REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismui nuspręsta toliau nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Drąsiaus Kedžiaus bendrininkai kaltinami padėję jam surengti nusikaltimą.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau bylos nagrinėti nepavyko teisiamųjų Raimundo Ivanausko ir Eglės Barauskaitės advokatui pateikus prašymą nušalinti teismą. Gynėjo teigimu, du teisėjai, kurie yra kolegijos sudėtyje, anksčiau nagrinėjo D. Kedžio motinos Laimutės Kedienės skundus Kauno pedofilijos byloje.

REKLAMA

Advokato teigimu, teisėjų nuomonė gali neigiamai veikti bylos eigą. Šiuo metu teismas tariasi, ką daryti, mat advokato prašymui pasipriešino valstybės kaltintojas Redas Savickas, kuris teigė žinojęs šias aplinkybes.

R. Ivanauskas ir E. Barauskaitė kaltinami kurstymu nužudyti ir Laimutę Stankūnaitę bei po mirties išteisintą, įtariamą Andrių Ūsą.

Anot prokuroro R. Savicko, taip pat žinoma, kad teisiamieji atliko strateginių veiksmų planą – patarė D. Kedžiui, kaip nužudyti, kaip sprukti, kur paslėpti ginklą. Pora surado draugui ir pagalbininką Mindaugą Žalimą, kuris šiuo metu yra slaptasis liudytojas.

REKLAMA
REKLAMA

Po žudynių M. Žalimas nuvežė D. Kedį į sodą, kur aprūpindavo maistu. Tačiau prieš nusikaltimo įvykdymą D. Kedžio pagalbininkas palūžo ir atvyko į sostinę pranešti apie galimą nusikaltimą.

Tačiau Kriminalinės policijos biuro pareigūnai netinkamai sureagavo manydami, kad M. Žalimas išsigalvoja norėdamas išgelbėti savo kailį nuo kalėjimo, mat jam buvo pateikti įtarimai sužalojus apsaugininką.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų