REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Reda Gilytė, LRT televizijos laida „Šiandien“

Šią savaitę Seimas baigė pavasario sesiją ir į rudens rinksis tik rugsėjo 10-ąją. Tačiau ši vasara – neeilinė ir įtempta, nes Lietuva pirmininkauja Europos Sąjungos Tarybai, tad vyks nemažai renginių. Nepaisant to, parlamentarai vasarą planuoja ir paatostogauti.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo nariai oficialių atostogų neturi. Seimas bandė keisti statutą ir jas įforminti, tačiau iki šiol to padaryti nepavyko. Prieš porą metų buvo sudaryta speciali ekspertų grupė, kuri parengė Seimo narių garantijų įstatymą, bet jį parlamentarai atmetė. Konstitucinis teismas beveik prieš dešimt metų yra paskelbęs, kad pagal Konstituciją parlamentarai privalo priimti jų darbo sąlygas nustatantį įstatymą. Nors atostogos ir neapibrėžtos, pasak Seimo pirmininko, kai nevyksta posėdžiai, parlamentarai turi teisę pailsėti.

REKLAMA

„Aš nematau didelės problemos, jei atostogos ir bus įformintos. Mes kada nors grįšime prie šio klausimo ir jas įforminsime. Jei vyksta koks nors netikėtas, neeilinis labai svarbus posėdis, Seimo nariai be didelių problemų atvyksta. Nemanau, kad jie darbo metu jomis piktnaudžiauja“, – sakė Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas.

Opozicijos lyderis teigia nieko blogo nematantis, kad parlamentarai neturi įteisintų atsotogų.

„20 metų taip gyvename. Nemanau, kad tai labai rimtas reikalas. Be abejo, Seimo nariai vasarą šiek tiek pasiilsi, o kaip tai yra apibrėžta, nelabai domėjausi“, – kalbėjo opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo kancleris šią vasarą apibūdina kaip įtemptą ir neeilinę. Pradėjus Lietuvai pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai, anot jo, apie atostogas nėra kada galvoti.

„Apie atostogas net nesvajojame. Dauguma darbuotojų turės galimybę galbūt savaitei išeiti rugpjūčio mėnesį, nes Europoje yra tokia tradicija, kad institucijos daugiausia poilsiauja rugpjūtį“, – komentavo Seimo kancleris Jonas Milerius.

Pasak Prezidentės atstovės, Dalia Grybauskaitė, kaip ir kasmet, taip ir šią vasarą neatostogaus. Premjeras atostogaus nuo liepos 26-osios, ministrai atostogaus ne visi iš karto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų