REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maskvoje uždarytas pogrindinis musulmonų bankas

Manoma, kad per jį buvo finansuojamos teroristinės grupuotės

Rusijos teisėsauga užkirto nelegalias finansines paslaugas teikusios tarptautinės grupuotės veiklą, praneša kommersant.ru.

Rusijos teisėsauga užkirto nelegalias finansines paslaugas teikusios tarptautinės grupuotės veiklą, praneša kommersant.ru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinę nusikalstamos grupuotės dalį sudarė išeiviai iš iš Turkijos ir Sirijos, kurie nuo 2011-ųjų Rusijos Federacijos teritorijoje vykdė bankines operacijas, neturėdami tam lincenzijos. Šį tinklą sudarė daugiau nei 10 įmonių visoje šalyje. Pagrindinė šių „kooperatyvų“ veikla buvo nelegaliai įgytų lėšų pervedimas, grynųjų išdavimas, juridinių ir fizinių asmenų vardu atliekami pavedimai, nuslepiant tikrąją apmokėjimo paskirtį.

REKLAMA

Anot operatyvinės informacijos, banditai naudojo tokią schemą: klientas, perduodantis savo pinigus pogrindiniame banke Maskvoje, gal pats, arba per patikėtinį atsiimti tokią pačią sumą Stambule. Už kiekvieną tokią transakciją nusikaltėliai sau pasiimdavo nuo 0.5 iki 6 proc. sumos. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, grupuotė spėjo tokiu būdu „išgryninti“ daugiau nei 7 mlrd. rublių.

Kratose dalyvavo daugiau nei 100 policininkų, taip pat spec. reagavimo padaliniai. Pareigūnai aptiko ir konfinskavo elektronines „klientų“ duomenų bazes, juodosios buhalterijos žurnalus ir ofšorinių įmonių veiklos dokumentus, taip pat įvairių šalių valiutos už 40 mln. rublių.

Finansinės struktūros organizatorius ir du jo padėjėjai suimti, dar dviem asmenims uždrausta palikti šalį. Teisėsauga tikrina informaciją ar šio banko pagalba buvo finansuojamos teroristinės organizacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų