REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į laisvas socialinės apsaugos ir darbo viceministro pareigas siūlomas socialdemokratas Algirdas Šešelgis, trečiadienį po Vyriausybės posėdžio pranešė premjeras Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

"Gali būti ponas Algis Šešelgis", - teigė A.Butkevičius.

Jo teigimu, šiuo metu pateiktos dvi kandidatūros. Antrosios premjeras kol kas neatskleidė.

60 - metis inžinierius ekonomistas A.Šešelgis šiuo metu yra sostinės savivaldybės Administracijos miesto ūkio ir transporto departamento direktoriaus pavaduotojas. Anksčiau jis yra ne kartą dalyvavęs savivaldos rinkimuose, buvusioje socialdemokratų vadovautoje Vyriausybėje yra ėjęs sveikatos apsaugos viceministro pareigas. Buvusi socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Angelė Bajorienė iš viceministrės pareigų atsistatydino savo noru rugsėjo 3 dieną.

REKLAMA

A.Bajorienę Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) dar pavasarį pripažino supainiojus interesus ankstesnėje darbovietėje.

VTEK gegužės viduryje konstatavo, kad A.Bajorienė supainiojo interesus, kai būdama Prienų globos namų vadove sprendė artimųjų tarnybos klausimus. Pasak VTEK, A.Bajorienė vadovaudama Prienų globos namams sprendė šioje įstaigoje dirbančių sūnaus, brolio ir šio sutuoktinės (svainės) tarnybos eigos klausimus ir taip pažeidė įstatymo reikalavimą vengti viešųjų ir privačių interesų konflikto bei reikalavimą nusišalinti tokiam konfliktui iškilus.

REKLAMA
REKLAMA

Etikos sargai taip pat pabrėžė, kad privačių interesų deklaracijoje artimų asmenų bendro darbo vienoje įstaigoje A.Bajorienė nebuvo deklaravusi, nors tokia buvo jos pareiga.

A.Bajorienė po VTEK sprendimo BNS sakė, kad etikos sargai ją nepelnytai pripažino supainiojus interesus, tačiau teismui šio sprendimo ji neskundė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų