REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Zinaida Paškevičienė, LRT televizijos laida „Šiandien“

Koks turi būti lietuvio namas – medinis ar mūrinis? Kaip kam patinka, tačiau sutariama, kad jis turi būti šiltas ir kokybiškas. Medinių namų statytojai tikina galintys pastatyti energiją taupantį namą per pusmetį, o pirkėjai artėjant šildymo sezonui kaip tik ir ieško pigiai išlaikomų namų.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžiečiai Danutė ir Jonas jau kelerius metus gyvena mediniame karkasiniame name ir tikina nė vienos dienos dėl savo pasirinkimo nesigailėję. Pasak šeimininkų, name šilta ir nuo židinio.

REKLAMA

„Ieškojau, kad namas būtų šiltas, kad nereikėtų daug kuro sąnaudų. Visus standartinius namus iš blokų ar iš plytų reikia šiltinti ir vis vien tokio efekto nepasiekiama“, – aiškino vyriškis.

„Viskas kainuoja dešimt kartų mažiau. Anksčiau visos vasaros buvo „parduotos“ – ruošdavom malkas žiemai. Dabar šie darbai nukrinta nuo pečių“, – džiaugėsi moteris.

Medinių skydinių ir karkasinių namų gamintojų Lietuvoje netrūksta, tačiau panevėžiečio verslininko patentuotas išradimas leidžia gaminti šilumos energiją taupančius namus, kurių sienų varža didesnė nei 12, o beveik 200 kvadratinių metrų ploto namui apšildyti per sezoną pakanka 2–3 kubinių metrų malkų.

REKLAMA
REKLAMA

„Sienoje yra sumontuotos 24 diafragmos su tam tikrais oro tarpeliais. Jos turi atspindį, todėl gaunama didelė varža“, – aiškino individualios įmonės „TikTas“ savininkas Rimantas Maženis.

Verslininkas sako, kad nuo 300 iki 400 tūkst. litų kainuojančiais namais daugiausiai susigundo vilniečiai, kauniečiai ir klaipėdiečiai.

„Mūsų namai pigesni, nes namo statyba – triskart greitesnė. Laiko sąnaudos mažesnės, taupomos lėšos, nors patys produktai nėra patys pigiausi“, – patrauklios kainos paslaptį atskleidė verslininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiti namų statytojai teigia, kad pirkėjai ieško pigiau išlaikomų būstų ir labiausiai domisi jau pastatytais namais.

„Patys statytis nelabai [nori]. Gal todėl, kad Panevėžyje – tikrai didelė sklypų pasiūla. Visus žavi tai, kad namas – jau pastatytas ir visiškai įrengtas. Žmogui smagu, nes savo laisvalaikį gali skirti sau“, – samprotavo „Babilono“ gyvenvietės pardavimų vadovė Inga Bačkovienė.

Pasak verslininko, energiją taupančiais komfortiškais namais jau domisi Skandinavijos šalys, o Lietuvoje, ypač mažesniuose miestuose, namų statyba ir prekyba kol kas vangi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų