REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kokių veiksmų reikia imtis, kad nuo neapykantos nusikaltimų nukentėjusiems asmenims būtų suteikta reikiama parama ir pagalba? Kaip sustiprinti suinteresuotųjų šalių bendradarbiavimą, kad su neapykantos nusikaltimais Europos Sąjungos (ES) ir nacionaliniu lygmeniu būtų kovojama veiksmingiau? Atsakymų į šiuos ir kitus kovai su neapykantos nusikaltimais reikšmingus klausimus lapkričio 12-13 d. bus ieškoma Vilniuje organizuojamoje tarptautinėje konferencijoje „Kova su neapykantos nusikaltimais Europos Sąjungoje“.

REKLAMA
REKLAMA

ES pagrindinių teisių agentūros surinkti duomenys rodo, kad rasizmo, ksenofobijos, religinės netolerancijos arba nepalankaus požiūrio į asmenį dėl jo negalios, seksualinės orientacijos, lyties tapatybės ar kito požymio nulemtas smurtas ar kitos nusikalstamos veikos, t.y. vadinamieji neapykantos nusikaltimai, yra aktuali problema visoje ES. Tačiau daugelis nuo tokių nusikaltimų nukentėjusių asmenų arba nepraneša apie tokius nusikaltimus kompetentingoms institucijoms, arba negauna visos jiems reikalingos pagalbos ir paramos dėl kitų priežasčių.

REKLAMA

„Neapykantos nusikaltimai yra problema, su kuria susiduria tūkstančiai ES gyventojų. Mūsų atsakas į tai turi būti ryžtingas. Visuomenė turi įsisąmoninti, kad tokios veikos nebus toleruojamos, o nukentėjusiesiems bus suteikta pagalba ir parama“, – pabrėžia teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Konferencijos plenarinėje sesijoje ir darbo grupėse bus nagrinėjami neapykantos nusikaltimų prigimties, kovos su tokiais nusikaltimais priemonių tobulinimo, paramos aukoms, švietimo apie neapykantos nusikaltimus klausimai.

REKLAMA
REKLAMA

Ypatingas dėmesys bus skirtas ES Pamatinio sprendimo dėl kovos su tam tikromis rasizmo ir ksenofobijos formomis baudžiamosios teisės priemonėmis bei Nusikaltimų aukų direktyvos įgyvendinimo, šių teisės aktų veiksmingumo ir pakankamumo klausimams.

Konferencijoje dalyvaus daugiau nei 300 ES ir nacionalinio lygmens politikų ir praktikų, ES institucijų ir struktūrų, tarptautinių organizacijų, nacionalinių vyriausybių ir parlamentų, teisėsaugos institucijų, pilietinės visuomenės ir organizacijų atstovų. Konferencijos dalyvius pasveikins teisingumo ministras J. Bernatonis, ES pagrindinių teisių agentūros direktorius Morten Kjaerum, ES vidaus reikalų komisarė Cecilia Malmstrőm.

Tarptautinę konferenciją „Kova su neapykantos nusikaltimais Europos Sąjungoje“ organizuoja ES pagrindinių teisių agentūra, bendradarbiaudama su ES Tarybai pirmininkaujančia Lietuva. Lietuvos pirmininkavimo metu kovos su neapykantos nusikaltimais tema bus nagrinėjama teisingumo ir vidaus reikalų taryboje gruodžio mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų