REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų gruodžio 27-30 dienomis senjorai kviečiami dalyvauti ekskursijose, kurias dovanoja Vilniaus turizmo informacijos centras ir rašytoja Kristina Sabaliauskaitė. Pasigrožėti Kalėdiniu Vilniumi ir pajusti istorinių romanų „Silva rerum“ dvasią senjorai galės iš viso keturiose ekskursijose.

REKLAMA
REKLAMA

Šįmet bus pristatyta ir nauja ekskursijų tema – „Kalėdų vėrinys“, kurios metu po karoliuką bus suvertas Kalėdų simbolių ir paslapčių vėrinys – paaiškės, nuo kada pradėtos puošti Kalėdų eglutės, kodėl jos dekoruojamos žvakutėmis ar lemputėmis, kokia yra kalėdinių angelų ir Trijų Karalių misija, kokią reikšmę turi kalėdinės dovanos, ledinukai ir saldūs kepiniai, ir net apie tai, kiek rūšių snaigių suskaičiuoja mokslininkai!

REKLAMA

„Artimųjų būryje sutikus Šv. Kalėdas ir belaukiant Naujųjų metų, siūlome senjorams dalyvauti šventinėse ekskursijose. Panašią akciją organizuojame jau trečius metus. Vyresnio amžiaus žmonės ne visuomet turi galimybę įsigyti bilietus ir dalyvauti kultūriniuose renginiuose ar pažintinėse ekskursijose, todėl kartu su Vilniaus gidais ir rašytoja K. Sabaliauskaite norime tokią galimybę padovanoti. Tikimės, kad senjorai turiningai praleis laiką, išgirs įdomių istorijų ir pajus tikrą šventę“, – sakė Vilniaus turizmo informacijos centro direktorė Jolanta Beniulienė.

REKLAMA
REKLAMA

Prie nemokamų ekskursijų akcijos noriai prisijungia ir Vilniaus restoranai, kavinės, klubai. Kad dalyviai nesušaltų, karštos arbatos puodeliu juos vaišins „Graf Zeppelin“, „Savas kampas“, „BIX baras“ ir „Artistai“.

Senjorus, norinčius dalyvauti ekskursijose, kviečiame registruotis tel. 8 5 253 2115 iki gruodžio 20 d. Registracija vyksta į šias ekskursijas: gruodžio 27 d. 13 val. „Kalėdų vėrinys“ ir gruodžio 29 d. 13 val. „Vilnius K. Sabaliauskaitės romane „Silva rerum 2“. Dar dvi ekskursijos dovanojamos Medardo Čoboto Trečiojo amžiaus universiteto Kultūros fakulteto klausytojams.

Informacija apie ekskursijas tel. 8 5 253 2115, el.p. [email protected].  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų