REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas vokiečių menininkas ant JAV ambasados Berlyne sienos suprojektavo užrašą "Jungtinė Amerikos "Stasi" ("United Stasi of America"), numanomą Vašingtono didelio masto interneto sekimo programą prilygindamas buvusios Rytų Vokietijos slaptajai policijai.

REKLAMA
REKLAMA

JAV ambasados atstovas AFP sakė: "Labai linksma. Tačiau bet kas, darantis tokius palyginimus, nepažįsta nei "Stasi" ("Štazi"), nei Jungtinių Valstijų".

REKLAMA

Palyginimo su buvusia komunistine slaptąja policija "Staatssicherheit" ("Stasi") projekcija ant JAV ambasados sienos sušvito pirmadienio naktį. Jos autorius - Oliveris Bienkowski (Oliveris Benkovskis), bendradarbiavęs su interneto magnatu ir aktyvistu Kimu Dotcomu (Kimu Dotkomu).

"Praėjusį vakarą sudarkiau JAV ambasadą Berlyne tiesos projekcija. 0wned!" - "Twitter" parašė Naujojoje Zelandijoje gyvenantis K.Dotcomas.

Vokietijos pilietis K.Dotcomas įkūrė interneto svetainę "Megaupload", kurią uždarė JAV pareigūnai, siekiantys jo ekstradicijos dėl kaltinimų reketavimu, sukčiavimu, pinigų plovimu ir autorinių teisių vagystės.

REKLAMA
REKLAMA

K.Dotcomas, kurio tikrasis vardas yra Kimas Schmitzas (Kimas Šmicas), neigia padaręs ką nors neteisėta ir Naujojoje Zelandijoje yra paleistas už užstatą iki jo ekstradicijos svarstymo.

JAV žvalgybinę informaciją nutekinęs Edwardas Snowdenas (Edvardas Snoudenas), kuris yra įstrigęs Maskvos oro uoste, taip pat siekia išvengti JAV teisingumo - po to, kai nutekino skandalingas detales apie didžiulio masto JAV elektroninio sekimo programą bei pasiklausymą Europos misijose.

Vokietija ypač sunerimo dėl pranešimų apie JAV ir britų šnipinėjimo programas - prisimindama savo valstybės vykdyto sekimo valdant naciams ir komunistiniam Rytų Vokietijos režimui istoriją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaizdo medžiaga, kurioje ant JAV ambasados sienos matyti minėta protesto žinutė ir K.Dotcomo atvaizdas, buvo paskelbta „Youtube“ tinklapyje ir jau buvo peržiūrėta daugiau kaip 100 tūkst. kartų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų