REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Lietuvos ryto“ akcijos B. Gudelio piniginę paplonino 10 mln. litų

Įmonė "Snoras Media", valdanti 34 proc. "Lietuvos ryto" žiniasklaidos grupės akcijų, verslininko Beno Gudelio įmonei "Big group" parduota už 10 mln. litų, pranešė "Snoro" banko bankroto administratorius.

REKLAMA
REKLAMA

"Snoro" ir "Big group" sandoris baigtas spalio 11 dieną.

"Sandoris buvo sudėtingas, nes nemaža dalis žiniasklaidos bendrovių, įskaitant ir "Lietuvos ryto" grupę, išgyvena sunkius laikus ir veikia nuostolingai pastaruosius kelerius metus. Tai specifinis, sunkiai prognozuojamas verslas, o ir valdyta akcijų dalis nebuvo kontroliuojanti, todėl nemažai investuotojų pasitraukė iš konkurso, taip ir nepateikę įpareigojančių pasiūlymų. Vis dėlto džiaugiamės, kad mums pavyko parduoti "Snoras Media" ir sugrąžinti reikšmingą sumą banko kreditoriams", - pranešime spaudai sakė Neilas Cooperis (Neilas Kuperis).

REKLAMA

Spalio pradžioje 10 mln. litų - iki 10,1 mln. litų - buvo padidintas "Snoras Media" įstatinis kapitalas. Tai buvo būtina, siekiant kapitalizuoti "Snoro" suteiktą paskolą, be to, viena sąlygų, įsigyjant "Snoras media" akcijų paketą.

Konfidencialumo sutartis pasirašę ir "Snoras Media" akcijų paketo konkurso sąlygas buvo gavę 10 potencialių pirkėjų, tarp kurių buvo beveik visos didžiausios šalies žiniasklaidos įmonės bei kiti investuotojai. Įpareigojančius pasiūlymus pateikė 4 pirkėjai, rašoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Oficialus "Snoras Media" pardavimo procesas buvo pradėtas šių metų pavasarį. Iki sandorio užbaigimo banko bankroto administratorius sutvarkė bendrovę ir kapitalizavo skolas bankui, teigia N.Cooperis.

"Lietuvos ryto" žiniasklaidos grupė leidžia dienraštį "Lietuvos rytas", savaitinį žurnalą "TV antena", taip pat valdo naujienų portalą www.lrytas.lt, "Lietuvos ryto" televizijos kanalą ir "Lietuvos ryto“ spaustuvę

 Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų