REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turbūt niekas nepaneigs, kad kūdikio maitinimas krūtimi neatsiejamas nuo motinystės instinkto, kuris glūdi kiekvienoje moteryje. Žindymas turi ypatingą biologinį ir emocinį poveikį tiek kūdikiui, tiek motinai, todėl ypač svarbu, kad jis būtų kuo sklandesnis. Tačiau moterys, kurios norėtų pasididinti krūtinę, dažnai nuogastauja, ar krūtų implantai joms nesutrukdys žindyti savo kūdikio.

REKLAMA
REKLAMA

Plastikos chirurgas Martynas Norkus teigia, kad jei moteriai lemta maitinti krūtimi, ji galės tai daryti – su krūtų implantais ar be jų.

REKLAMA

„Ar moteris gali maitinti krūtimi, ar ne, iš esmės priklauso nuo psichologinių ir fiziologinių organizmo savybių (liaukinio audinio kiekio, spenelių formos). Dažniausiai krūtų didinimo operacijos metu implantai talpinami po raumenimis. Tokiu būdu implantai minimaliai „susisiekia“ su pieno liaukomis, todėl neatskiria jų nuo spenelio komplekso ir nepažeidžia pieno latakų“, – sako Estetinės chirurgijos centro direktorius gydytojas Martynas Norkus.

REKLAMA
REKLAMA

Teorinė galimybė, kad moteris negalės kūdikio maitinti krūtimi po krūtų didinimo operacijos išlieka tik tuo atveju, jei pjūvis atliekamas areolės srityje (kitaip vadinama „per spenelį“). Atliekant areolės pjūvį gali būti susilpninami nerviniai impulsai (spenelių jautrumas) bei dalinai pažeidžiami pieno latakėliai, per kuriuos išsiskiria pienas. Siekiant to išvengti, pjūvis dažniausiai atliekamas po krūtimi.

„Tačiau turime ne vieną pacientę, kurios nepriklausomai nuo pasirinkto operacijos metodo, sėkmingai maitino krūtimi praėjus metams, dviems ir daugiau po operacijų. Nors literatūroje teigiama, kad krūtų didinimo operacijos neįtakoja maitinimo krūtimi, tačiau džiugu girdėti, kai mano pacientės tai patvirtina savo žodžiais“ – dalinasi patirtimi gyd. M. Norkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gydytojas taip pat paneigia mitą, kad krūtų implantai gali kelti pavojų kūdikiui. Tyrimų rezultatai rodo, kad krūtų implantų silikono molekulės yra per didelės, kad patektų į pieno latakėlius, ir kūdikis galėtų juos įtraukti kartu su motinos pienu.

Jeigu turite klausimų ar norite pasitarti - Estetinės chirurgijos centro gydytojas Martynas Norkus konsultuoja Kaune. Skambinkite ir registruokitės telefonu (37) 46 00 99.

Daugiau informacijos: http://www.plastinechirurgija.lt

Užs. Nr. 4184

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų