REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Plastikos chirurgas: kai persistengiama, veidas tampa be mimikos

Botulino injekcijų nesibodi ir 91-erių pacientė

Nustebote, jai iš žurnalo viršelio į jus žvelgia 15metų atjaunėjusi jūsų mėgiama aktorė, o jūsų kolegė į darbą atskubėjo itin gerai nusiteikusi ir nesikuklindama pareiškė, kad mokslo pažanga būtina naudotis? Šių dienų jaunystės eliksyras – botulino injekcijos. Apie šį preparatą į naujienų portalo balsas.lt klausimus sutiko atsakyti plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas, Estetinės chirurgijos klinikos vadovas Martynas Norkus.

– Nuo kokio amžiaus Lietuvoje jau yra populiaru darytis botulino injekcijas?

– Daug kas priklauso nuo pačios paslaugos pateikimo. Jei viešai nuolat bus teigiama, kad dvidešimtmetėms merginoms to labai reikia ir kad jos greitai sensta, ateis laikas, kai jos ims tuo tikėti... Vidutinis klienčių amžius – apie 35 metai. Jauniausios – nuo 25-erių, o vyriausia pacientė yra 91 metų. Taip pat turiu pacientę, kuriai 70 metų.

– Minėjote, kad vyriausia pacientė 91-erių. Kokių paslaugų ji pageidauja?

– Ji ateina ir sako: „Gydytojau, nežinau, kiek laiko man liko gyventi, bet labai noriu būti graži. Man visuomet patiko atrodyti gražiai, visuomet jaunystėje savimi rūpinausi. Nežinau, kas bus toliau, bet labai noriu būti graži. Šiai pacientei plastinė operacija yra daryta prieš 20 metų, bet reikėtų nepamiršti, kad tuomet ji buvo 70-ies.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar buvo tokių atvejų, kai jaunas pacientes teko atkalbinėti nuo procedūros?

– Taip, kai ateina labai jaunos merginos, visuomet stengiuosi perkalbėti. Procedūra atliekama tam tikrais išimtiniais atvejais, kai akivaizdu, kad situacija balansuoja tarp kosmetinio ir funkcinio defekto. Vienas iš dažniausiai suveikiančių argumentų: „Jei to norite šiandien, pagalvokite, ką darysite, kai sulauksite 40 metų?“ Į tokią „profilaktiką“ žvelgiu truputį skeptiškai, nes tikiu, kad esama daugybės kitų dalykų, kuriais galima džiaugtis jaunystėje.

REKLAMA

– Vis dažniau botulino injekcijas klientams siūlo kosmetologijos kabinetai, o juose dirbantys specialistai dažniausiai neturi medicininio išsilavinimo, kurio reikia injekcijos procedūrai atlikti. Ar teko susidurti su atvejais, kai pasekmės buvo ne geras rezultatas, bet atvirkščiai?

– Labai negatyvių pasekmių matyti neteko, bet pasitaikė atvejų, kai suleistas preparatas tinkamai nesuveikė. Be to, čia svarbu kalbėti ne tik apie finansinį situacijos aspektą, bet ir apie tai, kad paprastai po procedūros tikimasi rezultato, o jis ne toks, koks turėtų būti, arba jo nėra apskritai. Botulino toksinas yra laikinai veikiantis preparatas, tad tiek pageidautinas poveikis, tiek nepavykusios procedūros rezultatas laikui bėgant pranyksta.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar į kosmetologijos kabinetus, o ne į klinikas šių injekcijų plūstama dėl kainų skirtumų?

– Dažnai teigiama, kad ši procedūra nėra sudėtinga ir ją gali atlikti net kosmetologas, tad kam ieškoti mediko... Žinoma, kaina – labai svarbus veiksnys.

– Koks yra botulino toksino injekcijų kainų Lietuvoje intervalas?

– Minimali raukšlės korekcija gali kainuoti kelis šimtus litų, o jei kalbama apie didesnes estetines korekcijas, kaina gali pasiekti ir porą tūkstančių litų. Prakaitavimo ir migrenos sutrikimų gydymas – labai individualus dalykas, o kaina priklauso nuo gydymo sėkmės.

– Ar dažnai jūsų kabineto duris praveria vyrai? – Taip, jų skaičius nuolat auga, bet vis tiek pagrindinės mūsų klientės yra moterys. – Ar vartant glamūrinius žurnalus tenka matyti atvejų, kai persistengta darantis botulino injekcijas?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Teko tobulintis Jungtinėse Amerikos Valstijose. Ten vyrauja kitoks požiūris į veido korekciją. Geras rezultatas te yra tada, kai veidas tampa anemiškas – glotnus, lygus, be mimikos. Šiuo klausimu Europa yra konservatyvesnė.

– Kokių mitų apie botulino toksiną atsineša pacientai?

– Jei moterys turi neigiamos patirties iš lankymosi pas grožio specialistus, jos būna skeptiškai nusiteikusios – įsitikinusios, kad teigiamo poveikio nebus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų