REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Billas Gatesas įsigijo namą Floridoje už 8,7 milijono dolerių. Nepaisant įspūdingos sumos, tai nėra brangiausias milijardieriaus namas ir tuo labiau ne brangiausias turtingiausiems planetos žmonėms priklausantis namas. Kalbos apie brangiausius nekilnojamojo turto objektus nenutyla niekada. Įvardijamos milžiniškos sumos, išleistos statyboms, įspūdingos techninės charakteristikos, daugybė baseinų, saunų, saugyklų kailiniams ir kitiems prabangos daiktams bei įvairiausi kiti patogumai. Slon.ru išrinko keletą brangiausių ir įspūdingiausių elitinio nekilnojamojo turto objektų. Visų jų kaina viršija 100 milijonų dolerių.

Billas Gatesas įsigijo namą Floridoje už 8,7 milijono dolerių. Nepaisant įspūdingos sumos, tai nėra brangiausias milijardieriaus namas ir tuo labiau ne brangiausias turtingiausiems planetos žmonėms priklausantis namas. Kalbos apie brangiausius nekilnojamojo turto objektus nenutyla niekada. Įvardijamos milžiniškos sumos, išleistos statyboms, įspūdingos techninės charakteristikos, daugybė baseinų, saunų, saugyklų kailiniams ir kitiems prabangos daiktams bei įvairiausi kiti patogumai. Slon.ru išrinko keletą brangiausių ir įspūdingiausių elitinio nekilnojamojo turto objektų. Visų jų kaina viršija 100 milijonų dolerių.

REKLAMA

Antilia

Turtingiausias Indijos žmogus, susikrovęs turtus naftos ir dujų sektoriuje, Mukeshas Ambani yra brangiausio privataus namo pasaulyje savininkas. Dangoraižis, kuris verslininkui ir jo šeimai buvo pastatytas pačiame Indijos megapolio Mumbajaus centre, išties pritrenkia savo mastais. 27 aukštų privataus dangoraižio aukštis – 173 metrai, o plotas – 37 000 kvadratinių metrų. Milijardieriaus namą nuolatos turi aptarnauti apie 600 žmonių personalas.

REKLAMA
REKLAMA

Namo projektą sukūrė Čikagos architektai iš „Perkins & Will“ biuro. Jis pavadintas mitinės salos-vaiduoklio Atlanto vandenyne garbei. Statinys stovi viename iš brangiausių miesto rajonų, Atlamaund roud. Pastatas yra vertinamas 1 milijardu dolerių. Negalima nepažymėti techninių namo charakteristikų – jis gali atlaikyti 8 balų pagal Richterio skalę galingumo žemės drebėjimą. Pirmuose šešiuose pastato aukštuose galima rasti stovėjimo aikšteles 168 automobiliams. Viename iš aukštų yra nedidelis teatras 50-iai žmonių, kituose galima rasti spa procedūrų centrą, kelis baseinus, šokių salę, kabančius sodus ir daugybę kitų panašių dalykų.

REKLAMA

Villa Leopolda

Namo istorija prasideda 1902 metais, kai Belgijos karalius Leopoldas II Prancūzijos Rivjeroje pastatę jį savo favoritei ir būsimai žmonai Caroline Lacroix. Tačiau jau po septynerių metų, po karaliaus mirties, Caroline buvo iškeldinta iš vilos. Pirmo pasaulinio karo metu ten įsikūrė karo ligoninė, o vėliau gyveno grafienė de Beauchamp, architektas Ogdenas Codmanas, kanadiečių finansininkas Izaacas Killamas, italų pramonininkas Gianni Agnello ir bankininkas Edmondas Safra, kuris viloje buvo priėmęs tokias asmenybes, kaip JAV prezidentas Ronaldas Reaganas ir Frankas Sinatra. Šiandien namas priklauso bankininko dukrai – Lily Safra.

REKLAMA
REKLAMA

2008 metais vilos savininku vos ne tapo rusų milijardierius Michailas Prochorovas. Jis buvo pasiruošęs už ją pakloti apie 511 milijonų dolerių. Tačiau pasaulinė finansinė krizė sutrikdė jo planus – sandorio jis atsisakė, o L. Safra gavo 60 milijonų dolerių užstatą. Kalnų vila yra netoli Monte Karlo ir žinoma dėl vaizdų į jūrą ir savo sodo, kurį prižiūri 50 sodininkų.

Ira Rennerto namas

Brangiausias namas JAV priklauso amerikiečių investuotojui I. Rennertui. Namas ir jo aplinkinė teritorija yra Niujorko valstijoje ir užima 25,5 hektarų plotą. Gyvenamasis namo plotas sudaro apie 4000 kvadratinių metrų. Pastate iš viso yra 29 miegamieji, 39 vonios kambariai, 3 baseinai, oranžerija, 164 vietų kino teatras, treniruoklių salė ir 2 boulingo takeliai. „Forbes“ namą įvertino 200 milijonų dolerių. Elektra namą aprūpina nuosava elektrinė. Sklando gandai, kad namuose yra muziejus, kuriame I. Rennartas išdėstė savo įspūdiną meno kolekciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

La Belle Epoque penthausas

2010 metais nežinomu panorėjęs likti investuotojas iš Artimųjų Rytų, 99 išsinuomojo Monake esantį penthausą. Maždaug 1600 kvadratinių metrų nekilnojamąjį turtą iš to paties bankininko E. Safra dukros Lily išpirko kompanija „Candy & Candy“ po to, kai pats bankininkas šiame bute žuvo gaisro metu. Kompanija atstatė butą ir 2010 metais, nepaisant tamsios penthauso praeities, pardavė jį naujam savininkui už 307 milijonų dolerių. Pastatas apsuptas įvairiais kazino ir restoranais, iš penthauso matoma Monte Karlo įlanka. Dviejų aukštų biblioteka, terasa su medžiais, poilsio kambarys su biliardo stalais, spa centru, daugybė prabangių baldų – viskas aukščiausiame lygyje. Gyventojo saugumą garantuoja visur išstatytos stebėjimo kameros bei šarvuotas stiklas.

REKLAMA

Kensington Place Gardens

Londone centre išsidėstęs brangiausias namas Didžiojoje Britanijoje. Priklauso plieno magnatui iš Indijos Lakshmi Mittalui. Namas stovi priešais Izraelio ambasadą vadinamojoje milijardierių gatvėje. Po to, kai indas suremontavo namą, jis buvo įvertintas 250 milijonų svarų. Tai yra antri pagal dydį rūmai Londone centre – po karalienės rezidencijos, Bekingemo rūmų.

One Hyde Park butai

Naitbridžo gatvėje, Londono centre, netoli Haid parko įsikūręs gyvenamasis kompleksas One Hyde Park. Projekto savininkai – elitinio nekilnojamojo turto vystytojai „Candy & Candy” ir Kataro ministras pirmininkas Hamidas bin Jassimas bin Jaber Al Thani. Statyboms buvo paimtas 1,8 milijardo JAV dolerių kreditas. Be privačių rezidencijų, kurių minimali kaina siekia 31 milijoną dolerių, gyvenamajame komplekse yra įsikūręs Abu Dabio banko ofisas, „McLaren“ automobilių parodų centras ir šveicariškų laikrodžių „Rolex“ parduotuvė. 2011 metais penthausą komplekse įsigijo turtingiausias Ukrainos žmogus, milijardierius Rinatas Achmetovas. Apartamentai jam kainavo 221 milijoną dolerių.

REKLAMA

Tour Odeon penthausas

Monake iki 2014 metų liepos bus paruoštas 49 aukštų dangoraižis, kuris taps gyvenamąja vieta su didžiausia vieno kvadratinio metro kaina visame pasaulyje. Ilgą laiką Monake buvo oficialiai uždrausta statyti aukštus pastatus, tačiau šiam projektui padaryta išimtis. 170 metrų aukščio gyvenamasis bokštas (antras pagal aukštį pastatas Viduržemio jūros pakrantėje), kainuos ne mažiau 800 milijonų JAV dolerių. Kvadratinis metras bus parduodamas už ne mažiau nei 66 tūkstančiai dolerių. Ir tai neturėtų stebinti – kunigaikštystė žinoma dėl brangiausio nekilnojamojo turto. Namas bus neblogai aprūpintas – rusiškos ir turkiškos saunos, keli baseinai, privatūs limuzinai ir kino teatrai. Paskutiniuose penkiuose aukštuose – 3300 kvadratinių metrų penthausas su atskiru liftu, 8 miegamaisiais, vyno saugykla, asmeniniu spa, sporto sale ir baseinu. Penthauso kaina sieks 390 milijonų dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Xanadu 2.0

Vašingtono ežero krante įsikūręs namas to paties pavadinimo valstijoje - Xanadu 2.0. Taip pavadintas pagrindinio Orsono Wellso filmo „Pilietis Keinas“ personažo garbei. Namas priklauso B. Gatesui, kuris šiais metais, pasak „Forbes“, susigrąžino sau turtingiausio pasaulio žmogaus titulą, kurį turėjo nuo 1996 iki 2012 metų. 6100 kvadratinių metrų ploto namą statė septynerius metus, jo kaina 2012 metais sudarė 120,5 milijono JAV dolerių. Name yra didžiulę biblioteka, 18 metrų ilgio baseinas su povandenine muzikine sistema, didelė treniruoklių salė ir daugybė kitų patogumų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų