REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Moterys gimusios po Avino ženklu

Moterys gimusios po Avino ženklu

REKLAMA

(nuo kovo 20/21 iki balandžio 20/21 dienos)

Nuo kovo 20/21 iki balandžio 20/21 dienos Saulė keliauja Avino ženklu, kurį valdo Marsas. Moterys, gimusios po šiuo ženklu, kaip taisyklė yra labai dalykiškos, savarankiškos, aktyvios, imlios.

REKLAMA
REKLAMA

Daugelis jų pasirenka vyriškas profesijas ir dirba ne blogiau už vyrus. Šios moterys užima vadovaujančius postus, jos puikios administratorės. Šioms moterims galima patikėti svarbius ir sudėtingus reikalus, nes savo darbui jos yra begaliniai atsidavusios, lygiai taip pat, kaip ir artimiausiems žmonėms. Tiesa, jų nepriklausoma prigimtis nėra linkusi bendradarbiauti su kitais, nebent tik tais atvejais, kai joms suteikiama visiška veikimo laisvė.

REKLAMA

Neigiamiausi Avino ženklo moterų charakterio bruožai:

įprotis pusiaukelėje mesti pradėtą darbą; jos gali „prisivirti košės“ per neapgalvotus veiksmus, peštukės (švelniai tariant). Daugelis gali pastebėti, kad šioms moterims būdingas neatsakingumas, netaktiškumas, „kareiviškas jumoras“, nesugebėjimas prikąsti liežuvį, negailestingumas, egoizmas, nekantrumas, neramumas, nevaldomas (nenoras išklausyti argumentų ir įrodymų), garbės troškimas. Jos lozungas: „Viską iš karto ir nedelsiant!“.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau ne viskas taip baisu, nes Avino ženklo moterims yra būdingi ir labai puikūs charakterio bruožai:

entuziazmas, veržimasis į priekį, mokėjimas optimistiškai priimti nesėkmes, reakcijos greitis, sugebėjimas prisiimti atsakomybę. Šioms moterims būdingos puikios organizatoriaus savybės, jumoro jausmas, nepriklausomybės siekis, kūrybinė jėga, sveika savimeilė, aktyvumas, užsispyrimas, impulsyvumas, tiesmukumas (kartais net kvailokas). Tai artistiškos, išlaidžios, entuziastės. Jos drąsios, joms tikrai nesvetimas veržimasis į tikslą. Pasitikinčios savimi, mėgsta riziką, aistringos, lengvai sujaudinamos, bet nekantrios, nerūpestingos. Mažai kreipia dėmesio į kitų jausmus, bet savus ypatingai saugo nuo pasikėsinimų. Labai nemėgsta pamokslavimų, nepakenčia laukimo, nes laukimas joms yra išbandymas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Avino ženklo skaičius 12

Vietovės Žemėje, esančios po Avino ženklu: dykumos; plačios avių ganyklos; nederlinga stepė; stiklių ir kalvių namai; namai, dengti skiedromis.

Avino ženklo devizas: „Aš esu“

Stichija: Ugnis

Ugnies stichija suteikia Avino ženklo moterims visas savybes, kurios yra būdingos jai pačiai: aktyvumą, staigumą, audringumą, galingą dinamikos krūvį, žvalumą ir optimizmą, karštą, ūmų charakterį, greitą orientaciją, nesugebėjimą ilgai aiškintis; cholerišką temperamentą.

Vienas iš aromatinių augalų puikiai tinkančių gimusioms po Avino ženklu – mėta.

Šiek tiek įdomios informacijos apie mėtas: botaninis augalo pavadinimas: Pipirmėtė – Mentha piperita L. Liaudiški pavadinimai: mėta, mėtra, šaltmėtė, šalmėtė, šaltamėtė, šalmėtrė. Pipirmėtė – daugiametis žolinis augalas, būdingo specifinio kvapo, 30–90 cm aukščio, išsišakojusiu, keturbriauniu stiebu, prie kurio prisitvirtinę kotuoti, tamsiai žali, dantyti lapai. Žiedai susitelkę šakų ir stiebo viršūnėse į varpos pavidalo žiedynus. Vainikėlis šviesiai rausvas arba rausvai violetinis. Žydi liepos–rugsėjo mėnesį. Lietuvoje dažnas darželių ir sodų augalas. Pipirmėčių lapai ruošiami pjaunant visą, pradėjusią žydėti žolę (stiebus su lapais ir žiedynais). Vėliau galima pjauti ir atolą (ataugusią žolę). Išrenkamos priemaišos ir džiovinama, plonai paskleidus pastogėse. Išdžiuvus žaliavai lapai nubraukiami rankomis arba atskiriami trinant per retus vielinius tinklus. Mėta kaupia iki 5 % eterinio aliejaus, vitaminą C, mineralines medžiagas. Pipirmėtės preparatai vartojami pykinant, vemiant, gerina apetitą, virškinimą padidindami virškinimo liaukų sekreciją, atpalaiduoja spazmus, skatina tulžies išsiskyrimą. Kaupiami eteriniai aliejai taip pat suteikia priešuždegimines ir skausmą mažinančias savybes. Iš eterinio aliejaus išgaunamas mentolis panaudojamas kaip skausmą mažinanti priemonė, kadangi veikia odos skausmo receptorius, sukelia šalčio jausmą ir lengvai anestezuoja. Mentolis taip pat pasižymi antiseptiniu poveikiu. Pipirmėtė įeina į “Vidurių lašų“, virškinimą gerinančių mišinių sudėtį. Eterinio aliejaus komponentas mentolis įeina į tepalų, pieštukų, inhaliacinių preparatų, kramtomos gumos, dantų pastos sudėtį.

REKLAMA

Senovės graikai mėtą naudojo kaip toniką ir kvepalus, mielai maudėsi mėtų aromatinėse voniose. Mėta turėjo augalo, gydančio ligas plintančias lytiniu keliu (ypač gonorėją), reputaciją. Tuo pat metu, šis žolinis augalas buvo laikomas ir labai stipriu afrodiziaku. Romėnai supažindino Britanijos gyventojus su šaltmėte ir šie ėmė naudoti ją kaip priemonę, mažinančią pieno rūgimą. Viduramžiais mėtą naudojo burnos higienai, ją vertino už savybes, kurios stiprino dantenas ir balino dantis.

Avino ženklo moterys ir merginos mėtomis ir mėtų aromatu gali save stiprinti, pralinksminti, atgaivinti po didelių fizinių krūvių, sumažinti nervinę įtampą, išsivalyti savo aplinką. Ir dar vienas dalykas: senosios žiniuonės – žolininkės teigia, kad mėtų lapeliai (augantys vazonėlyje, sudžiovinti, nusipiešti ar net iškirpti iš kramtomosios gumos pakelio) neša pinigus. Tereikia mėtų lapelio(–ių) vaizdelį turėti prieš akis darbo arba (ir) poilsio zonoje.

REKLAMA

Avino ženklo moterų vienas iš talismanų yra rubinas. Tai labai gražus raudonas akmuo su purpuriniu atspindžiu. Rubinas simbolizuoja staigią ir aistringą meilę. Prišaukia meilę. Jei norite prisišaukti atsakomuosius jausmus – padovanokite savo išrinktajam papuošalą su rubinu. Nešioti rubiną kaip pakabinamą papuošalą sugeba tik gimusios po Avino ženklu arba didelę žmonių pagarbą pelniusios moterys. Gerą moterį rubinas daro dar geresne, piktuolią paverčia tikra piktadare, o kilniai ir stipriai padeda pasiekti tikslus ir pergales. Avino ženklo moteris rubinas saugo nuo žaibų, potvynių ir apsinuodijimų. Rubinas sugeba pristabdyti kraujavimą, saugo nuo susižeidus nuo užkrėtimų, valo orą nuo mikrobų ir sugeba išvaikyti piktąsias dvasias. Jei rubino savininkė gimusi po Avino ženklu pastebi, kad šis jos talismanas tamsėja – tai rodiklis, kad savininkei gresia pavojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip rengiasi gimusios po Avino ženklu? Dažnai jos leidžia sau daug didesnes iškirptes negu kitų Zodiako ženklų moterys. Ir tai joms labai tinka. Ir kosmetiką renkasi jos ryškesnę negu kitos. Avino ženklo moterys visuomet moka pritaikyti sau raudoną spalvą. Arba dar geriau, jos tiesiog derina beveik viską raudoną su šiuo bei tuo juodu ar baltu.

Kaip maitinasi Avino ženklo moterys? Jos neteikia ypatingos reikšmės maistui. Jos gali valgyti kada nori ir kur nori. Šios moterys ilgai nepavargsta, tačiau tam tikrą momentą krenta iš nuovargio. Energijos palaikymui joms tinka valgyti žuvį (tik ne konservuotą). Iš pieno produktų geriausiai tinka sūriai ir varškė, iš vaisių – bananai, razinos, sultingi obuoliai. Avino ženklo moterys mėgsta raugintus kopūstus. Labiausiai šio ženklo moterims trūksta vitamino D (jo yra sviete, piene, trinyje) ir E (jo yra augaliniuose aliejuose).

REKLAMA

Šio ženklo moterų jautriausia kūno dalis – galva ir ypač nosis. Todėl reikia mokėti save saugoti. Joms tiesiog privalu, kad didžiąją garderobo dalį sudarytų patys įvairiausi galvos apdangalai: kepurės, skrybėlės, skrybėlaitės, skarelės, gobtuvai ir t.t.

Moterys, gimusios po Avino ženklu, gyvenimo eigoje atranda ir praranda daug draugų, iš kurių pirmenybę teikia tiems, kurie nuoširdžiai jas išklauso arba tiems, kurie suteikia naujų žinių. Likusieji joms greitai nusibosta ir nepastebimai savaime atkrenta. Savo artimiesiems ir vienminčiams jos yra dosnios ir kilniaširdės. Sunkią minutę visada suteiks būtiną pagalbą.

REKLAMA

Žinomos moterys, gimusios po Avino ženklu: Jekaterina Mediči, Ala Pugačiova, Joan Crawford, Laima Vaikulė, Nijolė Oželytė.

Moterys gimusios po Jaučio ženklu

(balandžio 20/21 iki gegužės 21/22)

Nuo balandžio 20/21 iki gegužės 21/22 dienos Saulė keliauja Jaučio ženklu, kurį valdo Venera.

Moterys, gimusios po Jaučio ženklu – tai žemės druska, sąjunga visų savybių, kurių ieško vyrai. Tai ramios ir švelnios, bet moteriškai suktos ir gudrios asmenybės. Labiau už kitas linkusios vaidinti labai erotiškas ir seksualias, bet seksas joms tėra darbas, kurį tenka mokytis pakęsti. Jos gali su šiuo teiginiu visiškai nesutikti, įrodinėti įvairias teorijas, bet esmės tai nekeičia. Tiesa, šios moterys niršta ir pyksta už atvirai ir tvirtai tiesiai į akis joms sakomą tiesą. Jos tam niekada nėra pasirengusios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jautukės – puikios žmonos, nepralenkiamos šeimininkės, puošiančios vyrų draugiją savo išvaizda ir apdarais, bet jos nėra geros meilužės. Juk ne viską galima turėti. Šios moterys mėgsta pakvietimus į ištaigingus restoranus, kurie garsėja savo puikiais originaliais patiekalais. Joms dovanojamos gėlės turi būti brangios, kvapnios, puikiai įpakuotos. Jautukės mėgsta muziką, dailę ir gamtą. Labai dažnai pačios gražiai piešia. Jos mėgsta pakvietimus į koncertus ir parodas. Vyrai, susipažinę su šia moterimi iš arčiau, įsitikina, kad tai rami, lygaus charakterio, stipri moteris, su kuria jauku lyg šiltoje vonioje.

REKLAMA

Neigiamiausi Jaučio ženklo moterų charakterio bruožai:

užsispyrimas, savęs pervertinimas, nenoras pripažinti savo klaidų; neapykanta tiems, kurie prieštarauja; baimė būti aplenktai. Jautukėms būdingas materializmas, netelpantis į jokius rėmus. Šioms moterims nuo pašalinių akių reikia slėpti vidinį nepasitikėjimą, viską griaunantį ir šluojantį nuo žemės paviršiaus įniršį. Jos moka tempti laiką priimant sprendimus. Dažni Jautukių palydovai – tingumas, apsnūdimas, negailestingumas.

Nuostabiausi charakterio bruožai:

darbštumas, išdidumas, kantrumas, ramumas, teisingumas, nuolaidumas, meniniai ar muzikiniai sugebėjimai, užsispyrimas ir atkaklumas, siekiant užsibrėžto tikslo. Šios moterys – realistės. Joms svarbus siekis užbaigti visus pradėtus darbus, kilnumas, solidumas, atsargumas, jausmingumas, grožio supratimas, elegancija, patrauklumas, žavesys. Meilė patogumams, pasilinksminimams, prisirišimas prie draugų, kurie atrenkami pagal ypatingus kriterijus – tai išskirtiniai moterų, gimusių po Jaučio ženklu, bruožai. Vengimas konfliktuoti, romantiškumas, polinkis gailėtis savęs, mokėjimas atsikratyti depresijos – štai kuo apdovanotos šio ženklo moterys ir merginos.

REKLAMA

Ir dar: Jaučio ženklo moterys „užuodžia“ pinigus.

Jaučio ženklo skaičius: 15

Vietovės Žemėje, esančios po Jaučio ženklu: kalnų papėdės, sodai ir pievos, derlingi laukai, maisto atsargų saugyklos, užtakiai naminiams galvijams ganytis.

Devizas: „Aš noriu“

Stichija: Žemė

Jei priklausote kitam Zodiako ženklui, bet vis tiek norite gerovės (jei ne materialinės, tai bent jau santykių) – pabandykite pasinaudoti vienu iš augalų, priskiriamu Jaučio ženklui. Tai begonija.

Begonijos lietuvių namuose mėgstamos dėl puošnių ir išraiškingų lapų. Pirmoji begonija į Angliją buvo atvežta iš drėgnų Pietų Amerikos atogrąžų miškų. Vėliau jos kaip madingas egzotiškas augalas paplito Europoje. Vienos begonijos yra žemaūgės, kitos užauga iki 1,5 metro aukščio. Patartina pasirinkti augalą išraiškingais lapais. Jie gali būti įvairiausių atspalvių, kaip karališkosios begonijos, ir nusėti taškeliais, kaip dėmėtosios begonijos. Masono begonija stebina ne tik kelių atspalvių lapais, bet ir gruoblėtu, rupūžės odą primenančiu lapų paviršiumi. Populiariausia daugelio auginama barščialapė begonija, liaudyje vadinama „senberniu“. Svarbu atsiminti, kad begonijos nepakenčia tiesioginių saulės spindulių. Tiems, kas nori permainų savo meilės santykiuose, tereikia į vieną dailų indą balkone ar ant miegamojo palangės pasisodinti raudonais, rožiniais ir oranžiniais žiedais žydinčių begonijų. Rožiniai žiedai suaktyvins jūsų emocijas, raudoni ir oranžiniai stimuliuos lytinį aktyvumą. Jei šias gėles gerai laistysite, kas dvi savaites pamaitinsite – žydės visus metus. Ir meilės energija sklandys aplink jus. Begonijos neutralizuoja neigiamą energiją, kuri iškyla tarp vyro ir žmonos, tarp brolio ir sesers, tarp tėvo ir dukters, tarp sūnaus ir motinos. Begonija valo namų atmosferą nuo konfliktinės energijos, kuri kyla tarp dviejų lyčių. Ir netgi tuomet, kai konfliktas neišreikštas žodžiais ar veiksmais, kai visa tai dar kybo įkaitusioje atmosferoje, begonija gelbės savo karališkais žiedais. Juk Jaučio ženklas – tai grožio (ir matomo, ir tik jaučiamo) ženklas.

REKLAMA
REKLAMA

Jaučio ženklo moterų vienas iš talismanų – rožinis kvarcas. Kokia talismano paskirtis? Jis savo stebuklinga jėga neša laimę ir sėkmę. Jis stiprina ir palaiko tam tikras savybes, charakterio bruožus, pritraukia pozityvią aplinkos energiją.

Senieji pasakojimai teigia, kad talismanas – tai daiktas, kuriame slypi stebuklinga gelbstinti jėga. O pagalbos kartais prireikia mums visiems. Gimusioms po Jaučio ženklu rožinis kvarcas padeda rožiniame skaidrume sukaupta energija. Jis sugeba nuimti streso būseną, šalina ar bent jau sušvelnina pyktį ir ūmius jo protrūkius. Sustiprina kūrybines mintis ir pasitikėjimą savimi. Pažadina užuojautos ir meilės jausmus, atleidimą. Rožinis kvarcas rytuose yra vadinamas širdies akmeniu ar širdies gerumo akmeniu. Jo švelni rožinė spalva lyg ryto aušra džiugina akis, širdį užpildo meile, ramina sielą.

Rožinis kvarcas yra geros sveikatos simbolis. Gydo širdies žaizdas. Pas sveiką žmogų jis ilgai būna žavingai spindintis ir skaidrus. Padėtas po pagalve nakčiai – suteikia ramų, lygų, nerūpestingą miegą. Tinka ir mažoms mergaitėms, gimusioms po Jaučio ženklu.

Kaip rengiasi gimusios po Jaučio ženklu moterys? Gražiai, netgi labai gražiai. Taip, kaip rengėsi ir rengiasi Kauno ponios. Kodėl Kauno? Todėl, kad Kaunas yra Jaučio ženklo miestas. Štai kodėl mes turime būtent Kauno ponias.

REKLAMA

Žinoma, ne visiems tas grožis gražus (ką čia bepridursi). Bet šio ženklo moterys turi būti puošiamos ir pasipuošusios.

Tačiau šios moterys visuomet privalo dirbti, nes priešingu atveju anksčiau ar vėliau tampa humoro laidų ir anekdotų herojėmis.

Gimusios po Jaučio ženklu moka kepti pačius skaniausius pyragus, tortus, sausainiukus. Jos puikiai serviruoja stalą ir moka pasirūpinti gražiais patalais bei apatiniais drabužiais.

Šio ženklo moterų jautriausia kūno dalis – kaklas ir pečių linija. Jos sugeba bet kokiu metų laiku peršalti, užkimti, kosėti. Todėl megztų šiltų šalikų, skarelių, golfų Jautukėms niekuomet nebus per daug.

Jaučio ženklo moterys yra emociškai stabilios, turi patvarią psichiką, sunkiai prisitaiko prie naujos aplinkos. Joms reikalingas didžiulis susikaupimas, kad nukreiptų dėmesį nauja kryptimi, tik ženklių pastangų dėka jos sugeba įsisavinti naujus įgūdžius ir įpročius.

Žinomos moterys, gimusios po Jaučio ženklu: Jekaterina II, Janet Jackson, Uma Thurman, Cher, Barbara Streisand, Naomi Campbell, Maša Rasputina, Marina Vladi, Monika Mironaitė, Elena Čiudakova, Regina Varnaitė, Domicelė. Tarabildienė...

REKLAMA

Moterys, gimusios po Dvynių ženklu

Dvynių ženklas( nuo gegužės 21/22 iki birželio 21/22)

Jos labai judrios, lengvos, plepios, todėl gali sudaryti lengvai pasiekiamos moters įspūdį. Bet taip nėra.

Jei slapčia pavydite turkų sultonui jo gausaus haremo – yra viena protinga išeitis. Imkite į žmonas moterį, gimusią po Dvynių ženklu, ir ji atstos dvi, o gal net tris – keturias žmonas. Turėsite viską, išskyrus aistringumą, nes šios moters mintys amžinai sklando padebesyse ir ji užsiėmusi šimtais savų reikalų.

Jauna Dvynių ženklo moteris visiškai nenusakoma ir meilė jai – žaidimas. Vėliau ji išmoksta save išreikšti meilėje, leidžia atsiskleisti vidiniams turtams ir sudėtingam charakteriui.

Su Dvynių ženklo moterimi labai lengva ir paprasta bendrauti. Ji įdomi pašnekovė, sugebanti prajuokinti ir praskaidrinti nuotaiką šmaikščiais pokštais. Ji sentimentali ir romantiška, žavinga ir protinga. Niekas negali lygintis su ja išradingumu meilėje. Su ja nėra laiko nuobodžiauti. Jos galva pilna idėjų, o širdis – vilčių.

Neigiamiausi Dvynių ženklo moterų bruožai:

nepastovumas, paviršutiniškumas, nerimtumas; polinkis viską mesti nebaigus; dvylipumas, gudrumas, avantiūrizmas, sugebėjimas meluoti, neorganizuotumas; neatsakingumas už savo žodžius; polinkis netesėti pažadų ir vėluoti; egoizmas, neryžtingumas; argumentų „už“ ir „prieš“ suplakimas į vieną. Jos griebiasi įvairiausių galimybių, nors paprastai stinga energijos ir jėgų ką nors baigti iki galo. Joms būdingas principų stoka, azartas, plepumas. Tai moteris, mėgstanti gandus ir apkalbas. Dvynes dažnai kankina tuščias smalsumas; blogiausiu atveju – ji melagiūkštė.

REKLAMA

Nuostabiausi Dvynių ženklo moters bruožai:

ji nuovoki, supratinga; turi turtingą fantaziją, išradinga, greitos reakcijos. Jai būdingas laisvumas, nesivaržymas bendraujant, komunikabilumas, lengvas prisitaikymas prie aplinkybių, platus akiratis, gabumai mokslams ir literatūrai, komercinė uoslė, įtikinėjimo talentas, puikus humoro jausmas. Tai judri, smalsi, entuziastinga moteris. Dvynė greitai persijungia iš vieno veiksmo į kitą; nuolaidi; visada pasirengusi kompromisams.

Dvynių ženklo skaičius: 13 – pats mistiškiausias skaičius.

Vietovės Žemėje, esančios po Dvynių ženklu:

kalvos, medžioklės plotai, pievos šalia mažų upeliukų, saulėtos aukštai išsidėsčiusios teritorijos. Žaidimų vietos, šokių aikštelės, azartinių lošimų vietos, cirko arenos, Karališkieji rūmai, Vyriausybės rūmai.

Devizas: „Aš sujungiu (apibendrinu)“

Stichija: Oras

Jei jaučiame, kad mums trūksta Dvynių ženklo savybių: nuovokumo, supratingumo, laisvumo bendraujant, įtikinėjimo talento, lengvumo ir plastiškumo – tuomet gal pagelbės šiam ženklui priklausantys žiedai ir vaistažolės.

Dvynius atgaivina čiobrelių aromatas, jų žiedų puokštelė – šluotelė. Pasaulyje yra apie 350 čiobrelių veislių. Tai maloniai kvepiantys, visada žaliuojantys augalai, paplitę Skandinavijoje, Vakarų ir Vidurio Europoje, Vakarų ir Rytų Sibire. Čiobreliais domimasi jau seniai. Senovės graikai vertindavo čiobrelių medų, romėnai naudojo čiobrelius kulinarijoje, likerio gamyboje, skanindavo sūrius. Čiobreliai ir šiandien vienas svarbiausių prieskonių kulinarijoje. Šveicarijoje ir Prancūzijoje čiobreliais skaninami sūriai, Islandijoje – raugintas pienas, Airijoje – pasukos. Šviežiai nuskinti čiobrelių žiedai gali būti dedami į salotas. Savaime augantys čiobreliai aptinkami šviesiose, sausose, akmenuotose vietose, mėgsta kalkingą žemę. Čiobreliai yra medingi augalai. Prieskoniams renkami vėlyvą rytą, kai rasa jau nudžiuvusi ir saulė ne per karšta. Surinkti rišami į šluoteles ir džiovinami šiltoje, tamsioje ir vėdinamoje patalpoje. Renkami žydintys minkšti ūgliai. Čiobreliais gydomas kvėpavimo takų kataras, ypač kosulys. Antžeminė čiobrelių dalis – minkšti stiebai ir lapai – naudojami skalauti gerklę. Čiobrelių aliejus naudojamas krūtinei trinti peršalus, masažuoti skaudančius raumenis. Labai skani čiobrelių arbata. Ji padeda rūkantiems žmonėms detoksikuoti ir pastiprinti organizmą, gerinti virškinimą, kepenų, tulžies veiklą.

REKLAMA

Dvynių ženklo žmonėms tinka paprastojo kadagio (ėglio) vaisių ir šakelių aromatas. Todėl vertėtų nepatingėti pasiskinti šluotelę ir šio augalo. Uogos renkamos kuo arčiau pilnaties, leidžiantis Saulei, kai Saulė keliauja Mergelės ženklu.

Galima prisikasti ir kadagio šaknų. Jos kasamos per trečią Mėnulio ketvirtį, leidžiantis Saulei. Smilkstančiomis kadagio džiovintomis uogomis arba šaknimis galima apvalyti namus nuo blogų minčių po kivirčų, nepageidaujamų personų apsilankymo. Dvynius kadagio smilkalai apsaugo nuo nepageidaujamų užkalbėjimų, nužiūrėjimų, apkalbėjimų, blogų palinkėjimų.

Dvynių ženklo žmonės turėtų mėgti ir didžiąją nasturtą, kurios lapai ir žiedai vartojami salotoms, žiedų pumpurai ir sėklos – actui. Tai žinoma gėlė, daugiametė, auginama ir kaip vienmetė. Žiedai pleišto formos, buki, geltoni, oranžiniai, ryškiai raudoni, rudai raudoni, rožiniai, aksominiai, su išilginiais tamsiais ruožais. Žiedai gali būti vienspalviai ar dvispalviai, tuščiaviduriai arba pilnaviduriai. Žydi gausiai nuo birželio mėn. iki šalnų. Vaisius sudarytas iš 3 vienasėklių suskylančių vaisiukų. Sėklos daigios 4 metus. Nasturtos traukia ir nuvilioja amarus nuo obelų, pupinius amalus – nuo daržovių ir vaisių. Sugebės žydinčios nasturtos apsaugoti ir Dvynių ženklo atstovą nuo matomų ir nuo nematomų negerovių.

REKLAMA

Dvyniams vertėtų prisiminti legendą apie nendrę. Dar Ezopas rašė: „Ąžuolas ir Nendrė bandė išsiaiškinti, kuris iš jų stipresnis. Papūtė stiprus vėjas, Nendrelė sulingavo, prigludo prie žemės pavėjui ir išliko sveika; o Ąžuolas sutiko vėją plačia savo krūtine ir buvo išrautas su šaknimis“. Taip ir Dvynių ženklo žmonės dažnai žino, kur nusileisti, kur paskubėti ir ko nepražiopsoti.

Dvynių ženklo moterys dvilypės pagal savo prigimtį. Sieloje jos lyg mažos mergytės. Joms svarbus ryšys su kitais žmonėmis, bendravimas ir draugystė. Šio ženklo moterys mėgsta pokštauti, valiūkiškai apgaudinėti ir tokiu būdu linksmintis kitų žmonių sujauktų emocijų sąskaita. Dvynės puikiai supranta savo draugus ir drauges, nes visuomet juos lygina su savimi. Būtent šios moterys amžinai ieško savo antrosios puselės – tikro draugo, draugės, mylimo žmogaus. Moteris–Dvynė gera daugeliui, bet sau lygų partnerį jai rasti sunku. Jam ji pasirengusi dovanoti jausmingumą ir prisirišimą. Šio ženklo moterų vyrai nemeta, o jei keliai išsiskiria – vyras tyliai išeina, išsinešdamas širdyje pagarbą. Jeigu nutinka taip, kad Dvynių ženklo moteris sutinka tikrąją savo antrąją puselę – šių dviejų žmonių sąjunga tampa šeimyninės laimės pavyzdžiu.

REKLAMA

Niekam nereikėtų stebėtis, kad Dvynės sugeba vienu metu dirbti kelis darbus. Taip jas Dievulis apdovanojo.

Kaip rengiasi Dvynių ženklo moterys? Plazdančiai, plačiai, efektingai. Dvynių ženklo moteris – tai plazdenantis drugelis.

Dvynių ženklui priklauso rankos ir pirštai, todėl dažniausiai šios moterys turi ilgas grakščias rankas ir ilgus dailius pirštus. Šioms moterims niekada nebus gana rankinukų, pirštinių, apyrankių, žiedų.

Tikras malonumas stebėti Dvynių veido mimikas. Iki garbios senatvės šios moterys gali atrodyti labai jaunatviškai.

Žinomos moterys, gimusios po Dvynių ženklu: Nikole Kidman, Merlin Monro, Fransuaza Sagan, Karalienė Viktorija, Barbara Buš, Naomi Kembel, Kristina Orbakaitė, Kaili Minouk, Julija Žemaitė, Palmira Galkontaitė, Birutė Petrikytė...

Moterys, gimusios po Vėžio ženklu

Gimusios nuo birželio mėn. 21/22 d. iki liepos 23/24 d. vadinamos Vėžio ženklo moterimis. Tai pats moteriškiausias ženklas, kurį globoja Vandens stichija ir Mėnulis. Vėžio ženklo moteris aplinkiniams gali pasirodyti lyg būtų iš kitos planetos: skleidžianti nežemišką, stebuklingą švytėjimą, o jos balsas turi neįtikėtinai saldų skambesį.

Nebūtina jas vadinti šykščiomis, tačiau jos iš tikrųjų labai savitai supranta daiktų kaupimą. Jos retai kada išmeta senas sagas, juostelių ir virvių likučius, tuščius stiklainius, pabodusius vyrus ir senas suknelių iškarpas. Šios moterys randa kuo puikiausią pritaikymą kiekvienai senienai, nes turi fantazijos, polėkio ir svajų. Tik nemanykite, kad iš pirmo žvilgsnio silpna, išsiblaškiusi Vėžiukė yra bejėgė ir nieko nesugeba. Anaiptol. Ji puikiai gali įveikti problemas pati ir dar padėti daugeliui kitų. Žinoma, jei to nori. Kai ši moteris jaučiasi nelaiminga, ji gali leisti sau išlaidauti. Tik jai vienai suprantamais būdais sugeba išleisti daug daugiau, negu uždirba ar turi sutaupiusi. Vėžio ženklo moteris – žavingai nuoširdi Mėnulio globojama būtybė ir laukinė pamišėlė tuo pat metu. O paguodai galima pasakyti, kad šių dviejų jos pusių dar niekam nepasisekė išskirti. Todėl jei mylite ją – teks mylėti visą.

Negatyviausi Vėžio ženklo moterų bruožai: jos greit įsižeidžia, yra nepastovių nuotaikų, uždaros, kerštingos. Kaip niekam kitam, Vėžio ženklo moterims būdingas užsispyrimas, tingumas, fatalizmas, griežtumas kitiems. Dažna Vėžiukė turi polinkį negrąžinti pasiskolintų knygų ir smulkių skolų, be to, yra išranki maistui, lėta, išsiblaškiusi.

Nuostabiausi Vėžio ženklo moters bruožai: joje glūdi žvėriškai stipri valia, besislepianti po tariamu išglebimu. Vėžiukėms būdingas imlumas, išvystyta vaizduotė, skaidrus protas, prisirišimas prie idėjos (gali būti religingumas). Vėžio ženklo moteris moka bendrauti su publika ir formuoti pageidaujamą nuomonę. Joje glūdi įžvalgumas, intuicija, komerciniai gabumai, puiki atmintis, pagarba tradicijoms ir protėviams, švelnumas, gerumas. Tai namisėda, kuri turi motinišką instinktą. Vėžio ženklo moterims būdingas taupumas, plastiškumas, permainingumas, svajingumas, sentimentalumas. Jos jautrios įspūdžiams. Nuostabiausia tai, kad Vėžio ženklo moteris sugeba išgyventi po didžiausių sukrėtimų, visuomet randa jėgų atsitiesti po sunkių gyvenimo krizių ir pradėti viską iš pradžių.

Vėžio ženklo skaičius: 20

Vietovės Žemėje, esančios po Vėžio ženklu: vandens baseinai, girios, daržai ir sodai, upė, susikaupimo ir maldos vietos, derlingos ir drėgnos vietovės.

Devizas: „Aš jaučiu“

Stichija: Vanduo

Jei jaučiame, kad mums trūksta fantazijos, įžvalgumo ar valios – tuomet gali pagelbėti šiam ženklui priklausantys žiedai ir vaistažolės.

Paieškokime Mėnulio globojamų gėlių: tai vandens lelija (Nymphaea alba) – daugiametis vandens augalas. Lapai plūduriuoja vandens paviršiuje. Žiedai dideli, 10–16 cm skersmens, balti, silpno kvapo. Žydi nuo birželio iki rugsėjo mėnesio. Žiedai būna prasiskleidę nuo 7 val. iki 16 val. – naktį ir apsiniaukusią dieną užsidarę. Vandens lelijos auga stovinčiuose ir lėtai tekančiuose vandenyse: kūdrose, ežeruose, lėtai tekančiose upėse. Liaudies medicinoje yra naudojami džiovinti žiedai ir šakniastiebiai. Kitais atvejais skinti žiedų neverta – geriau į juos žiūrėti ir grožėtis. Lelija traukia priešingą lytį, todėl ant kaklo nešiojama lelijos šaknis suteiks galimybę pajausti, ką reiškia būti mylimai.

Vėžio ženklo žolė: paprastoji kraujažolė (Achillea millefolium). Ji savyje kaupia ne tik Mėnulio, bet ir Urano bei Saturno energiją. Tai daugiametis, 10–70 cm aukščio žolinis augalas. Žiedai balti, balsvai gelsvi, mėlyni, kartais rausvi. Žydi nuo liepos iki spalio mėn. Auga dobilienose, ant ežių, dirvonuose, ganyklose, miškuose, pakelėse, pagrioviuose. Liaudies medicinoje yra naudojami kraujažolės žolės, žiedų, lapų preparatai, eterinis aliejus, kuris šalina odos paraudimus, pigmentines dėmes, stiprina kraujagysles. Žiedai renkami delčioje prieš pat saulėlydį, o Saulė turi būti Liūto ženkle. Diena turi būti saulėta ir nevėjuota. Prisirinkti šios žolės žiedynų puokštę nėra sudėtinga. Vėžio ženklo moteriai patiks skleidžiamas kvapas, netikėta, bet nešokiruojanti forma. Žolė nuramins supykus, išsklaidys tingumą, suteiks naują prasmę svajoms, padės užmiršti įžeidimus.

Kaip rengiasi Vėžio ženklo moteris? Paprastai ir tuo pat metu žavinčiai. Jai nereikia daug, bet reikia kokybės. Jos nežavi garsūs firmų pavadinimai ar dizainerių vardai, nes pirmenybę teikia patogiems, universaliems, neįpareigojantiems ir praktiškiems drabužiams. Vėžio ženklo moters rūbai gali būti ir brangūs, ir pigūs – svarbiausia, kad tiktų visiems gyvenimo atvejams. Jos mėgsta rudeninio klevo spalvų drabužius, renkasi ir universalią juodą spalvą. Nemėgsta aptemptų, trukdančių kvėpuoti ir judėti drabužių. Trumpai tariant, didžiąją dalį garderobo turėtų sudaryti drabužiai, su kuriais būtų galima nenusirengus permiegoti visą naktį ir toliau tvarkyti visus gyvenimo reikalus. Na, o likusią dalį sudaro klasikiniai drabužiai, kurie reikalingi dėvėti aplinkoje be fantazijos.

Vėžio ženklo moterys gali išgyventi be papuošalų. Ir ne todėl, kad joms jie netinka ar nepatinka, bet todėl, kad nežino kokius ir kodėl pasirinkti. Vėžio ženklo moterys ramiai gali rinktis papuošalus su agatu, nes šis mineralas joms kuo puikiausiai tiks ir patiks.

Agatas simbolizuoja sveikatą ir ilgaamžiškumą. Jis ilgina gyvenimą, aštrina protą ir gerina iškalbą. Tai taikos ir meilės akmuo, kuris padeda jaustis labiau pasitikinčia savimi. Saugo nuo pavojų ir nužiūrėjimo, nuo priešų, burtininkų ir energiją atimančių žmonių. Padeda ramiai miegoti. Agatas neleidžia senti, padeda išlaikyti jaunatviškumą. Suteikia savininkei gerumo, minkštumo, ramumo.

Juodasis agatas – tai labai stiprus ir sunkus akmuo, saugo nuo piktų palinkėjimų, užkalbėjimų. Juodajį agatą gali rinktis tik stiprios moterys. Baltasis agatas saugo dantų baltumą ir odos skaistumą. Samaninis (žaliasis) agatas saugo moteris nuo nevaisingumo. Raudonasis agatas saugo nuo gyvatės, vorų ir skorpiono įkandimų. Juostuotas agatas stiprina klausą ir regėjimą, mažina skausmą. Pilkasis agatas saugo nuo viduriavimo.

Agatas kaip talismanas sujungia mylinčias širdis ir padeda kaupti materialines vertybes. Kaip amuletas saugo nuo žaibų, audrų ir buitinių nelaimių. Agatas tinkamas ne tik Vėžiams, bet ir Svarstyklėms, Vandeniams.

Gimusios po Vėžio ženklu tuo pat metu yra ir labai paprastos, ir labai sudėtingos. Bet aišku viena – tai asmenybės, kurios sugeba išlaukti savo žvaigždžių valandos ir susirasti vietą po saule. Turbūt geriausiai žinoma moteris, gimusi po Vėžio ženklu, yra Princesė Diana.

Laukite tęsinio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų