REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuolatinių atstovų komitetas (COREPER I) patvirtino susitarimą dėl Europos prisitaikymo prie globalizacijos padarinių fondo (EGF), leisiantį Fondui pradėti veiksmus 2014 m. sausį. Fondas rems netekusius darbo dėl esminių pasaulio prekybos sistemos struktūrinių pokyčių, atsiradusių dėl globalizacijos arba finansinės ir ekonominės krizės.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės, Europos prisitaikymo prie globalizacijos padarinių fondas labai prisidės prie įdarbinimo skatinimo – taip pat ir jaunimo įdarbinimo, nes tai viena iš skubiausių užduočių Europos Sąjungos (ES) lygiu, nepaprastai svarbi ekonominio ir socialinio ES atsigavimo metu.

REKLAMA

„Ypač džiaugiuosi, kad ES ir vėl parodė solidarumą su atleistais darbuotojais ir laiku pasiekė susitarimą, tad 2014 m. sausį Fondas bus pasirengęs paremti atleistus darbuotojus, padėti jiems surasti naują darbą ir vėl integruotis į darbo rinką kaip įmanoma greičiau.“

Spalio 11 d. Komitetas pritarė rezultatams, kurie buvo pasiekti rugsėjo 30 d. pastarajame neformaliame ES Tarybai pirmininkaujančios Lietuvos ir Europos Parlamento triloge aptariant pasiūlymą dėl Europos Parlamento ir Tarybos reglamento dėl Europos prisitaikymo prie globalizacijos padarinių fondo (2014–2020 m.). Komitetas įgaliojo pirmininką išsiųsti laišką su sutartu kompromisiniu tekstu Europos Parlamento Užimtumo ir socialinių reikalų komitetui (EMPL).

REKLAMA
REKLAMA

Pirmininkaujanti Lietuva padėkojo pirmininkavusiai Danijai, Kiprui ir Airijai už svarbų įnašą siekiant šio rezultato bei Europos Parlamentui ir Komisijai už jų bendradarbiavimą, drauge siekiant susitarimo dėl EGF.

2014–2020 m. metinės Fondo lėšos sieks ne daugiau kaip 150 milijonų eurų. Fondas iš dalies finansuos 60 proc. aktyvių darbo rinkos priemonių, kurias valstybės narės taikys globalizacijos ir ekonominės krizės paliestuose regionuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų