REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmasis susitikimas su būsimu darbdaviu – itin reikšmingas įvykis jūsų karjeros istorijoje, sako ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Karjeros centro vadovė Gintarė Aldonytė. Sudominti būsimą kolegą ir palikti gerą įspūdį svarbu per pirmąsias tris minutes nuo pokalbio pradžios. Jei pavyks tai padaryti, tikėtina, kad nesunkiai pateksite į kitą atrankos etapą.

Pirmasis susitikimas su būsimu darbdaviu – itin reikšmingas įvykis jūsų karjeros istorijoje, sako ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Karjeros centro vadovė Gintarė Aldonytė. Sudominti būsimą kolegą ir palikti gerą įspūdį svarbu per pirmąsias tris minutes nuo pokalbio pradžios. Jei pavyks tai padaryti, tikėtina, kad nesunkiai pateksite į kitą atrankos etapą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Studentai dažnai klausia, kaip išsiskirti iš minios ir kaip atkreipti potencialaus darbdavio dėmesį Karjeros dienų metu. Juk tuomet vienos įmonės atstovus sudominti siekia šimtai studentų – vieni jų nori gauti praktikos vietą įmonėje, kiti pretenduoja įsidarbinti. Visada patariu studentams vadovautis pora universalių taisyklių: pirmiausia, ne improvizuoti kalbantis su potencialiu darbdaviu, o pasiruošti susitikimui, antra – akcentuoti ne tik profesines kompetencijas įgytas studijų metu, bet ir savo iniciatyvumą, atsakomybę, įgyvendintus projektus“, – sakė G. Aldonytė.

REKLAMA

Į Karjeros mugę – kaip į darbo pokalbį

Karjeros planavimo ekspertė patarė, kad lankantis Karjeros dienose svarbu patraukti darbdavio dėmesį ir stengtis susitarti dėl individualaus susitikimo. „Tikrai neverta vargti ir bandyti atskleisti visus savo privalumus pirmojo susitikimo su darbdaviu metu. Pakaks, jei sudominsite įmonės atstovus ir pasitarsite dėl galimybės pasimatyti dar kartą, individualiai“, – teigė ji.

Prieš užkalbinant potencialų darbdavį Karjeros mugėje, verta apmąstyti savo tikslus, lūkesčius: kokios srities įmonės labiausiai domina, kokios pozicijos siekiama, kas tai pozicijai būdinga, kokie reikalavimai keliami specialistams, dirbantiems šioje srityje. Svarbu apgalvoti asmenines savybes, pasiekimus, veiklą, išryškinančius jūsų privalumus. „Pasirenkite trumpai pristatyti tris svarbiausias jūsų įgytas kompetencijas, pasidalykite patirtimi visuomeninėje veikloje, kuri parodytų, jog esate motyvuotas, ryžtingas, orientuotas į tikslą ir rezultatą. Nepamirškite pasidomėti ir įmone, su kurios atstovais ketinate bendrauti. Perskaitykite pastaruoju metu pasirodžiusias publikacijas apie kompaniją, panaršykite jos tinklapyje, susipažinkite su bendrovės vertybėmis, tikslais, pasiekimais. Kalbėdami apie savo gebėjimus, siekite juos su kompanijos tikslais, parodykite, kad domitės įmonės veikla, rinkos tendencijomis“, – sakė karjeros planavimo ekspertė.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausia – užklasinė veikla

DNB banko personalo verslo partnerė Lina Remeikaitė-Staškevičienė patvirtino, jog universitetų Karjeros dienose banko atstovai dairosi ne tik pagalbininkų laikiniems projektams, tačiau ir nuolatinių darbuotojų. „Karjeros dienose ieškome jaunuolių, kurie planuoja karjeros siekti banke. Labiausiai mus domina motyvuoti, veiklūs jaunuoliai, kurie žino, kokioje srityje nori tobulėti ir ko pasiekti. Dėmesį prikausto tie kandidatai, kurie gali pasigirti ne tik gerais mokslo rezultatais, tačiau ir pasiekimais užklasinėje veikloje“, – sakė L. Remeikaitė-Staškevičienė. Ji pridūrė, kad studentų pasiekimai užklasinėje veiklose ir iniciatyvose atstoja darbo patirtį: „Pasiekimai papildomose veiklose parodo, kad žmogus sugeba derinti kelis užsiėmimus vienu metu, moka valdyti ir planuoti savo laiką, tikslingai jį paskirsto. Mus domina atviri ir veiklūs jaunuoliai, iš kurių galime tikėtis papildomų iniciatyvų darbe“. L. Remeikaitė-Staškevičienė akcentavo, jog Karjeros dienose sutinka ir tikrų verslo žvaigždžių, kurie atlikę praktiką ar padirbėję asistentais žaibiškai kyla karjeros laiptais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prie ISM Karjeros dienų prisijungs ir kompanija „EY“ (buvusi „Ernst & Young“), kuri kaip kasmet ieškos studentų, norinčių siekti karjeros lyderiaujančioje Didžiojo ketverto bendrovėje. „EY“ jau yra paskelbę atviras darbo pozicijas kompanijos interneto svetainėje. „Mus labiausiai domina ekonomikos, finansų ir vadybos krypčių studentai. Kolektyve laukiame energingų, veiklių, ambicingų ir gerų mokslo rezultatų pasiekusių studentų. Projektų įvairovė, darbas dinamiškose komandose ir galimybė mokytis iš patyrusių vadovų bei darbas su stambiausiomis Lietuvos įmonėmis ir organizacijomis – visa tai laukia jau nuo pat pirmųjų darbo dienų pas mus“, – sakė „EY“ personalo skyriaus specialistė Raminta Karčiauskaitė.

REKLAMA

ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto „Karjeros dienos 2014“ vyks kovo 20 d., 11:30 valandą. Tris valandas įmonių atstovai bendraus su studentais ir absolventais, pasakos apie savo įmones, karjerą jose, bus pasirengę atsakyti į klausimus bei duoti naudingų patarimų. Šiais metais pirmą kartą gabiausiems ir aktyviausiems ISM studentams organizuojama „Kontaktų popietė“, kurioje studentai turės išskirtinę galimybę artimiau susipažinti su didžiausių Lietuvos įmonių atstovais ir aptarti karjeros galimybes tarptautinėse įmonėse.

ISM „Karjeros dienose 2014“ dalyvaus daugiau nei trisdešimt kompanijų, tarp kurių „Western Union“, KPMG, EY, „L‘Oreal“, „Statoil“, SEB, DNB bankas, „Rimi“, „Synergium“, „Lidl“, „CVOnline“, „Aviva“, „Nestle“, „Lietuvos draudimas“, „Arvi“ ir kitos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų