REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau rugsėjo 2 dieną į LNK eterį grįžta serialas „Namai kur širdis“. Serialo kūrėjams per mėnesį pavyko atkurti po vandentiekio avarijos sugadintame kietajame diske esančias serijas. LNK eteryje serialas bus rodomas nauju laiku – nuo 18 val. pirmadieniais–ketvirtadieniais.

Jau rugsėjo 2 dieną į LNK eterį grįžta serialas „Namai kur širdis“. Serialo kūrėjams per mėnesį pavyko atkurti po vandentiekio avarijos sugadintame kietajame diske esančias serijas. LNK eteryje serialas bus rodomas nauju laiku – nuo 18 val. pirmadieniais–ketvirtadieniais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sugrįžimo proga serialo kūrėjai VRS WPI Vilnius žiūrovus įsileidžia į savo virtuvę, o tiksliau tariant - drabužinę. Prodiuseriai sako, kad gyvenimiškos dramos herojai atrodo lyg eiliniai žmonės, tačiau tai - tik pirmas įspūdis. Iš tiesų šį natūralų ir kasdienišką jų įvaizdį kruopščiai kuria stilistai. LNK serialo „Namai, kur širdis“ aktorės įsitikinusios, kad su savo rūbais tikro personažo nesukursi.

REKLAMA

Rūbai padeda persikūnyti

„Idealu, kai drabužis patogus, nespaudžia, yra malonus prie kūno. Tačiau vaidinti geriausia su vaidybiniais drabužiais – tai padeda įsijausti į personažą. Jeigu filmuojiesi su tais pačiais rūbais, kuriais vaikštai gatvėje, kyla pavojus būti aplinkinių tapatinamai su vaidinama heroje, be to, gali būti sunku įsijausti į vaidmenį. Visai kas kita, kai tau susuka įmantrią šukuoseną, užsega aksesuarų, kurių šiaip nedėvėtum“, - apie kostiumo įtaką vaidybai kalbėjo aktorė Larisa Kalpokaitė, seriale kurianti Valerijos vaidmenį.

REKLAMA
REKLAMA

Jos kolegė Lina Budzeikaitė taip pat įsitikinusi, kad personažo aprangos verčiau nepainioti su savo stiliumi, vis dėlto, ji nieko prieš kartais per filmavimą naudoti ir asmeninius daiktus.

„Aš visada mieliau rengiuosi paruoštais kostiumais – juk reikia vaidinti personažą, o ne būti savimi. Bet pasitaiko, kad kitą sykį paskolini filmavimams ir savo rankinę, ir automobilį. Džiaugiuosi, kad serialo stilistai puikiai dirba savo darbą, vis dėlto aš, kaip aktorė, taip pat kartais padiskutuoju, kokia suknelė mano herojai tinka, kokia ne, ir pasistengiu paaiškinti, kodėl“, - sakė L.Budzeikaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„VRS WPI Vilnius“ kuriamame seriale „Namai, kur širdis“ ji vaidina Sandrą – Valerijos sūnaus Arūno (aktorius Jurgis Damaševičius) meilužę.

Batai neturi spausti

Nors vaidybinis drabužis padeda pasijausti tikru personažu, aktorės pripažįsta, kad kartais per flmavimą tenka dėvėti tai, ko gyvenime tikrai nenešiotų. Pavyzdžiui, L.Budzeikaitei filmuojantis tenka pamiršti savo mėgiamą rūbą – kelnes, nes jos vaidinama Sandra niekur neina be sijono.

„Aš – kelnių mergina, o mano herojė labai moteriška, ji visada dėvi tik sijonus. Tad šiuo klausimu mudvi labai skirtingos“, - juokėsi aktorė. Vis dėlto ji, kaip ir Sandra, mėgsta skirti laiko sau – kas rytą bent jau pasidažo blakstienas bei mėgsta puoštis aukštakulniais bateliais.

REKLAMA

Tuo tarpu L.Kalpokaitė sako, kad sykį atpratusi nuo aukštakulnių, jau nebenori jų avėti ir džiaugiasi, kad to nereikia daryti vaidinant Valeriją.

„Jaunystėje esu avėjusi batelius net su 11cm pakulne, dabar nė už ką tokių nesiaučiau. Dabar mėgstu mokasinus, šlepetes, rudenį kartais aviu batus su nedidele platforma. Didžiausia mano avima pakulnė dabar – gal 4 cm ir tai labai retai.

Vaidinant man labai svarbu, kad batai būtų patogūs, nespaustų, netrintų, nes jeigu nuolat galvoji, kaip juos greičiau nusiauti – apie kokią dar vaidybą gali būti kalba?“, - retoriškai klausė L.Kalpokaitė. Laimei, filmuojant serialą „Namai, kur širdis“ jokių nemalonių siurprizų avalynė neiškrėtė.

REKLAMA

Serialo stilistės atrenka ne tik tam vaidmeniui tinkamiausius, bet ir aktorėms patogiausius batus. Pavyzdžiui, L.Kalpokaitės vaidinama Valerija dėvi net 5 skirtingas poras iš „Deichmann“ avalynės kolekcijos.

Anot aktorės, kai kuriuos savo herojės batus ar drabužius, ji visai mielai ir pati nešiotų. Nuolat darbuose paskendusi ir nemažai laiko už automobilio vairo praleidžianti L.Kalpokaitė labiausiai vertina patogumą: „Prašmatnūs batai tinka tik tiems, kurie darbe privalo gerai atrodyti arba ramiai sėdi ofise, kur galima juos ir persiauti“, - įsitikinusi ji.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų