REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Keliaujate į Kretą ir nežinote kuo užsiimti, kurias ekskursijas rinktis, o kurių geriau atsisakyti? Šį kartą apie žygį „Samaria“ tarpekliu. Tie, kas perėjo šį tarpeklį, greičiausiai šyptels prisiminę nuostabius vaizdus ir išbandymą kojoms, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

„The Gorge National Park“ atviras lankytojams nuo gegužės iki spalio. Tarpekliu pėsčiomis leisitės žemyn iš maždaug 2 200 m virš jūros lygio. Samaria tarpeklio atkarpa skirta turistams apie 13 km plius 3 km, kuriuos turėsite nueiti lygiu gražiu takučiu vingiuojančiu per kaimelį iki miestelio (beje, jums šį atstumą pasiulys nuvykti nedideliu autobusu už 1,5 eur), kur jūsų lauks kavinės, parduotuvės ir, žinoma, keltas „namo“.

REKLAMA

Ar verta keliauti tarpekliu? Visų pirma įvertinkite savo sveikatos būklę ir fizinį pasiruošimą. Patarčiau įsiklausyti į visus tuos „nuobodžius“ gąsdinimus ir kalbas apie spaudimus, širdies ligas, fizinį krūvį ir kitus „bla bla“. Dėl ko? Ogi dėl to, kad tarpekliu leisitės akmenuotais takeliais, kai kur pasikeičiančiais į lygius gražius miško takučius, tačiau didžiąją laiko dalį žiūrėsite po kojomis. Minėtą atstumą turėsite įveikti nuo maždaug 10 ryto iki 17:00, nes 17:30 išplaukia paskutinis keltas, o apie 17:00 uždaromas Samaria tarpeklis. Ėjimo tempas išties nėra lėtas, tad verta pasvarstyti apie tai, ar tikrai norisi tokio išbandymo savo kojoms?

REKLAMA
REKLAMA

Verta žinoti. Maždaug kas 2 km tarpeklyje įrengti vieši nemokami tualetai, miško poilsiavietės, kur galėsite pavalgyti savo atsinešto maisto. Barų ir kavinių čia nėra. Čia pat įrengti „šaltinėliai“ kur galėsite geriamu vandeniu pripildyti savo gertuves ar butelius, tad neštis daug vandens nereikia. Būtinai pasirūpinkite patogia avalyne bei rūbais. Nepamirškite apsaugos nuo saulės, nors didžioji kelio dalis medžių „šešėlyje“, tačiau saulė Kretoje kaitri, tad nudegti įmanoma.

Jei kartais susiruošite į žygį ir įveikę kelis kilometrus pasiduosite, jus atgal galės nuvežti asiliuku. Kas kiek kilometrų budi parko darbuotojai, kurie gali suteikti reikiamą pagalbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į ekskursijos kainą įskaičiuota kelionė autobusu (nuo jūsų viešbučio iki viešbučio arba netoliese esančios stotelės), gidas (galima pasirinkti kalbą). Papildomi mokesčiai – įėjimas į „Samaria nacionalinį parką“ 5 eurai suaugusiam, kelto bilietas 10 eurų asmeniui. Ekskursijų kainos, gyvenant Hersonisos kurorte svyruoja nuo 50 iki 29 eurų. (Už 29 eurus ekskursiją pirkome iš „Fivostravel“). Kaip nuvykti iki “Samaria” tarpeklio nuo jūsų viešnagės vietos Kretoje, teiraukitės viešbutyje ar turizmo informacijos centre.

„Samaria“ tarpeklio vaizdai, spalio pradžia, oro temperatūra apie + 27.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų