REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Simona PUŽAITĖ

Šiaulių universiteto laikinojo rektoriaus profesoriaus dr. Donato Jurgaičio frazė „kad mieste nebūtų nė vieno armėno“ suglumino armėnų tautinės mažumos atstovus. Šiaulių apskrities armėnų bendruomenės pirmininkas Rafik Kazarjan vadina tai nesąmone ir provokacija.

REKLAMA
REKLAMA

Ar etiška?

Vakar „Šiaulių kraštas“ rašė apie universiteto darbuotojų profesinės sąjungos inicijuotą susirinkimą dėl darbuotojams nemokamų atlyginimų. Susirinkime dalyvavęs laikinasis rektorius D. Jurgaitis kalbėjo apie alternatyvių universiteto finansavimo šaltinių paieškas.

REKLAMA

Vienas iš šaltinių – sutartis su privačia institucija dėl galimybės universitete studijuoti mažiausiai 50 studentų iš Azerbaidžano.

D. Jurgaitis apgailestavo, jog projektas nepasiteisino: „Nors įvykdėme visus ypatingus reikalavimus: kad jie gyventų visi vienoje vietoje, tėvai galėtų atvažiuoti juos lankyti, būtų speciali apsauga, mieste nebūtų nė vieno armėno ir taip toliau...“.

Paklaustas, ką norėjo pasakyti minėdamas armėnus, laikinasis rektorius patikino, jog tai tebuvo ironija dėl užsieniečių keliamų didelių reikalavimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Čia yra rimti dalykai ir nereikia įžvelgti, ką jūs norite įžvelgti“, – sakė D. Jurgaitis, paklaustas ar, jo nuomone, etiški tokie palyginimai.

„Kodėl? Ką pagalvos žmonės?“

Šiaulių apskrities armėnų bendruomenės pirmininkas Rafik Kazarjan svarsto, kaip reikėtų reaguoti į tokius rektoriaus žodžius.

R. Kazarjan išvykęs iš Šiaulių, bet grįžęs planuoja nueiti pas D. Jurgaitį.

„Jei žmogus taip sako ir nėra eilinis žmogus, turi turėti kažkokį pagrindą – kodėl taip sakė? – svarstė šiaulietis. – Jei nepažinočiau jo, sakyčiau, kad tai yra provokacija. Čia akmenys tiesiai į mūsų daržą. Kodėl? Ką pagalvos žmonės?“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Kazarjan iki šiol nėra susidūręs su armėnų ir azerbaidžaniečių supriešinimu.

„Yra jų bendruomenė, yra mūsų bendruomenė. Kaip tautinės mažumos mes bendradarbiaujame. Kai reikia, kartu vedame susirinkimus organizaciniais klausimais. Nėra jokių problemų, – pabrėžė R. Kazarjan. – Absoliučiai nėra jokių konfliktų Šiaulių apskrityje. Net šalyje negirdėjau, kad tokių nesąmonių gali būti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų