REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Simonas Bendžius, LRT radijo naujienų tarnyba, LRT.lt Valdančioji koalicija svarstys, ar tęsti skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos konkursą. Pasak aplinkos ministro Valentino Mazuronio, antradienį koalicijos politinė taryba turėtų nuspręsti, ar Jungtinių Valstijų energetikos kompaniją „Chevron“ paskelbti nugalėtoja.

REKLAMA
REKLAMA

V. Mazuronis iš koalicijos partnerių ketina prašyti aiškaus sprendimo, ką daryti dėl skalūnų dujų konkurso. Aplinkos ministro manymu, galimos kelios išeitys – tęsti konkursą ir rugsėjo 16-ąją paskelbti „Chevron“ laimėtoja, laikinai stabdyti Aplinkos ministerijos komisijos darbą arba visai nutraukti konkursą.

REKLAMA

Valdančiojoje koalicijoje esančios Darbo partijos vadovas Vytautas Gapšys priduria, kad šiuo klausimu partijoms kol kas trūksta bendros politinės valios, o iš V. Mazuronio tikimasi aiškių duomenų, susijusių su skalūnų dujų konkursu.

„Chevron“ paskelbimui nugalėtoja priešinasi Vakarų Lietuvos bendruomenės, teigdamos, kad skalūnų dujų gavyba jų regione gali kenkti aplinkai. Reikalaujama pirmiausia gauti vietos gyventojų sutikimą, o tik paskui skelbti konkurso nugalėtoją. V. Mazuronis teigia, kad toks reikalavimas – teisiškai nepagrįstas, nes, pagal įstatymą, pirmiausia turi būti paskelbiamas nugalėtojas, o tik paskui tariamasi su bendruomenėmis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų