REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu miestas nori pasauliui parodyti savo galią, statusą ir gerovę – jame statomi dangoraižiai, rašo cnbc.com. Per pastaruosius kelis dešimtmečius galima matyti, kaip vis daugiau miestų varžosi dėl įspūdingiausio dangoraižio titulo.

Jeigu miestas nori pasauliui parodyti savo galią, statusą ir gerovę – jame statomi dangoraižiai, rašo cnbc.com. Per pastaruosius kelis dešimtmečius galima matyti, kaip vis daugiau miestų varžosi dėl įspūdingiausio dangoraižio titulo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Naujienų portalas pristato 10 pačių įspūdingiausių dangoraižių – tiek savo architektūriniais sprendimais, tiek išvaizda.

REKLAMA

 

1. „St Mary Axe“, Londonas, Didžioji Britanija.

Šis dangoraižis yra 179,8 metrų aukščio. Pastatyti dar 2003 metais šį pastatatą kainavo 226 mln. JAV dolerių. Dangoraižis įsikūręs pačiame Londono centre.

2. „Taipei“, Taivanas.

Nuo 2004 metų, kada jis buvo pastatytas, iki pat 2011-ųjų šis pastatas turėjo aukščiausio pastato pasaulyje statusą. Jo aukštis siekia 509,2 metrus, o statybos kainavo 1,76 mlrd. JAV dolerių. Be to, šis pastatas išsiskiria ir tuo, kad jo liftas yra pats greičiausias pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

3. HSB pastatas Malmės mieste, Švedija.

Šis dangoraižis, iškilęs dar 2005 metais, yra pats aukščiausias Skandinavijoje. Jo aukštis siekia 190 metrus. Jį pastatyti kainavo 80 mln. JAV dolerių.

4. “Hearst” bokštas, Niujorkas.

Pastatyti šį 181,97 metrus siekiantį dangoraižį, kainavo 500 mln. JAV dolerių. Šis dangoraižis pasižymi dar tuo, kad 90 proc. jam pastatyti naudojamų medžiagų – buvo perdirbtos.

5. “Het Strijkijzer”, Haga, Olandija

Šis dangoraižis, iškilęs 2007 metais, pasižymi tuo, kad užima ypač mažai ploto – tik 30x35 metrų. Jo aukštis siekia 131,58 metrus. Hagoje esantis dangoraižis pasižymi inovatyvumu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. „Mode Gakuen Cocoon“ bokštas, Tokijas, Japonija.

Tai yra universiteto pastatas, kuriame vienu metu gali būti 10 tūkst. studentų ir tai yra antra aukščiausia mokymosi įstaiga pasaulyje. Šio dangoraižio aukštis siekia 204 metrus. „Mode Gakuen Cocoon“ pastatas, iškilęs 2008 metais, išsiskiria ekologiškumu jis yra termiškai izoliutas, todėl jo šildymui neeikvojama daug elektros energijos.

 

7. „Aqua“ dangoraižis, esantis Čikagoje, JAV.

Šis dangoraižis, pastatytas 2009 metais, išsiskiria savo architektūra – atrodo kaip uola. Pastatyti jį kainavo 475 mln. JAV dolerių ir jo aukštis siekia 250 metrų. Ant dangoraižio stogo yra sodas, kuris iš viso užima 7 tūkst. kvdr. metrų. sodo temperatūra yra reguliuojama, todėl jis žaliuoja tiek vasarą, tiek žiemą.

REKLAMA

8. Viešbutis „Porta Fira“, Barselona, Ispanija.

Tam, kad jis įsikomponuotų į miesto architektūrą, dangoraižio spalva pasirinkta raudona. Viešbučio aukštis siekia 113 metrų ir jį pastatyti atsiėjo 122,5 mln. JAV dolerių. Statant dangoraižį buvo atsižvelgta į jo ekologiškumą – energija tiekiama saulės baterijomis, įdiegtos energiją taupančios sistemos. Jeigu norite apsistoti viename inovatyviausių pasaulio viešbučių, jums už naktį tektų sumokėti maždaug 109 JAV dolerių.

9. „Niujorkas“ Niujorke

Šio dangoraižio aukštis siekia 265,18 metrus ir jį pastatyti atsiėjo 875 mln. JAV dolerių. Šis pastatas stovi prestižiniame Manhateno rajone. Jame yra įsikūrusios kelios mokyklos.

10. "Marilyn Monroe" bokštai, Misisogos miestas, Kanada.

Tai yra du, labai panašios architektūros bokštai. Jų aukštis siekia 176 ir 158 metrus. Išsiskiriančius savo forma pastatus iš viso pastatyti atsiėjo 450 mln. Kanados dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų