REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reda Gilytė, LRT televizijos laida „Šiandien“, LRT.lt

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, susitikusi su Nyderlandų finansų ministru ir Euro grupės vadovu Jeroenu Dijsselbloemu aptarė ekonominę padėtį euro zonos šalyse, Lietuvos pasirengimą įsivesti eurą.

REKLAMA
REKLAMA

Euro grupę sudaro bendrą ES valiutą įsivedusių šalių finansų ministrai, kurie sprendžia aktualiausius su euru susijusius klausimus. Ši grupė yra svarbi užtikrinant finansinį stabilumą ir skatinant ekonomikos augimą Europoje, taip pat ji turi rekomendacinį balsą dėl euro įvedimo valstybėse.

REKLAMA

Pasak prezidentės, siekis įsivesti eurą įpareigoja mūsų šalį laikytis finansinės drausmės ir atsakingos fiskalinės politikos. Šalies vadovė teigia, kad ekonominė padėtis euro zonos šalyse vis dar yra sudėtinga, todėl reikia visų pastangų, kuriant stabilią ir augančią Europos ekonomiką.

Dalia Grybauskaitė pabrėžia, kad finansinis stabilumas neatsiejamas nuo bankų sektoriaus patikimumo. Tam tikslui kuriama Bankų sąjunga, kuri padės vykdyti veiksmingesnę bankų priežiūrą ir apsaugos mokesčių mokėtojus nuo papildomų išlaidų. ES Tarybai pirmininkaujanti Lietuva siekia, kad jau šiemet būtų susitarta dėl bendro bankų pertvarkymo mechanizmo.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė taip pat pabrėžė, kad, siekiant užtikrinti tvarius viešuosius finansus ir didinti ES konkurencingumą, būtina toliau tęsti struktūrines reformas visose ES narėse.

Susitikime buvo aptarta ekonominė padėtis euro zonos šalyse, finansinė Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai darbotvarkė ir Lietuvos pasirengimas įsivesti eurą.

Pasak Prezidentės, siekis įsivesti eurą įpareigoja mūsų šalį laikytis finansinės drausmės ir atsakingos fiskalinės politikos.

Septyniolika euro zonos šalių vienijančios grupės finansų ministrai kartu su kolegomis iš kitų ES šalių dalyvauja Vilniuje vykstančioje Europos Sąjungos ekonomikos ir finansų ministrų (ECOFIN) taryboje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų