REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Televizijos bokštą sugriauti panorusiam vaikinui už nevykusį pokštą teks aiškintis teisme. Gruodžio 30 d. 13.45 val. Vilniaus aps. vyriausiajame policijos komisariate gautas pranešimas, kad Vilniuje turi sugriūti televizijos bokštas. Nustatyta, kad asmuo skambino iš Vilniaus A. P. Kavoliuko gatvėje esančios degalinės. Pareigūnai operatyviai nustatė, kad šią informaciją pateikė nežinomas asmuo iš degalinėje esančio taksofono ir pasišalino automobiliu. Informacija buvo perduota patruliams ir netrukus automobilis buvo sulaikytas netoli Trakų.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad skambinęs asmuo – neblaivus (1,46 prom.) D.K. (gimęs 1988 m.). Jis prisipažino, kad pajuokavo. Jam surašytas administracinės teisės pažeidimų protokolas, medžiaga sprendimui priimti išsiųsta į Vilniaus miesto apylinkės teismą.

REKLAMA

LR administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato, kad už skambinimą pagalbos telefono numeriais žinant, kad nėra pagalbos poreikio gresia įspėjimas arba bauda nuo trijų šimtų iki penkių šimtų litų, arba administracinis areštas nuo penkiolikos iki trisdešimties parų.

Policija primena, kad panašūs pokštai gali užtraukti ir baudžiamąją atsakomybę. LR baudžiamasis kodeksas numato,kad tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to kilo žmonių sumaištis ar buvo padaryta didelės turtinės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos specialios tarnybos, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų