REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiek vaikų turite ar planuojate turėti jūs? Legendinis Maroko sultonas Mula Izmailas (Moulay Ismaïl) pasaulyje žinomas ne tik kaip nuožmus tironas, bet ir kaip produktyviausias visų laikų sėklintojas. Manoma, kad Maroką nuo 1672 iki 1727 m. valdęs asmuo pasaulyje paliko daugiau kaip 1 100 vaikų. Tai patvirtino ir Vienos universiteto (Austrija) mokslininkų atlikto tyrimo rezultatai, rašo „LiveScience.com“.

REKLAMA
REKLAMA

Mokslininkai paskaičiavo, kad teoriškai tai yra įmanoma tuo atveju, jei šalies vadovas 32 metus iš eilės sanguliaudavo kasdien. Kompiuterinio modeliavimo duomenys byloja, kad pirmasis Alauitų dinastijos Maroke (ji šalį valdo ir mūsų laikais) valdovas galėjo būti pasiekęs absoliutų biologinės tėvystės pasaulio rekordą ir susilaukęs daugiausiai vaikų. Remiantis istoriniais šaltiniais, jis tapo 888 vaikų tėvu (šis rekordas įtrauktas Gineso rekordų knygą).

REKLAMA

Tačiau anuomet Maroke lankęsis prancūzų diplomatas Dominikas Buno (Dominique Busnot) rašė, jog sultonas Izmailas 1704 m. turėjo 1 171 vaiką, 4 žmonas ir 500 sugulovių haremą, rašo „LiveScience.com“. Mokslininkai buvo atmetę tokio vaikų skaičiaus galimybę kaip mažai tikėtiną, nes moterys pastoti gali tik keletą dienų per mėnesį.

Tačiau Vienos universiteto (Austrija) kompiuteriu bandė modeliuoti, kiek kartų sultonas Izmailas turėjo sanguliauti, kad per 32 metus būtų spėjęs tapti 1 171 vaiko tėvu. Neįtikėtina, tačiau modeliavimo rezultatai byloja, jog tai buvo įmanoma ne tik teoriškai, bet ir praktiškai – jei sultonas visus tuos 32 m. su haremo moterimis santykiaudavo nors kartą per dieną.

REKLAMA
REKLAMA

„Skaičiuodami vadovavomės kraštutinai konservatyviomis nuostatomis, tačiau sultonas Mula tiek vaikų galėjo susilaukti net ir tokiu atveju“, – pripažino tyrimui vadovavusi antropologė Elizabet Obercaucher (Elisabeth Oberzaucher).

Tyrimo metu buvo sukurta keletas skirtingų koncepcinių modelių. Pagal vieną jų moterų menstruacijų ciklai nebuvo sinchronizuoti, pagal kitą – sinchronizuoti, trečiame įvertintas ir sultono Izmailo sėklos vaisingumo mažėjimas sultonui senstant.

Tyrimo rezultatai byloja, kad jei Maroko valdovas per 32 metus susilaukė 1 171 atžalos, tai seksu turėdavo užsiiminėti vidutiniškai nuo 0,83 iki 1,43 karto per dieną. Be to, valdovui būtų pakakę ir 65-110 sugulovių haremo. O istoriniuose šaltiniuose minima, kad haremo moterų skaičius siekė apie 500.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto E. Obercaucher atkreipė dėmesį, kad tyrimo rezultatai gana smarkiai skyrėsi, priklausomai nuo to, koks modelis buvo parinktas.

Nors sultono seksualinio gyvenimo niekas nevaržė ir jis galėjo sanguliauti su vis kitomis moterimis, jo haremo moterys už menkiausius neištikimybės įtarimus būdavo negailestingai baudžiamos. Pasakojama, kad tironas savo rankomis pasmaugdavo neištikimybe įtariamas suguloves arba įsakydavo nurėžti krūtis ar išrauti dantis. Mirties bausmės sulaukdavo ir jo moteris matę vyrai.

Sultonas Izmailas Maroką valdė ilgiausiai per visą šios šalies istoriją ir pagarsėjo kaip nepaprastai žiaurus tironas. Istoriniuose šaltiniuose minima, kad Fezo mieste jis viešai demonstravo nuo 400 iki 1 000 priešų vadų ar politinių oponentų galvų. Per 55 jo valdymo metus mūšiuose žuvo daugiau kaip 30 tūkst. žmonių.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų