REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiais metais nuo rugsėjo 1 dienos Lietuvoje įvyko 54 eismo įvykiai, per kuriuos vairuotojai susidūrė su staiga į važiuojamąją kelio dalį išbėgusiais laukiniais gyvūnais. Per vieną tokių incidentų žuvo žmogus.

Šiais metais nuo rugsėjo 1 dienos Lietuvoje įvyko 54 eismo įvykiai, per kuriuos vairuotojai susidūrė su staiga į važiuojamąją kelio dalį išbėgusiais laukiniais gyvūnais. Per vieną tokių incidentų žuvo žmogus.

REKLAMA

„Rugsėjo 13-osios ryte (apie 6.57 val.) Klaipėdos rajone, kelyje Priekulė–Dreverna, automobilis „Opel Vectra“, vairuojamas 21 metų šio rajono gyventojo, susidūrė su į važiuojamąją dalį įbėgusiu briedžiu. Nuo smūgio automobilis nuvažiavo nuo kelio. Vairuotojas žuvo. Nugaišo ir gyvūnas“, - pranešė policijos atstovai.

Todėl Lietuvos kelių policijos tarnyba ragina vairuotojus neskubėti, būti atidiems, ypač važiuojant miškingose vietovėse, atkreipti ypatingą dėmesį važiuojant keliais, pažymėtais kelio ženklu „Laukiniai žvėrys“, žyminčiais kelio ruožus, kuriuose yra didelė tikimybė, kad per kelią gali eiti žvėrys.

Išvengti susidūrimo – sunku

Akistatos su laukiniu žvėrimi išvengti įmanoma ne visuomet. Žvėrys dažniausiai keliauja sutemus ir į kelią išbėga staiga, todėl dažniausiai pastebimi tik tuomet, kai susidūrimas jau neišvengiamas.

REKLAMA
REKLAMA

„Visgi daugiau galimybių turi tie, kurie važiuodami, ypač miškingomis vietovėmis, sulėtina greitį, susikoncentruoja tik į vairavimą – kalbėjimas telefonu, užkandžiavimas ar kita pašalinė veikla pavojingai blaško dėmesį“, - pasakojo draudimo bendrovės „Ergo“ atstovai.

REKLAMA

Atkreipiamas dėmesys, kad pamačius žvėrį, negalima jungti ilgųjų šviesų, nes tai situaciją tik pablogina – apakintas gyvūnas pradeda blaškytis, puola į važiuojamąją dalį. Jeigu žvėris puola į kelią, reikėtų išvengti staigių manevrų, net matant, kad susidūrimo išvengti nepavyks, bandyti apvažinėti žvėries nerekomenduojama.

Jeigu vairuotojas suka vairą į šoną, jis gali kaktomuša susidurti su kitu automobiliu arba nuvirsti į griovį. Būtent tokiomis aplinkybėmis avarijos baigiasi žmonių žūtimis.

Daugiausiai susidūrimų su laukiniais žvėrimis registruojama gegužės, rugpjūčio, rugsėjo bei spalio mėnesiais. Vairuojant reikia būti budriems visuomet – susidūrimo su laukiniais žvėrimis rizika gresia ne tik magistraliniuose keliuose, bet ir miesto gatvėse. Daugiausiai registruojama susidūrimų su stirnomis.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl susidūrimo su laukiniais žvėrimis vairuotojai vidutiniškai patiria 2,1 tūkst. litų žalą – apie 10 proc. daugiau nei pernai. Po susidūrimo su laukiniais žvėrimis automobiliams dažniausiai prireikia pakeisti buferius, žibintus, groteles, sparnus ir kitas priekinėje automobilio dalyje esančias detales.

Deja, tačiau kartais pasitaiko ir skaudesnių nelaimių – susidūrus su didesniu laukiniu žvėrimi, gali būti sumaitotas visas automobilis, laukiniai žvėrys atsidurti automobilio viduje bei nukentėti žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų