REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 1-ąją naujuosius mokslo metus Lietuvos sporto universitete pradės 417 pirmojo kurso studentų. Tai paaiškėjo po bendrojo priėmimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas rezultatų paskelbimo.

REKLAMA
REKLAMA

LSU Studijų kokybės priežiūros centro duomenimis, universiteto duris pravers 417 (praėjusiais metais- 482) I-os pakopos ir 134 (98) II pakopos studentai. Į valstybės finansuojamas vietas priimti 97 studentai, o tai beveik du kartus daugiau nei praėjusiais metais (57), padaugėjo ir pasirinkusiųjų LSU II pakopos studijas. Šiemet savo lėšomis universitete studijuos mažiau studentų – 320, praėjusiais metais- 425. Nuolatines studijas pasirinko 380, ištęstines- 37 studentai. Šiemet daugiausia studentų sulaukė Treniravimo sistemų (160) ir Kineziterapijos (115) studijų programos. Tikslus priimtųjų į Lietuvos sporto universitetą studentų skaičius paaiškės po papildomo priėmimo į II-os pakopos studijas rugsėjo 15-16 dienomis.

REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad valstybės finansuojamų krepšelių surinkome dvigubai daugiau nei praėjusiais metais. Universitetas daug dėmesio skiria reabilitacijai, sportui, fiziniam aktyvumui ir sveikatai, todėl populiariausios- Treniravimo sistemų, Kineziterapijos, Fizinio aktyvumo ir visuomenės sveikatos studijų programos. Kaip ir kitose aukštosiose mokyklose, sumažėjo domėjimasis vadyba“,- teigė LSU rektorius prof. habil.dr. Albertas Skurvydas.

Lietuvos sporto universitetas siūlo 19 studijų programų: 8 bakalauro, 9 magistrantūros ir 2 doktorantūros. Iš viso universitete šiemet studijuos beveik 2000 studentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų