REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar nepakenks kontraceptinės tabletės?

Šiuo metu sprendžiu, kokią apsisaugojimo nuo nėštumo priemonę rinktis.

Šiuo metu sprendžiu, kokią apsisaugojimo nuo nėštumo priemonę rinktis.

REKLAMA

Draugės pataria naudoti kontraceptines tabletes, tačiau pati esu skaičiusi, kad dėl šių tablečių naudojimo po to sunkiau susilaukiama vaikų ir yra kitų rimtų grėsmių. Ar iš tikrųjų kontraceptinės tabletės turi tokį poveikį? Ar yra tyrimų tai įrodančių?

REKLAMA
REKLAMA

Lina, 22 m.

Ginekologė Ingrida Kravčenkienė:

- Prieš pasirenkant apsisaugojimo būdą patartina apsilankyti pas gydytoją ginekologą, kuris patars, koks jums būtų tinkamiausias. Kontraceptinės tabletės – saugus, patogus būdas apsisaugoti nuo nėštumo. Nuolatos stebiu tyrimų rezultatus apie galimą šalutinį tablečių poveikį ir galiu pasakyti, kad mitas, jog moterys negali po tablečių vartojimo pastoti, yra visiškai išgalvotas. Gamintojai teigia, kad praėjus mėnesiui po tablečių vartojimo, mergina jau gali drąsiai pastoti ir nesijaudinti dėl kenksmingo poveikio vaisiui.

REKLAMA

Šiuo metu merginoms ir moterims siūlome vartoti mažo hormonų kiekio tabletes, kurių negalima vartoti tik jeigu šeimoje yra staigių mirties atvejų, širdies ligų praktika, moteris turi kraujo krešėjimo problemų ar kepenų ligų. Taip pat jei rūko ar vartoja kitas psichotropines medžiagas.

Dažniausiai negalinčių vartoti kontraceptinių tablečių merginų pasitaiko vos kelios iš 100, tačiau gydytojas ginekologas vis tiek prieš išrašant tabletes visada turi pamatuoti pacientės kraujo spaudimą ar bent jau paklausti apie pacientės ligas, ligų praktiką šeimoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų