REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Dėl skolos už dujas parą neveikė Šiaulių viešbutis „Saulininkas“. Užsienio svečiai iškraustyti, viešbutis skaičiuoja kelis kartus didesnius nuostolius, nei 1700 litų skola dujininkams. Viešbučio savininkas Laimonas Jurgilas, ne kartą susikirtęs su Šiaulių miesto valdžia, spėlioja, gal tai padaryta kažkieno užsakymu?

Vieną dieną nupjovė, kitą – prijungė

Vakar AB „Lietuvos dujos“ Šiaulių skyriaus darbininkai apie 13 valandą baigė jungti dujų tiekimą viešbučiui „Saulininkas“. Be šildymo viešbutis buvo apie parą.

Viešbučio savininkas Laimonas Jurgilas pasakojo, kad pagal sudarytą sutartį lapkričio 14 dieną viešbutis buvo įsipareigojęs padengti „Lietuvos dujoms“ 1700 litų likusį įsiskolinimą už rugsėjo mėnesį. Tačiau tą dieną sumokėti nepavyko.

„Viešbutis negavo pažadėtų pinigų iš savo verslo partnerių, užsakovų, valstybinių įstaigų. Jų skolos mums siekia daugiau, nei 20 tūkstančių litų“, – tvirtino L. Jurgilas.

REKLAMA
REKLAMA

Žadėjo sumokėti, bet nespėjo

Pinigų viešbutis gavo antradienį. Kaip tik antradienį į viešbutį atvyko „Lietuvos dujų“ darbininkai atjungti dujų vamzdžio.

REKLAMA

L. Jurgilo teigimu, jis iš karto susisiekė su AB „Lietuvos dujos“ Tiekimo departamento Šiaulių skyriaus viršininku Aleksandru Juška.

„Pasakiau, kad netrukus atvažiuoju ir susimoku skolą, nes ką tik gavau pinigus. Jis man pažadėjo, kad darbininkai dujų neatjungs. Praėjus kelioms minutėms sužinojau, kad darbininkai jau atjungė dujas. O kai atjungė, pasakė, kad aš jau turiu sumokėti nebe 1700, o 5700 litų, nes už spalį sunaudotas dujas reikia susimokėti iki lapkričio 20 dienos, nors atjungiant dujas buvo tik lapkričio 19 diena“, – pasakojo L. Jurgilas.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar buvo atliktas pavedimas į „Lietuvos dujų“ sąskaitą. Už prijungimą dujininkams teko susimokėti – 250 Lt.

Iškeldino užsieniečius

Viešbutyje iki atjungiant dujas buvo apgyvendinti 10 kambarių. Iš nešildomo viešbučio teko iškraustyti svečius iš Danijos, Rusijos. Dalį svečių apgyvendino kituose L. Jurgilo valdomuose svečių namuose.

Užvakar viešbutyje „Saulininkas“ buvo užsakytas ir banketas, bet jis nešildomame viešbutyje negalėjo vykti.

„Iš viso viešbutis patyrė apie 6000 litų nuostolį. Tokia yra 1700 litų skolos „Lietuvos dujoms“ kaina“, – skaičiavo L. Jurgilas.

„Kodėl nesumokėjo?“

„Žinau Šiauliuose viešbučių, kurie skolingi ir 10 tūkstančių litų už dujas, bet jiems niekas taip staigiai dujų tiekimo nenutraukia. Žinau didelių miesto įmonių, kurios įsiskolinusios už dujas po kelis šimtus tūkstančių litų. Savivaldybės įmonės taip pat nemažai skolingos „Lietuvos dujoms“, bet joms niekas vamzdžių nepjausto. O man dėl 1700 litų uždaro visą viešbutį. Kieno čia paliepimas?“ – klausė L. Jurgilas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos dujų“ Tiekimo departamento Šiaulių skyriaus viršininkas A. Juška „Šiaulių kraštui“ teigė, kad su kiekvienu vartotoju bendrovė „dirba individualiai pagal pasirašytą gamtinių dujų pirkimo – pardavimo ir tiekimo sutartis“.

„Įmonė pagal sutartį skolą turėjo padengti lapkričio 14 dienos. Kodėl įmonė iki tos dienos nesusimokėjo?“ – klausė A. Juška.

Mynė ant nuospaudų miesto valdžiai

Viešbučio savininkas L. Jurgilas priminė, kad ne kartą buvo „užmynęs ant nuospaudos“ Šiaulių valdžiai.

Būtent L. Jurgilas kreipėsi į STT dėl to, kad iš jo buvo reikalaujama kyšio, už kurį esą žadėta padėti Savivaldybėje patvirtinti žemės sklypų detaliuosius planus Šiauliuose, Pavasario gatvėje.

REKLAMA

2008 metų birželio 30-ąją dėl šios istorijos buvo sulaikyti tuometiniai Šiaulių miesto tarybos nariai Igoris Strupeikis ir Romanas Čokovas.

L. Jurgilo teigimu, dėl detaliųjų planų vilkinimo patirta apie 1,7 milijono litų nuostolių – toks ieškinys buvo pateiktas Šiaulių miesto savivaldybei teisme, o įmonė, kurios verslo partneriu buvo L. Jurgilas – bankrutavo.

L. Jurgilas kreipėsi į prokuratūrą ir dėl TAFISA žaidynių, kurių viena iš iniciatorių buvo miesto savivaldybė. Jis įtarė, kad konkurse maitinti dalyvius buvo sukurtos sąlygos, pritaikytos konkrečiai įmonei, kuri konkursą ir laimėjo.

„Šiaulių kraštas“ rašė, kad TAFISA žaidynės baigiasi organizatorių bankrotu. Žaidynių iniciatorė Šiaulių miesto savivaldybė neketina dengti 1,2 milijono litų skolų. Apgauti liko per šimtas žaidynių paslaugų teikėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų