REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šią savaitę prasideda dalyvių registraciją į antrąjį tarptautinį „General Financing“ Trakų pusmaratonį, kuris atgaivino bėgimo tradicijas senojoje Lietuvos sostinėje. Bėgimo profesionalai ir entuziastai varžytis įvairiose Trakų pusmaratonio rungtyse ir pasimėgauti įspūdingais miesto peizažais galės 2014 metų gegužės 11 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet didžiųjų vasaros bėgimo sezoną pradėjęs Trakų pusmaratonis, pritraukęs daugiau nei 1300 įvairių šalių sportininkų ir bėgimo mėgėjų, tapo malonia švente tiek dalyviams, tiek miestelėnams. Nepaisant to, jog renginys buvo surengtas pirmą kartą, bėgikai gyrė nors ir nelengvą, tačiau įdomią ir vaizdingą trasą, puikų organizavimą bei paslaugius savanorius.

REKLAMA

„Pirmąkart senojoje Lietuvos sostinėje surengtas Trakų pusės maratono bėgimas pateisino mūsų lūkesčius – renginys vyko sėkmingai, dalyvių sulaukėme daugiau nei tikėjomės. Džiaugiamės, kad renginys tampa tradiciniu ir tikimės, jog 2014 m. prie starto stos apie 3000 bėgikų,“ – teigė asociacijos „Sporto renginiai“ direktorius Evaldas Martinka.

Visuomet sulaukiantys minios lankytojų, įspūdingu kraštovaizdžiu žavintys užsienio svečius, Trakai tampa ne tik pilių ir irklavimo miestu, bet ir pelnytai gali būti vadinami pavasarine bėgikų sostine, turinčia solidų ir visame regione žinomą pusmaratonį. Tai patvirtina ir faktas, jog debiutiniame bėgime startavo net 14 valstybių sportininkai ir mėgėjai – ne kiekvienos sporto šakos Europos čempionatas sulaukia tiek skirtingų šalių atstovų.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiugu, kad turime galimybę prisidėti prie bendro fizinio aktyvumo kultūros augimo ir skatinimo Lietuvoje. Trakų pusmaratonis – tai tikrai labai graži bėgimo šventė miesto gyventojams ir svečiams, o visiems dalyviams – puiki galimybė daugiau judėti, išmėginti save ir sutikti bendraminčių,“ – sakė „General Financing“ rinkodaros departamento vadovė Diana Gedeikytė-Jakutienė.

Pusės maratono bėgimo organizatoriai siūlo nelaukti pavasario ir į renginį kviečia registruotis jau dabar. Anksčiau užsiregistravusiems taikomas mažesnis dalyvavimo mokestis, taip pat lieka daugiau laiko treniruotis ir tinkamai pasiruošti bėgimui. Išbandyti savo jėgas ir registruotis galima į šias Trakų pusmaratonio distancijas: pusės maratono (21 km), 10,5 km, 5 km ir 1 km.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak E. Martinkos, Trakų pusmaratonio trasa nustebins ir kitąmet – ji bus dar įdomesnė, o įgyta patirtis, Trakų miesto specifikos, gatvių išdėstymo ir automobilių statymo niuansų žinojimas, užtikrins sklandų renginio organizavimą.

„Turime ne vienų metų patirtį, organizuodami įvairius maratonus ir bėgimus, tačiau kai renginys vyksta naujoje vietoje ar mieste, atsiranda daug nežinomųjų, kitų niuansų. Rengiant Trakų pusmaratonį sulaukėme itin vertingos pagalbos iš Trakų miesto, o ypač Trakų sporto skyriaus ir policijos. Neabejoju, jog ir 2014 m. kartu su Trakų miestu surengsime tikrą bėgimo šventę,“ – pastebėjo E. Martinka.

REKLAMA

Į visas „General Financing“ Trakų pusmaratonio rungtis reikalinga išankstinė registracija. Daugiau sužinoti apie renginį bei užsiregistruoti galima interneto svetainėje www.trakupusmaratonis.lt.

Neslėpti bėgimo aprangos ir avalynės, prasidėjus šaltajam sezonui skatina asociacija „Sporto renginiai“, pristatydama ypatingą naujovę – 4 etapų taurės varžybas. Dalyviai, užsiregistravę į „General Financing“ Trakų pusmaratonį, Olimpinės dienos bėgimą, „General Financing“ ekstremalųjį bėgimą ir Vilniaus 10km bėgimą ir sudalyvavę bent 3 iš 4 etapų, rinks taškus. O įvairiose amžiaus grupėse, 3 bėgikai, surinkę daugiausiai taškų, bėgimo sezono pabaigoje bus apdovanoti įspūdingomis taurėmis.

REKLAMA

Planuoti 2014 m. bėgimus iš anksto verta dar ir todėl, jog iki šių metų pabaigos įsigyti viso sezono abonementą galima už ypatingą kainą. Išsamesnė informacija apie „Sporto renginių“ 4 etapų taurę ir viso sezono abonementą: www.sportorenginiai.lt.

Registracija į „General Financing“ Trakų pusmaratonį vyksta čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų