REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nori apsilankyti Davido Camerono biure? Arba patekti į aukščiausią Londono pastatą – „The Shard“ – nemokamai? Tai įmanoma, bet tik rugsėjo 21-22 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA

Londono atvirų namų festivalis (angl. „Open House London“), vykstantis kasmet rugsėjo mėnesį, vėl suteikia galimybę žvilgtelėti į žymiausių Londono pastatų vidų. Įprastai šių pastatų durys nėra atviros visuomenei, arba už įėjimą reikia mokėti kelias dešimtis svarų. Tačiau vienintelį kartą per metus – rugsėjo 21-22 dienomis, bus galima nemokamai patekti į 830 įdomių Londono statinių ir kitų uždarų erdvių.

REKLAMA

Dėl įėjimo į keturis, daugiausiai lankytojų dėmesio sulauksiančius pastatus, reikės šiek tiek pakovoti. Jei nori aplankyti britų Ministro pirmininko buveinę 10 Downing Street, pakilti į „The Shard“ apžvalgos aikštelę, pasisukti apžvalgos ratu „London Eye“ arba pašniukštinėti teismo advokatų draugijos pastate Gray’s Inn, turėsi dalyvauti loterijoje ir laimėti galimybę ten patekti. Užsiregistruoti į loteriją gali čia: http://www.openhouselondon.org.uk/ballot/loh_ballot_1.php.

REKLAMA
REKLAMA

Į visas kitas vietas, dalyvaujančias festivalyje, pateksi nemokamai. Čia lankytojai bus įleidžiami pagal eilę, kas pirmiau ateis, į pastatą pateks greičiau. Į visus 830 pastatų patekti per savaitgalį turbūt nespėsi, tad išsirink įdomiausius, pasidaryk savo žemėlapį ir keliauk jų apžiūrėti. Namų sąrašą rasi čia: http://events.londonopenhouse.org/Venues.

21-erius metus vykstančiame „Open House London“ šiemet dalyvauja ir LR Ambasada Didžiojoje Britanijoje. Lietuvos ambasada atvers duris lankytojams, kurie turės galimybę naudotis ambasados terasa kaip centrinio Londono apžvalgos tašku. Atvirų durų metu taip pat bus galima aplankyti menininkės Editos Matulionytės parodą. Ambasados adresas: Lithuania House, 2 Bessborough Gardens, London SW1V 2JE.

Laikas: rugsėjo 21-22 dienomis, nuo 10 val. Vieta: įvairios vietos Londone Bilietai: įėjimai nemokami Daugiau informacijos: http://www.londonopenhouse.org  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų