REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuva – jau prie ES Tarybos vairo

Sostinėje iškilmingai pakeltos Lietuvos ir ES vėliavos

Liepos 1-osios rytą skambant Lietuvos ir Europos Sąjungos himnams prie Vyriausybės rūmų iškilmingai pakeltos mūsų šalies valstybinė, istorinė ir Europos Sąjungos (ES) vėliavos.

REKLAMA
REKLAMA

Šia iškilminga ceremonija, kurioje dalyvavo Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, ministrai, gausus būrys Lietuvoje reziduojančių užsienio valstybių ambasadorių ir svečių, buvo pažymėta Lietuvos pirmininkavimo ES pradžia.

REKLAMA

,,Lietuva didelė dėmesį skirs daugiametei finansinei programai, sieks aktyvios pažangos kuriant bankų sąjungą, dalyvaus teikiant pasiūlymą dėl bendro bankų pertvarkymo mechanizmo. Turime ambicijų paspartinti susitarimų dėl ekonomikos augimo ir darbo vietų kūrimo įgyvendinimą, dėsime labai daug pastangų, kad sklandžiai ir sėkmingai būtų sprendžiami energetikos klausimai – 2014 metais būtų sukurta energijos vidaus rinka, daugiau investuojama į modernią transeuropinę energetikos infrastruktūrą“, – sveikindamas renginio dalyvius sakė premjeras A. Butkevičius ir pridūrė, kad Lietuva pasirengusi netrukus visiškai integruotis į ES Baltijos regiono energetikos infrastruktūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Premjero teigimu, vienas iš Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetų – Rytų partnerystė. Vilniuje lapkričio mėnesį vyksiantis susitikimas, anot jo, bus stiprus impulsas pažangai šioje srityje.

Pabrėžęs, kad Lietuvai tokia atsakomybė – pirmininkauti ES Tarybai – tenka pirmą kartą, A. Butkevičius sakė, kad Lietuva jaučiasi atsakinga už visos ES piliečių gerovės kūrimą, ir kartu su kitomis ES valstybėmis dirbs visos Europos labui bei įveiks laukiančius iššūkius.

,,Palinkėkime sau ir vieni kitiems, kad 2013 metų pabaigoje, baigiantis Lietuvos pirmininkavimui ES Tarybai, galėtume drauge pasidžiaugti dideliais nuveiktais darbais ir visos ES sėkme“, – linkėjo premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

ES šeimą papildė Kroatija

,,Kiekvienai valstybei pirmas pirmininkavimas yra krikštas. Tačiau ne kiekvienai valstybei tenka dvigubas vaidmuo. Mes esame ir krikštamotė, nes šiandien švenčiame pirmą Kroatijos dieną ES šeimoje“, – tai, kad nuo liepos 1-osios ES šalių narių šeimoje jau ne 27, o 28 valstybės, iškilmingoje ceremonijoje priminė Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovė Natalija Kazlauskienė.

,,Norėčiau, kad šis pirmininkavimas parodytų, kad Lietuva yra brandi, patikima partnerė visoms ES narėms, patikima partnerė ES institucijoms siekiant bendrų ES tikslų. Norėčiau palinkėti, kad pirmininkavimo rezultatas būtų augantis Lietuvos ir jos institucijų autoritetas ES ir augantis dėmesys ES. Norėčiau palinkėti, kad Lietuvos pirmininkavimas buvo atviras netikėtumams, atviras kompromisams ir atviras naujų kelių ieškojimams“, – kreipdamasi į Lietuvos Vyriausybės narius ir užsienio šalių ambasadorius sakė N. Kazlauskienė.

REKLAMA

Prasidedant Lietuvos pirmininkavimui ES Tarybai, Vyriausybės rūmuose buvo atidaryta 7 lietuvių dailininkų darbų – ES valstybių vėliavų interpretacijų–  paroda ,,Nepriklausomos istorijos”.

Lietuva ES Tarybai pirmininkaus pirmoji iš Baltijos šalių. Pirmininkavimą perimame iš Airijos, o po pusmečio perduosime jį Graikijai.

Iškilmingoje ceremonijoje tylos minute buvo pagerbtas Pakistane nuo teroristų rankos žuvusių alpinistų, tarp kurių buvo ir lietuvis Ernestas Markšaitis, atminimas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų