REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Loreta Mačiulienė, LRT televizijos naujienų Nepriklausomybės atkūrimo dienos renginiai Kaune sutraukė tūkstančius miestelėnų. Pagrindinės iškilmės tradiciškai vyko Karo muziejaus sodelyje.

REKLAMA
REKLAMA

Iškilmingas minėjimas Karo muziejaus sodelyje prasidėjo autentiška Vyčio Kryžiaus vėliavos pakėlimo ceremonija. Prie Nežinomo kareivio kapo ir Laisvės paminklo padėta gėlių. Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga kauniečius sveikino moksleivių, studentų, kitų organizacijų atstovai.

REKLAMA

Miesto vadovas pastebėjo, kad šiemet žmonių švęsti susirinko kaip niekad gausiai.

„Mažai trūksta, kad būtų, kaip buvo 1989 metais, kai buvo atstatyta skulptūra „Laisvė“. Tada dalyvavo daugiau kaip 10 tūkst. žmonių. Džiaugiuosi ta dvasia, kuri mus lydėjo nepriklausomybės atkūrimo kelyje“, – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Skaičiuojama, kad karo muziejaus sodelyje šventė beveik 10 tūkstančių kauniečių. Susirinkusieji tikino, kad į aikštes išviliojo ne vien gražus oras, bet ir neramios žinios iš Ukrainos.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiatūkstantinė kauniečių minia stebėjo simbolinį laisvės paukščio skrydį. Iš trispalvės spalvų balionų padarytas paukštis palydėtas žodžiais „Palaimink, Dieve mus“.

Įvairūs renginiai vyko ir kitose miesto erdvėse. Kauno geležinkelio stotyje skambėjo choro „Cantate Domino“ atliekama muzika. Atlikėjai, pasipuošę retro stiliaus drabužiais, nešini lagaminais įsimaišė tarp laukiančiųjų. Pirmąją dainą sudainavo stovėdami skirtingose vietose.

Dainos taip pat skambėjo Vilniaus, Kaišiadorių ir Radviliškio geležinkelio stotyse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų