REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savarankiškos kelionės jau nelabai gąsdina, jei vykstama iš Lietuvos, o štai kelionės per Varšuvą vis dar yra burtažodis daugeliui tautiečių. Kam ir kodėl verta keliauti iš Varšuvos oro uosto? Ar tikrai viskas paprasta ir aišku? Sužinokime, siūlo kelionių tinklalapis Makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Didesnis egzotiškų kraštų pasirinkimas. Keliones per Varšuvą visų pirma reikėtų rinktis norint turėti daug didesnį pasirinkimą, kur keliauti. Yra daug tokių krypčių, kuriomis iš Lietuvos tiesioginiais skrydžiais nepavyktų nuvykti, pavyzdžiui: Portugalijos salos (Azorų salos, Madeira), Kanarų salos (Gran Kanarija, Fuerteventūra), Ispanijos žemyninė dalis (Kosta de la Luz, Kosta Blanka), Graikijoje – Kavala, Tasos, Zakintos, Afrikoje – Marokas, Kroatijoje – Korčulos sala, Kalabrija (Italijos regionas), Gruzija, Albanija, Juodkalnija, o žiemą pasiūla pasipildo tokiomis egzotinėmis kryptimis kaip Dominikos Respublika, Seišeliai, Zanzibaras, Kenija, Mauricijus, Margaritos sala, Žaliojo Kyšulio salos, Indonezija (Balis).

REKLAMA

Taip pat kelionės paketą perkant iš didelio Lenkijos kelionių organizatoriaus gaunamos labai geros kainos. Didieji organizatoriai veda derybas su viešbučiais visame pasaulyje, gauna dideles nuolaidas ir garantinius kambarius išperka iš anksto, o tai suteikia galimybę pasiūlyti klientams labai palankias atostogų kainas.

Išskirtinių sunkumų, kitokių nei keliaujant iš Lietuvos, kilti negali. Juk ir iš Lietuvos keliaujant, jeigu oro uostas, iš kurio vyksti, yra ne gyvenamajame mieste, reikia važiuoti iki Vilniaus ar Kauno ir tik tada skristi. Skirtumas keliaujant iš Varšuvos yra tik toks, kad yra šiek tiek daugiau kilometrų, t. y. oro uostą pasieksi užtrukęs šiek tiek ilgiau nei Lietuvoje (galima skristi lėktuvu, vykti autobusu arba nuosavu transportu).

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi iki išskridimo vietos reikia važiuoti ilgiau, būtina labai gerai apskaičiuoti išvykimo iš Lietuvos laiką, pasilikti bent porą valandų rezervo, jei dideliame mieste pakliūtum į spūstį ar pakeliui į Varšuvą pasitaikytų kelio darbų ir negalėtum važiuoti didžiausiu leistinu greičiu. Geriausia, kai atostogų pradžioje nereikia niekur skubėti ir jaudintis. Kalbos barjero keliaujant per Varšuvą neturėtų būti, nes beveik visur galima susikalbėti angliškai arba rusiškai.

Keliones iš Varšuvos galima užsisakyti kelionių agentūrose, kurios gali parduoti Lenkijos organizatorių keliones. Kadangi perkama Lietuvoje, galima atsiskaityti litais, kas yra labai patogu. Keliones per Varšuvą galima užsisakyti gyvenant ir ne Lietuvoje, dėl galimybės rezervuoti kelionę reikėtų kreiptis į pasirinktą kelionių organizatorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Besijaudinantiems dėl kainų galima pasakyti, kad pavyzdžiui, pačioje Varšuvoje yra net pigiau nei kitose Europos sostinėse. Nemaža dalis lietuvių vis dar vyksta apsipirkti į Varšuvą, kai kurie keliautojai, grįžę iš kelionės, dar pasilieka papildomą dieną ir apsiperka prekybos centruose – gali drąsiai sau tai leisti, kai sutaupai mokėdamas už kelionę.

Į Varšuvą galima vykti įvairiai: automobiliu, autobusu, lėktuvu. Jei vykstama automobiliu, galima kartu su kelione užsisakyti automobilio stovėjimo paslaugą netoli oro uosto. Kainos yra daug mažesnės, palyginti su automobilio stovėjimo kainomis prie Vilniaus oro uosto: 70 Lt savaitei, 110 Lt dviem savaitėms. Į automobilio stovėjimo kainą įeina ir pervežimas automobilių stovėjimo aikštelė–oro uostas – automobilių stovėjimo aikštelė.

REKLAMA

Pavyzdžiui, „Itaka“ su LOT kompanija derina specialias nuolaidas savo klientams, kurie norės į Varšuvą iš Vilniaus skisti lėktuvu (apytikslė kaina 110 eurų + mokesčiai. Labai patogu laiko atžvilgiu, nes skrydis trunka tik 50 min). Taip pat galima vykti autobusu – yra autobusų kompanijos, vežančios iš Lietuvos iki oro uosto (UAB „Toks“), kitos veža iki autobusų stoties. Iš jos iki oro uosto galima nuvykti arba viešuoju transportu, arba su taksi.

Informaciją apie kainas ir kokie autobusai važiuoja nuo stoties iki oro uosto, kokiais taksi vykti iki oro uosto rasite savo naršyklėje surinkę http://www.kelionespervarsuva.lt/varsuvos-oro-uosto-kontaktai.htm. Čia pateikiamos Varšuvos oro uosto rekomendacijos, kurių įmonių paslaugomis patariama naudotis.

REKLAMA

Norintiems prieš ar po kelionės Varšuvoje apsistoti nakčiai rekomenduojamas pigus viešbutukas „Gromada“, kuris yra šiek tiek toliau nuo oro uosto, bet nakvynė žmogui kainuoja apie 100 Lt. Yra geras viešbutis „Mariot“, bet ten nakvynė žmogui kainuoja apie 350 Lt. Tarpinis variantas – „Novotel“ viešbutis netoli oro uosto. Žinoma, gerai paieškojus galima rasti nebrangių pasiūlymų, kaip kad rado Makalius, kuris jau kelis kartus apsistojo Varšuvos net 5* „InterContinental“ viešbutyje už nedidelę kainą.

Ką pamatyti Varšuvoje per dieną? Varšuvoje verta pasivaikščioti po senamiestį – jis tikrai gražus. O atkeliavę į Varšuvos centrą pirmiausia pamatysite stiklinius dangoraižius, kuriuose įsikūrusios parduotuvės ir kavinės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šalia minėtų dangoraižių išvysite didžiulį sovietinės architektūros pavyzdį – Kultūros ir mokslo rūmus. Apeikite jį ir keliaukite Aleja Solidarnošč link – ši gatvė driekiasi beveik per visą senamiestį, tad eidami ja ir nuklysdami į šonines gatveles pamatysite svarbiausius lankytinus objektus. Nepamirškite gotikinės Šv. Floriano katedros – dar vieną privalomą aplankyti objektą Varšuvoje.

Senamiestis iš pradžių nustebins erdvėmis – gatvės daug platesnės nei Vilniuje, didelės aikštės, daug parkelių su nemažais fontanais ir ančių pilnais tvenkiniais. Pasiekus pačią seniausią, viduramžišką senamiesčio dalį, pajusite, kad miestas tarsi susitraukė – čia, kaip ir dera, gatvytės siauros ir vingiuotos.

REKLAMA

Eidami seniausios dalies link nepraeikite Popiežiaus Jono Pauliaus II aikštės – erdvi, su kareivių saugomu monumentu.

Norėdami nepalikti nė vienos įžymybės be dėmesio, užeikite į turizmo informacijos centrą – darbuotojai maloniai papasakos, kaip ir kur patogiausia nusigauti, duos žemėlapių ir lankstinukų. Senamiestyje turbūt labiausiai pagarsėjusi aikštė – Turgaus. Joje iki šiol būriuojasi daug žmonių, veikia kavinės, taip pat yra nemažai suoliukų, ant kurių prisėdus smagu gurkšnoti išsinešti užsisakytą kavą.

Būdami Pilies aikštėje pereikite Karališkuoju taku, vedančiu iki Vilanovo rūmų, kuriais pasigrožėti galėsite ne tik iš išorės, vaikštinėdami juos supančiu didžiuliu parku, bet ir iš vidaus.

REKLAMA

Apie Varšuvos oro uostą. Varšuvos oro uoste nesunku susigaudyti turint kelionės dokumentą – jame parašyti skrydžio laikai, aviakompanija ir reiso numeris. Atėjus į oro uostą tereikia ekrane susirasti savo skrydį ir eiti ten, kur nurodyta. Jeigu žmonės nueina ne ten, darbuotojai – paslaugūs ir malonūs – visada nukreipia reikiama linkme.

Nakvoti oro uoste nėra reikalo, nes vykstama tiesiai iš Varšuvos užsakomaisiais reisais, tad atvykęs į oro uostą ir skrendi. Pasitaiko ir miegančių oro uoste.

Apie bagažą, skrendant per Varšuvą. Pavyzdžiui, „Itaka“ standartiniai reikalavimai dėl bagažo svorio – 5 kg rankinis (negali būti skysčių) ir 20 kg registruoto. Išskirtiniais atvejais registruoto gali būti 15 kg, tarkim, skrendant į Azorų salas. Žinoma, jeigu vyksta vandens sporto mėgėjai ir vežasi, tarkim, įrangą, reikia papildomai primokėti. Viskas kažkiek koreguojama pagal tai, su kuriuo kelionių organizatoriumi pasirenkate vykti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų