REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgaliui sinoptikai prognozuoja šaltuką, tačiau eterio ir sporto žvaigždės siūlys prisiminti šiltas kelionių akimirkas. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksiančioje tarptautinėje turizmo, laisvalaikio ir sporto parodoje „ADVENTUR 2014“ apie savo atostogas pasakos šalies įžymybės, o jėgas paplūdimio tinklinio aikštelėje išbandys pajėgiausi šalies tinklininkai.

REKLAMA
REKLAMA

„Garsūs Lietuvos keliautojai, rašytojai ir menininkai sutiko parodos lankytojams papasakoti apie savo atostogas, pasidalinti kelionių įspūdžiais apie gerai pažįstamas šalis, jų kultūrą ir visa kita, kas gali padėti keliaujantiems į jų pamėgtas šalis. Tai unikali proga sužinoti, kaip atostogauja garsenybės“, - teigia žymius žmones sukvietusio kelionių organizatoriaus „Novaturo“ generalinis direktorius Linas Aldonis.

REKLAMA

Apie koridos ir flamenko šalį Ispaniją pasakos Yurga Lago, Europos krašte įsitaisiusią Portugaliją ir skonių jūros vidury esančią Siciliją – Andrius Užkalnis, kaip gera atostogauti Graikijoje, kuo žavios šalies salos ir salelės pasakos Gražina Baikštytė. Atostogomis Turkijoje pasidžiaugs Asta Stašaitytė – Masalskienė ir Livija Gradauskienė. Patarimais, kaip atrasti pažintinių kelionių autobusu džiaugsmą dalinsis Juozas Liesis, o pigių kelionių gudrybių mokys ir Bulgarijos paplūdimius įvertins Makalius.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiamės, kad parodos lankytojams galime padovanoti susitikimus su žinomais žmonėmis. Kas gi geriau nupasakos Sicilijos maisto ir vyno subtilybes nei tikras kulinarijos ekspertas Andrius Užkalnis? O ar yra geresnis pigių kelionių specialistas nei garsusis keliautojas Makalius, pats išmaišęs daugybę šalių? Esame tikri, kad pranešėjai papasakos savo kelionių įspūdžius ir pasidalins naudingais patarimais“, - sako „Novaturo“ vadovas Linas Aldonis. Bus žvaigždžių ir paplūdimio tinklinio aikštelėje. „Novaturas“ ir Kaune įsikūrusi, visus metus Lietuvoje azartiškąjį paplūdimio tinklinį populiarinanti RIO arena, parodos metu organizuos profesionalų paplūdimio tinklinio turnyrą, kuriame žais pajėgiausi šalies tinklininkai. „Tinklinis pasirinkas neatsitiktinai – vasaros metu tai bene populiariausia sporto šaka. Taigi, norėdami priminti vasarą ir atostogas, nutarėme organizuoti tinklinio šventę“, - pasakoja L. Aldonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visas tris parodos dienas vyksiančiame turnyre dalyvaus vyrų salės tinklinio čempionai Martynas Kolodavičius ir Edvinas Adomaitis, 2012 metų Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionai Andžej Savastenok ir Artur Vasiljev, 2009 metų Suomijos atviro tinklinio čempionato vicečempionai Oleg Čebialis ir Paulius Mačiulevičius bei daugelis kitų tituluotų sportininkų. „Nors šiuo metu treniruojamės salėje ir esame atpratę nuo smėlio, žiūrėdamas į turnyrinę lentelę matau, kad turnyras bus tikrai įdomus. Maždaug 4–5 komandos yra pakankamai pajėgios kautis dėl prizinių vietų“, - teigia pernai metų Lietuvos paplūdimio tinklinio čempiono medalį užsikabinęs Gilbertas Kerpė. Nugalėtojų laukia kelionių organizatoriaus „Novaturas“ įsteigtas prizas – kelionė į Antaliją, o antrosios vietos laimėtojai džiaugsis kelionių agentūros „West Express“ ir jos skrydžių portalo Tiesiai.lt įsteigtu prizu – lėktuvo bilietais.

REKLAMA

Parodos lankytojai taip pat nebus nuskriausti: jie galės mėgautis puikia tinklinio fiesta, šalia aištelės veiks baras, puikią muziką gros didžėjus, be to, kiekvienas parodos lankytojas turės galimybę užpildęs skrajutę laimėti kelionę į Turkiją visai šeimai, o taip pat pasinaudoti specialiai parodai išleisto „Keliautojo paso“ siūlomomis nuolaidomis.

Parodą „ADVENTUR“ organizuoja turizmo verslo specialistai – Valstybinis turizmo departamentas prie LR ūkio ministerijos, Lietuvos turizmo asociacija, LR turizmo rūmai ir parodų bei konferencijų organizatorius LITEXPO. Parodoje dalyvaus daugiau kaip 140 dalyvių iš Lietuvos ir užsienio: Baltarusijos, Čekijos, Slovakijos, Estijos, Indonezijos, Irano, Italijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Kinijos, Kroatijos, Latvijos, Lenkijos, Rumunijos, Tailando, Tuniso. 3-oji salė bus skirta Lietuvos turizmui ir vadinsis „Pažink Lietuvą“, 5-oji salė skirta išvykstamajam turizmui ir vadinsis „Atrask pasaulį“, 4-oje salėje „Poilsiauk aktyviai“ parodos lankytojų laukia įvairūs laisvalaikio leidimo sprendimai bei pasiūlymai.  

Užsakymo nr. 4157_08

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų