REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagrindinėje „Balsas.lt svaitės” temoje skaitykite žurnalisto Vidmanto Babrausko parengtą straipsnį „Kurortų vizija: turime kuo didžiuotis?”. Lietuvos pajūris, kaip čia rašoma, ieško būdų, kaip įveikti sezoniškumo rykštę, o Druskininkai ir Birštonas susižeria nelinkusiuosius klajoti po triukšmingą Palangos knibždėlyną. Neringa, Druskininkai ir Birštonas norintiems ramybės, o Palanga su čeburėkų ir alaus pardavėjais paplūdymiuose – mėgstantiems triukšmingai lėbauti. Nors miesto meras Šarūnas Vaitkus ir puoselėja viltį, kad miestas netrukus dar taps ir sveikatingumo sostine. Apie gausybę projektų: keltą tarp Nidos ir Kauno, tiltą iš Neringos į kontinentą, dirbtinį pajūrį po stogu Druskininkuose ir lt. – skaitykite straipsnyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Balsas.lt savaitė” pirmąkart skelbia anksčiau niekur neviešintą KGB dokumentinę medžiagą, kurioje figūruoja garsiausi senosios Kauno mafijos veikėjai. Kai praėjusių metų spalį pirmąsyk atėjau susipažinti su archyvine medžiaga, tiek centrinio valstybės archyvo, tiek Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro darbuotojai man sutartinai pareiškė, kad esu pirmasis žurnalistas, kuriam parūpo jų žinioje esančiose senose bylose minimi garsiausi 1990-ųjų šalies kriminalinio pasaulio autoritetai. Šį kartą siūlau pažintį su lietuviškos mafijos sostinės Kauno nusikalstamo pasaulio asmenimis, kurie buvo patekę į KGB seklių akiratį, - rašo žurnalistas DaIlius Dargis savo publikacijoje: „Kauno mafija buvo nuolatinėje KGB priežiūroje”.

REKLAMA

Žurnalistės Indrės Vainalavičiūtės straipsnyje „Dzūkijos miškuose – karas dėl grybų“ rašoma, kad žinomą priežodį „Jei ne grybai ir ne uogos, dzūkų mergos būtų nuogos“ šiemet galima perfrazuoti į „Grybai ir uogos paliko dzūkus nuogus.“

„Vėlavęs pavasaris, o paskui užėję karščiai kaip reikiant pakenkė uogų ir grybų derliui Dzūkijos miškuose. Miško gėrybių supirkėjai sandėliuose turi atsargų dar iš praėjusių metų bei noriai į Lietuvą veža nebrangią produkciją iš kitų šalių. Dėl to vietiniai dzūkeliai skriaudžiami dvigubai – miške grybai neauga, o perdirbimo įmonės darbo nesiūlo“, - rašome publikacijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Spindinčio gyvenimo: rubrikoje skaitykite apie tai, kad kinai pamišo dėl moters pieno. Anot Kinijos žiniasklaidos, suaugusieji samdo žindančias motinas, kurios jiems reguliariai tiekia savo pieną.

Kinijoje, kurią prieš kelerius metus sukrėtė užnuodytų mišinukų kūdikiams skandalas, tėvams vis dar sunku rasti saugaus ir kokybiško šio produkto savo mažyliams. Turtuoliai iš didžiųjų šalies miestų, norėdami palaikyti gerą formą ir galintys sumokėti nemenką sumelę, mėgaujasi natūraliu ir šviežiu moters pienu.

Bet tai – toli gražu ne visos karštos ir įdomios temos, kurias galėsite rasti naujausiame savaitraštyje „Balsas.lt savaitė“. Daug kitų Lietuvos bei užsienio politikos, verslo, pramogų ir socialinio gyvenimo naujienų nuo pirmadienio galėsite perskaityti naujausio savaitraščio „Balsas.lt savaitė“ numeryje (arba paspaudę ant naujausio savaitraščio „Balsas.lt savaitė“ viršelio.)  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų