REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagrindinėje „Balsas.lt svaitės” temoje skaitykite žurnalisto Audriaus Bareišio parengtą straipsnį – „(Ne)lietuviška studijų mozaika“ – skaitykite apie tai, kad dalis gabiausių šalies abiturientų pasirinko studijas užsienyje, kiti nusprendė likti Lietuvoje, kur regi puikias ateities perspektyvas. Kas priėmė geresnį sprendimą – atsakys laikas, tad kol kas žurnalistas pasidomėjo, kokios mintys sukasi ant pirmojo brandaus gyvenimo laiptelio atsidūrusių jaunuolių galvose. Autorius taip pat aiškinosi, kaip sekasi užsienyje studijavusiems, tačiau į Lietuvą grįžti nusprendusiems tautiečiams. Savo pamąstymais apie ateitį pasidalijo ir abiturientai, kurie šiais metais iš brandos egzaminų surinko mažiausiai keturis šimtukus.

REKLAMA
REKLAMA

Žurnalistas Dailius Dargis „Balsas.lt savaitė” kriminalų rubrikoje šįkart lygina JAV ir Lietuvos plėšikavimo atvejus. „Prieš kurį laiką Lietuvoje atlikta apklausa atskleidė, kad mūsų tautiečiams automobilis yra ypač vertingas turtas. Respondentai teigė, kad pagal vertę ir svarbą transporto priemonę lenkia tik nekilnojamasis turtas.

REKLAMA

Dažniausiai automobilį kaip turtą įvardijo tik vadinamąjį minimumą – 1000–1500 litų – kas mėnesį gaunantys žmonės (35 proc. apklaustųjų). Tokie asmenys turi mažiau nekilnojamojo turto, tačiau daugiau automobilių.

Minėta apklausa parodė, kad automobilis ypač svarbus jauno amžiaus šalies gyventojams. Jų teigimu, mašina pabrėžia socialinį statusą. Galbūt neatsitiktinai ne tik mūsų šalyje, bet ir Vakarų pasaulyje apie automobilį svajojantys žmonės kartais pasirenka patį drastiškiausią būdą – net žudyti, kad įgytų išsvajotąją vertybę“, - rašo žurnalistas DaIlius Dargis savo publikacijoje: „Kauno mafija buvo nuolatinėje KGB priežiūroje”.

REKLAMA
REKLAMA

Žurnalisto Tomo Čyvo parengtame interviu su buvusiu Klaipėduos jūrų uosto vadovu, Seimo nariu Eugenijumi Gentvilu, kalbėta apie Lietuvos, kaip jūrų valstybės realijas bei perspektyvas. „Turime jūrą, uostą, esame tranzitinė valstybė ir iš to šalis uždirba maždaug 16-17 proc. savo Bendrojo vidaus produkto“, - primena E. Gentvilas, raginantis neabejoti, kad Lietuva yra jūrinė valstybė. „Spindinčio gyvenimo“ rubrikoje skaitykite apie tai, kad Didžioji Britanija turi naują sosto įpėdinį – liepos 22 dieną princo Williamo žmona Catherine pagimdė berniuką. Į ketvirtąją vietą nustūmęs dėdę princą Harry, mažylis yra trečias eilėje į sostą po senelio ir tėvo. Jo Karališkoji Didenybė taip pat paveldėjo Kembridžo princo titulą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rubrika taip pat praneša apie krepšininkų tuoktuvių vasarą. „Skelbiu jus vyru ir žmona“, – tokius žodžius šią vasarą išgirdo jau penki žinomi Lietuvos krepšininkai, prisiekę amžiną meilę savo išrinktosioms.

Bet tai – toli gražu ne visos karštos ir įdomios temos, kurias galėsite rasti naujausiame savaitraštyje „Balsas.lt savaitė“. Daug kitų Lietuvos bei užsienio politikos, verslo, pramogų ir socialinio gyvenimo naujienų nuo pirmadienio galėsite perskaityti naujausio savaitraščio „Balsas.lt savaitė“ numeryje (arba paspaudę ant naujausio savaitraščio „Balsas.lt savaitė“ viršelio.)

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų