REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Lietuvos krepšinio lygos krepšininkas, pastaruoju metu daugiau su pramogų pasauliu siejamas Matas Niparavičius kuo puikiausiai išmano LKL virtuvę. Buvęs krepšininkas lkl.lt papasakojo, ką galvoja apie visas lygos komandas.

REKLAMA
REKLAMA

Lyderis „Lietuvos rytas“. Tendencija, kad „Lietuvos rytas“ arba „Žalgiris“ metų pabaigoje būtų viršūnėje yra logiška ir to buvo galima tikėtis. Nors aš manau, kad kur kas daugiau žmonių tikėjosi, jog pirmoje vietoje bus „Žalgiris“. Jie ir sudėtį gana gerą turi, ir eurolygoje gerai kovoja. Aišku, tie keli netikėti pralaimėjimai juos nubloškė stipriai žemyn.

REKLAMA

Trys „Žalgirio“ fiasko. Šiuo aspektu, šis sezonas labai savotiškas. Atrodo, kad „Žalgiris“ yra dvi skirtingos komandos: ta, kuri žaidžia eurolygoje, ir ta, kuri kovoja Lietuvos krepšinio lygoje ir tikrai nerodo geriausių rezultatų. Gali būti, kad forma ne pati geriausia, gali būti, kad nesiseka, bet tokia komanda negali sau leisti rungtynių viduryje nuo „Šiaulių“ atsilikti 26 taškų skirtumu. Lygiai tas pats ir rungtynės su Prienais ar „vieni vartai“ – su „Lietuvos rytu“, kai visi laukia didelės intrigos, o čia nuo pirmo kėlinuko gavosi kažkoks chaosas. „Žalgiriui“ lieka tik palinkėti, kad jo eurolyga visiškai neišmuš iš vėžių ir ši komanda atsigaus ir LKL-e.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiaulių“ bangavimas. Iš „Šiaulių“ norėtųsi daugiau, nes, kaip bebūtų, esame įpratę šią komandą matyti tarp lyderiaujančių komandų lygoje, o šis sezonas kol kas jiems labai sunkiai klostosi.

„TonyBet“ puikus startas. Prienai turi gana gerą biudžetą. Nors komanda po praėjusio sezono yra nukraujavusi, tačiau tie žaidėjai, kurie žaidžia šiemet, yra tikrai aukšto meistriškumo. Pavyzdžiui, Mindaugas Lukauskis – jis labai daug prisidėjo prie komandos sėkmės, todėl stebėtis jų geru žaidimu tikrai nereikėtų. Prienai ne vienus metus jie demonstruoja brandų žaidimą, įskaitant ir rungtynes su „Žalgiriu“. Jie užtikrintai laimėjo, todėl pelnytai yra antroje turnyro lentelės vietoje. Tikrai nemanau, kad jie prasčiau atrodys antroje sezono pusėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pretendentai į bronzą. Manau, kad Prienai, „Pieno žvaigždės“ ir „Neptūnas“ yra savo vietoje. Visos šios komandos įnešė sumaišties į turnyrinę lentelę, tačiau nuo to visas čempionatas tik įdomesnis darosi. Jeigu iš pradžių atrodė, kad šie klubai sudarys labai rimtą konkurenciją kovoje dėl trečios vietos, tai dabar galbūt jau galime pagalvoti, kad šitie metai bus tokie, kur finalas bus ne toks, kaip visą laiką. Aišku, daugelis nori finale matyti „Žalgirį ir „Lietuvos rytą“, bet manau, kad daugelis nesupyktų, jei šį sezoną ši tradicija truputėlį pasikeistų.

REKLAMA

Pirmojo sezono mėnesio lyderis „Nevėžis“. Sezono pradžioje „Nevėžis“, iš tiesų, atrodė rimtai ir planai buvo dideli. Tačiau atsiradusios problemos su pagrindiniu rėmėju, dėl kurio nepavyko išlaikyti tokios sudėties, kokios klubas pradėjo sezoną. Aišku, ir dabar ta sudėtis nėra paskutinė, tačiau tikėtis, kad jie labai stipriai spardysis ketveriukėje, manau, neverta.

„Juventus“ pasikeitimai, atvykus V.Sirvydžiui. Nepamirškime, kad ši komanda yra viena pirmųjų, kuri prieš kažkiek metų dėl bronzos metė iššūkį „Šiauliams“. Jie panašias pretenzijas išlaiko ne vienus metus. Galbūt, šiemet jiems kol kas sekasi sunkiau, tačiau jų žaidimas gerėja ir aš manau, kad antroje sezono pusėje „Juventus“ dar duos parako toms komandoms, kurios yra viršuje.

„Dzūkijos“, „Lietkabelio“ ir „LSU-Atleto“ pareiškimai apie atkrintamąsias varžybas. Norai gali būti vienokie, bet užtenka pasižiūrėti į klubo biudžetą bei sudėtį ir tada realybė atrodo kiek kitaip. Nemanau, kad šios komandos, išskyrus „Dzūkiją“, kuri dar gali pasispardyti, pateiks labai didelių staigmenų, bet nei iš „Lietkabelio“, nei iš „LSU-Atleto“ tikrai nereikėtų labai daug laukti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų