REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinai stato miestą miškuose netoli Baltarusijos sostinės Minsko, kad sukurtų gamybos jungtį tarp ES ir Rusijos, praneša „Bloomberg“.

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka skyrė žemės sklypą netoliese Minsko tarptautinio oro uosto mainais už 5 mlrd. JAV dolerių vertės projektą, pagal kurį bus pastatyti būstai, kuriuose tilps 155 tūkst. žmonių.

REKLAMA

Šalies vadovas tiki, kad Kinija padės atgaivinti 60 mlrd. JAV dolerių vertės ekonomiką ir sukaupti 6,5 mlrd. JAV dolerių, kuriuos Baltarusija pasiskolino iš Tarptautinio valiutos fondo bei Rusijos 2009 metais. Šis centras priglaus Kinijos eksportuotojus, kurie galės reziduoti netoli ES narių, tokių kaip Lenkija ir Lietuva, taip pat turės galimybę be papildomų mokesčių keliauti į Rusiją ir Kazachstaną – šalis, priklausančias bendrai muitų sąjungai.

REKLAMA
REKLAMA

Toks sprendimas taip pat leis pasinaudoti darbo jėga, kurią sudaro 99,6 proc. išsilavinusių žmonių, dirbančių vidutiniškai už 560 JAV dolerių per mėnesį. Tai yra maždaug perpus mažiau nei vidutiniškai uždirbama Lenkijoje.

„Tai yra unikalus projektas. Jo infrastruktūra bus tokia galinga, kad niekam Europoje nepavyks to pakartoti“, – sakė Kinijos ambasadorius Baltarusijoje Gongas Jianwei.

Modernus miestas Eurazijos žemyne, kaip jis vadinamas rinkodaroje, išdygs šalia M1 greitkelio, jungiančio Maskvą su Berlynu per Baltarusiją ir Lenkiją. Greitaeigis geležinkelio tinklas sujungs naująjį rajoną su oro uostu ir miesto centru. Planuojama, kad pirmasis statybų etapas bus baigtas iki 2020 metų, o projektas galutinai bus įgyvendintas dar po dešimties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų