REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Angelė Bajorienė, kurią Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) dar pavasarį pripažino supainiojus interesus ankstesnėje darbovietėje, nusprendė trauktis iš pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu nedarbingumo lapelį turinti viceministrė pareigas paliks pasveikusi - paskutinė jos nedarbingumo diena bus ir paskutinė diena viceministrės poste. Apie tokį viceministrės sprendimą BNS pirmadienį informavo socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

REKLAMA

Ministrės teigimu, A.Bajorienė traukiasi savo noru, todėl jai išeitinė nebus mokama.

"Koalicijos partneriai pasiūlys savo kandidatą", - paklausta, kas eis viceministro pareigas pasitraukus A.Bajorienei, sakė A.Pabedinskienė.

Anot jos, viceministrą turi pasiūlyti socialdemokratai.

VTEK gegužės viduryje konstatavo, kad A.Bajorienė supainiojo interesus ankstesniame darbe, kai būdama Prienų globos namų vadove sprendė artimųjų tarnybos klausimus. Pasak VTEK, A.Bajorienė vadovaudama Prienų globos namams sprendė šioje įstaigoje dirbančių sūnaus, brolio ir šio sutuoktinės (svainės) tarnybos eigos klausimus ir taip pažeidė įstatymo reikalavimą vengti viešųjų ir privačių interesų konflikto bei reikalavimą nusišalinti tokiam konfliktui iškilus.

Etikos sargai taip pat pabrėžė, kad privačių interesų deklaracijoje artimų asmenų bendro darbo vienoje įstaigoje A.Bajorienė nebuvo deklaravusi, nors tokia buvo jos pareiga.

A.Bajorienė po VTEK sprendimo BNS sakė, kad etikos sargai ją nepelnytai pripažino supainiojus interesus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų