ir tolėliau, arba tiesiog pavadinti idiotais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Interneto žiniasklaidos asociacijos vadovė Aistė Žilinskienė sakė, kad labai grėsmingai šio vaizdo siužeto nereikėtų vertinti. „A. Ramanauskas yra gerai žinomas visuomenės veikėjas, jo darbo stilistika yra ironiška, šaržiška. Tai yra gerai žinoma Lietuvoje, – kalbėjo A. Žilinskienė. - Vaizdo siužetas priklauso info žanrui. Tai yra ironija. Sunku juk būtų vertinti ir „Dviračio šou“. Tai yra tam tikras šaržas.“

„Jeigu įmanoma, rekomenduočiau aštresnių kai kurių žodžių vengti viešoje erdvėje“, – teigė A. Žilinskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų