REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinė prokuratūra tikriausiai skųs Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje paskelbtą nuosprendį.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės kaltintojas prokuroras Saulius Verseckas pirmadienį BNS sakė, kad po atostogų yra pirmą dieną darbe, todėl iš pradžių turi išanalizuoti 431 puslapio apimties teismo nuosprendį. Nuosprendžio paskelbimo metu liepos 12 dieną prokuroras atostogavo.

REKLAMA

"Daugiau nei pusė prokuratūros reikalavimų patenkinta, tačiau yra nepatenkintų. Turim terminą iki rugpjūčio 1 dienos. Iš to, kas man žinoma, manau, kad skųsim. Nuosprendis tikriausiai bus skundžiamas tam tikrose dalyse", - BNS sakė S.Verseckas.

Darbo partijos įkūrėją, parlamentarą Viktorą Uspaskichą teismas pripažino kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir skyrė jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal nuosprendį, parlamentarė Vitalija Vonžutaitė, teismo įvardyta V.Uspaskicho dešiniąja ranka, už grotų turėtų praleisti trejus metus. Buvusiai partijos finansininkei Marinai Liutkevičienei teismas skyrė vienus metus nelaisvės, o dabartiniam partijos vadovui Vytautas Gapšiui skirta 35 tūkst. litų bauda. Teismas paskelbė, kad nėra lengvinančių aplinkybių, o valstybei padaryta žala neatlyginta iki šiol.

V.Uspaskichą teisme gynė trys advokatai - du samdyti gynėjai ir vienas skirtas valstybės.

Vienas advokatų Vytautas Sviderskis BNS sakė, kad su kolega jau rašo skundą.

"Prašysim nuosprendį panaikinti dėl įvairių priežasčių", - sakė V.Sviderskis.

Buvusiai partijos finansininkei Marinai Liutkevičienei teismas skyrė vienus metus nelaisvės, o dabartiniam partijos vadovui Vytautas Gapšiui skirta daugiau nei 35 tūkst. litų bauda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M.Liutkevičienės gynėjas advokatas Marius Zabita BNS sakė, kad taip pat rašo apeliacinį skundą.

"Mano manymu, skirta per griežta bausmė", - sakė advokatas.

Pirmadienį susisiekti su V.Vonžutaitės ir V.Gapšio gynėjais BNS nepavyko.

Gavęs apeliacinius skundus, Vilniaus apygardos teismas juos perduos Lietuvos apeliaciniam teismui.

Jei nuosprendis liktų nepakeistas, V.Uspaskichui tektų ne tik keliauti į pataisos namus, bet ir atlyginti milijoninę žalą - teismas patenkino Valstybinės mokesčių inspekcijos ir Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos ieškinius ir nusprendė išieškoti solidariai iš V. Uspaskicho ir V. Vonžutaitės per 3 mln. litų. Šie pinigai - Darbo partijos 2004 - 2006 metais nesumokėti mokesčiai ir įmokos valstybei.

REKLAMA

Per 2004-2006 metais įvykdytus nusikaltimus V.Uspaskicho "vaidmuo buvo pagrindinis", skaitydama nuosprendį sakė teisėja Daiva Pranytė-Zalieckienė.

Pasak teismo, buvęs ilgametis Darbo partijos vadovas V.Uspaskichas ne tik žinojo, bet ir kontroliavo apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą, o partija slėpė tikruosius rėmėjus ir finansuotojus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų