REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Londono autobusuose nebebus galima už kelionę atsiskaityti grynaisiais po to, kai ateinančią vasarą įsigalios viešojo transporto sistemos pakeitimai, informuoja šalies žiniasklaidos priemonės.

REKLAMA
REKLAMA

Transporto sistemos vadovai skelbia, kad jau dabar 99 proc. autobusų keleivių už kelionę susimoka „Oyster“ kortele, išankstinio mokėjimo bilietais arba bekontaktėmis mokėjimo kortelėmis. „Transport for London“ atstovas Leon's Daniels'as sakė, kad mokėjimai grynaisiais per metus kainuoja 24 mln. svarų sterlingų, tad atsisakius šios tvarkos bus „gerokai“ sutaupyta.

REKLAMA

„Mokėti „Oyster“ ar bekontakte mokėjimo kortele yra ne tik pigiau, bet tai taip pat pagreitina įlipimą į autobusą ir autobusai mažiau vėluoja“, – sakė K. Daniels'as.

Neseniai surengtos viešos konsultacijos metu maždaug trečdalis iš 37 tūkst. respondentų sakė pritariantys siūlomai naujai tvarkai.

Verta taip pat paminėti, kad nuo vasaros „Oyster“ kortelių turėtojams bus aktyvuota nauja funkcija „dar viena kelionė“. Ji leis minėtų kortelių turėtojams, kurių kortelėje dar yra šiek tiek pinigų, tačiau jų neužtenka susimokėti 1,45 svaro už dar vieną kelionę autobusu, dar vieną kartą važiuoti autobusu prieš papildant savo „Oyster“ kortelę.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų