REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien, kovo 10 d., 18 val. „National Geographic Channel“ pristato unikalią pasaulinę premjerą – net 180 šalyje vienu metu bus pristatytas 13-kos dalių dokumentinis serialas „Kosmosas: erdvės ir laiko odisėja“ (angl. Cosmos: a Spacetime Odyssey). Valandos trukmės serialas bus verčiamas į 44 kalbas, sakoma „National Geographic Channel“ pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

1980 m. pasaulį sužavėjo savo laikmetį pralenkęs serialas „Kosmosas: asmeninė kelionė“ (angl. Cosmos: a Personal Voyage) su tuometine astronomijos žvaigžde ir mokslo populiarintoju Carlu Saganu priešaky. Tai buvo visų laikų žiūrimiausias serialas, pritraukęs net 400 milijonus Jungtinės Amerikos Valstijos žiūrovų. Praėjus daugiau nei trims dešimtmečiams „National Geographic Channel“ pristato dokumentinį serialą, pratęsiantį nepakartojamą kelionę į svaiginantį žinojimą – „Kosmosas: erdvės ir laiko odisėja“.

REKLAMA

Laidos vedėjas, žinomas astrofizikas Neilas deGrasse Tysonas, sudėtingiausias mokslines koncepcijas pristatys nepaprastai aiškiai, apjungdamas skepticizmą ir nuostabą, griežtus mokslo dėsnius ir emocijas, kurias sukels pritrenkiantys begalinės visatos vaizdai ir savo laikinumo suvokimas. Žvelgiant kartu su astrofiziku Neilu, visas materialusis pasaulis, visatos didybė, naujausios mokslo teorijos, atradimai, šiuolaikinės tendecijos ir mokslininkų užmačios, atrodys ne tokios bauginančios ir paslaptingos.

„Kosmosas“ – tai transcendentinė patirtis, kuri paaiškins tikrąją mokslo kilmę, padės pajusti jo dvasią ir suprasti nepaneigiamą poveikį kiekvienam iš mūsų.

Premjera per „National Geographic Channel“ kovo 10 d., 18 val. Lietuvos laiku, sakoma pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų