REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Meilė ir seksas: kaip atgaivinti jausmus?

Jūs vedę jau ne pirmus metus ir jūsų santuoka yra gana sėkminga. Tačiau pastebite, kad buvusios aistros nebėra, mylitės vis rečiau, nes pavargote, be to, nebeliko naujų pojūčių. Viskas pažįstama ir banalu. Galbūt visiems taip būna?

REKLAMA
REKLAMA

Pasirodo, ne. Daugelis susituokusių porų prisipažįsta, kad išgyvenę panašią jausmų krizę jie sugebėjo atrasti naujus horizontus. Juk meilė ir seksas - glaudžiai susiję, tad tebesant meilei, negalima ranka numoti į nesklandumus sekso srityje. Svarbu rasti balansą, o prireikus - ieškoti naujų galimybių beateinančiai rutinai panaikinti. Štai keletas patarimų, kuriuos siūlo žinomi seksologai, psichoterapeutai ir tiesiog sutuoktiniai, “turintys stažo”.

REKLAMA

Seksas – tai jausmai

Garsi seksologė Dilia Enikejeva seksą lygina su dainininkų duetu: “Dainininkai gali dainuoti unisonu, bet gali ir atlikti savo partiją. Jeigu jie susidainavę, dainuojant kartu jų balsas skambės kitaip nei dainuojant solo. Gerame duete abu partneriai puikiai jaučia partnerį. Jeigu vienas užsinorės improvizuoti, kitas lengvai prisitaikys”.

Žinoma, seksas sulaukus trisdešimties ne toks koks buvo aštuoniolikos. Jaunystėje viskas paprasčiau: vyksta hormonų audros, jūs galite nemiegoti visą naktį, o ryte būti šviežia kaip agurkėlis, priekyje – viltys ir dideli planai, o jūs nuostabi kaip Afroditė.

REKLAMA
REKLAMA

Bėgant metams, blėsta grožis ir pasitikėjimas savimi (ypač jeigu vyras periodiškai jums primena apie papildomus kilogramus ir atsiradusias raukšleles), šeimos rūpesčiai suėda visas jėgas, o ir pats organizmas maldauja skirti valandėlę miegui, o ne seksui.

Meilė ir seksas poroje eina greta. Vis dėlto seksualinis pasitenkinimas pirmiausiai susijęs su bendru pasitenkinimu santuoka. Jeigu sutuoktiniai patenkinti savo intymiais santykiais, tai sudaro foną vystytis jų santykiams kitose sferose. Šis fonas turi įtakos santykių sėkmei ir, atvirkščiai, pasitenkinimas seksu priklauso nuo šių santykių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką daryti?

Pradžiai – sąžiningai atsakykite sau į klausimą: ar viskas gerai jūsų kasdieniniuose santykiuose. Jeigu ne, ieškokite to pradinio taško, nuo kurio prasidėjo kivirčai, ir užpildykite emocinę spragą.

Lepinkite vienas kitą!

Vienoje dainoje yra nuostabi frazė: “Mažiausiai meilės tenka tiems, kuriuos mes labiausiai mylime!”.

Paradoksas: mes nepamirštame išlieti ant vyro visus per dieną susikaupusius nemalonumus, išsakom pretenzijas, išbaram prie draugų. O kur švelnumas? Sutuoktiniai, kurie nepamiršta vienas kitam parodyti švelnumo ir meilės, paprastai neatšąla ir lovoje.

REKLAMA

Kaip seniai vyrui į lovą atnešėte kavos? O kada paskutinį kartą vonioje jis trynė jums nugarą? Ar einate pasivaikščioti vakare šviečiant mėnuliui?

Kiekviena šeima, bėgant metams, atranda savų “receptų”. Kuo dažniau vienas kitam išsakote teigiamas emocijas, tuo tvirtesni jūsų seksualiniai ryšiai!

Pavargę kūnai mylisi vangiai

Kuri iš mūsų, ištekėjusių moterų, nepateko į tokią situaciją, kai iš nuovargio norisi miegoti, o vyras netikėtai parodo iniciatyvą? Atsisakai – vyras įsižeidžia, sutinki – guli nusikankinusi, o viduje kyla susierzinimas: ko jam reikia? O būna ir priešingai: tu prie jo, o jam “galvą skauda”!

REKLAMA

Ką daryti? Suteikti vienas kitam galimybę pailsėti.

Turiu pažįstamų vedusių porų “su stažu”, kurios išsprendė šį klausimą (ir vėlgi kiekviena savaip!). Vieni vaikus išsiunčia pas senelius ir šeštadienį prašo jų netrukdyti telefonų skambučiais ir vizitais. Kiti, kuriems nereikia skubėti į darbą 8 valandą ryto, seksą atideda rytui. Treti, priešingai, guldo vaikus miegoti ir nuo dešimtos iki vidurnakčio skiria vienas kitam dėmesio. Sena mano pažįstama sako, jog jai svarbu ne sekso kiekis, o jo kokybė: geriau rečiau, bet pagal “pilną programą”!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Problemas palikite už slenksčio!

Nesineškite darbo problemų namo. Dokumentus, kurių nespėjote peržiūrėti, palikite darbe. Pusantros valandos trukmės telefoninį pokalbį su drauge taip pat galima atidėti.

Jeigu laukiate svarbaus skambučio, naudokitės autoatsakikliu. Šiais laikais įsigyti jį – ne problema, o jūs, išsivadavusi nuo neproduktyvaus bendravimo ir beprasmiškų reikalų, sutaupysite daugybę brangaus laiko ir vidinių jėgų.

Jeigu dieną liko daug neišspręstų darbinių problemų, geriau tam vakarui neplanuoti intymių santykių, nes mintys apie tai, kas dar nepadaryta, neleis jums atsipalaiduoti.

REKLAMA

Kartais reikia vyrui pasakyti apie savo ketinimus!

Jeigu ryte savo sutuoktiniui dalykiškai pareikšite: “Brangusis, šiandienos vakaras – seksui!”, bus viena nuotaika. O jeigu iš ryto su pakilia nuotaika lauksite malonaus vakaro, o darbo metu keletą kartų paskambinsite vyrui ir pasakysite, jog su nekantrumu laukiate dienos pabaigos, kad bent pusvalandžiu anksčiau grįšite iš darbo ir pagaminsite lengvą vakarienę dviems, iš anksto pasirūpinsite šampanu ar vynu, nusiprausite po dušu ar vonioje, jūsų nuotaika bus puiki ir ją iš karto pajus vyras.

REKLAMA

Venkite spąstų!

Seksologų nuomone, patys dažniausi spąstai vedybiniame guolyje – vienas ir tas pats scenarijus. Ir meilė, ir seksas reikalauja kūrybiškumo. Anksčiau ar vėliau ateina toks periodas, kai intymios partnerio pusės jau gana gerai išstudijuotos. Todėl sutuoktiniai mylėdamiesi iš karto griebia jautį už ragų, tai yra renkasi tas glamones, kurios garantuoja rezultatą.

Pagalvokite pati: jeigu žmogų kiekvieną dieną maitintume keptomis bulvėmis (chalva, ananasais, krevetėmis), tikrai ateitų momentas, kai vien pažiūrėjus į tą produktą pradėtų pykinti. Todėl bet kokiu atveju “meniu” reikia keisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaverskite vyro drauge!

Apskritai tai auksinė vedybinio gyvenimo taisyklė. Atsiminkite: šalia jūsų – vyras! O šitą vyrą reikia vilioti ir bandyti užkariauti kiekvieną dieną.

Praktikoje gaunasi atvirkščiai. Žmona staiposi prieš veidrodį ir skundžiasi vyrui, kad priaugo dvidešimt papildomų kilogramų, pasidarė panaši į karvę ir netelpa nė į vieną sijoną. Grįžusi iš stomatologo pasakoja, kad dantyse dvidešimt skylių ir apskritai reikia taupyti protezams. Arba pradeda aptarinėti su vyru, kokį anticeliulitinį kremą pirkti. Apskritai daro viską, ko pirmosiomis pažinties dienomis niekada nebūtų dariusi!

REKLAMA

Žinoma, kai žmona pradeda skųstis vyrui, jai norisi, kad vyras pasakytų: “Brangioji, tu nuostabi!”. Bet vyrai dažniausiai to nesako. Jokių užuominų jūsų žodžiuose jie negirdi. Jie tiki tuo, ką sakote. Jeigu jau žmona galvoja, kad ji sena, stora, negraži, su celiulitu ir dantų ėduonimi, tai taip ir yra. O kam norisi gulti į lovą su tokia moterimi?

Pagalvokite, ar siekiate būtent to.

Juokaukite!

Kas jums pasakė, kad seksas – tai rimta? Kartais geriausias būdas susigrąžinti buvusią aistrą – pasijuokti.

Daugelyje moteriškų žurnalų siūlomi paprasti receptai dar prieškambaryje nuogai sutikti vyrą, grįžusį iš darbo. Galbūt jis čia pat puls ant jūsų kaip žvėris. Žinau vieną atvejį, kai vaikinas tapo tokio sutikimo auka: “Grįžtu namo pavargęs kaip nuvarytas arklys, o prieškambaryje nuoga žmona laukia. Aš vos nenualpau: negi ir seksu dar reikės užsiimti?”.

REKLAMA

Viena pažįstama šį receptą patobulino savaip: vyrą prieškambaryje pasitiko ne šiaip nuoga, o mūvėdama ratukines pačiūžas! Vyras taip kvatojo! Naktis buvo nuostabi. Tiesa, tas vyras turėjo humoro jausmą. Jeigu jį turi ir jūsiškis, bandykite.

Prisiminimai – jūsų sąjungininkas!

Mano kolegė papasakojo: “Su vyru pragyvenome 10 metų. Ir jeigu mūsų santykiai atšąla, aš ištraukiu senas fotografijas. Sėdime su vyru vakare, žiūrime jas, prisimename tai, kas gero mums nutiko. Žinoma, mes šypsomės, juokiamės. Tarp mūsų pradeda tekėti tam tikros srovės. Mes suprantame, kad mylim vienas kitą kaip ir anksčiau, ir kalbame apie tai. O paskui… Mes lyg nuklystame į mūsų pirmąsias naktis, mūsų aistrą… Apskritai tai puiku – būti mylimai savo vyro!”.

REKLAMA
REKLAMA

Flirtuokite!

Mes juk žinome, kad flirtuoti su nepažįstamu vyru lengva: svajingai nusišypsoti, pasižiūrėti taip, kad nepažįstamojo viduje viskas susisuktų iš noro, ir dar daug kitų gudrybių. Kur kas sudėtingiau flirtuoti su savo vyru!

Kaip?

Pavyzdžiui, einant į svečius arba pasivaikščioti, suraskite minutėlę pašnibždėti jam jūsų nakties scenarijų. O svečiuose pažiūrėkite jam į akis ir taip, kad nepastebėtų kiti, savo koja brūkštelėkite jam per koją (tai paprastai daro kokios nors seksualios herojės filmuose – tikriausiai ne veltui) arba ranka paglostykite jo kelį, o paskui pakilkite šiek tiek aukščiau. Ar man jus mokyti?!

Nepraleiskite galimybės pašokti. Sakykite komplimentus, juokitės iš jo anekdotų, bučiuokite į ausį. Apskritai jūs savo vyrą pažįstate kaip nuluptą! Ir rezultatų tikrai sulauksite!

Atsiminkite: jūsų aistra niekur nedingo! Tiesiog ji atšipo nuo buitinių problemų. Tad nuvalykite nuo jos dulkes ir tuomet meilė ir seksas vėl taps darnia kompanija ir vėl pradėsite mėgautis bendru gyvenimu!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų