REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo vadovai tikina nerandantys būdų, kaip iš parlamento pašalinti penkis mėnesius posėdžių nelankančią Neringą Venckienę, nors teisininkai teigia, kad parlamentarai turi visas galimybes atsisveikinti su savo pareigas ignoruojančia politike, antradienį rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

REKLAMA
REKLAMA

Parlamento vadovas "darbietis" Vydas Gedvilas ir jo pavaduotojas socialdemokratas Algirdas Sysas teigė, kad pašalinti N.Venckienės iš parlamento negalima, kol jis pati negrįš ar nebus paskelbtas nuosprendis.

REKLAMA

Anot konstitucinės teisės žinovo profesoriaus Vytauto Sinkevičiaus, Konstitucija numato tris pagrindus pradėti apkaltos procesą Seimo nariui - šiurkščiai pažeidus Konstituciją, sulaužius priesaiką ir paaiškėjus, kad padarytas nusikaltimas.

"Viena iš Seimo nario konstitucinių pareigų - dalyvauti plenariniuose posėdžiuose. Jei asmuo ilgą laiką be pateisinamos priežasties nevykdo šios pareigos, yra pagrindas teigti, kad jis pažeidžia Konstituciją ir laužo priesaiką", - "Lietuvos žinioms" sakė profesorius.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų