REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmąjį 2013 m. ketvirtį šalies teritorijoje į ilgalaikį materialųjį turtą investuota 2,6 mlrd. litų, arba 2,5 procento daugiau nei pirmąjį 2012 m. ketvirtį (palyginamosiomis kainomis), praneša Lietuvos statistikos departamentas, remdamasis išankstiniais duomenimis.

REKLAMA
REKLAMA

Pusę visų investuotų lėšų (1,3 mlrd. Lt) sudarė investicijos į pastatų ir inžinerinių statinių statybą, tačiau palyginti su pirmuoju 2012 m. ketvirčiu, jos sumažėjo 3 procentais. Lietuvos ūkio atgaivinimui reikšmingos investicijos į mašinas, įrenginius, transporto priemones sudarė 43 procentus visų investicijų (1,1 mlrd. Lt) ir padidėjo 10 procentų, palyginti su pirmuoju 2012 m. ketvirčiu.

REKLAMA

Gyvenamiesiems pastatams statyti ir pirkti buvo skirta 478 mln. Lt, tai yra 14 procentų daugiau nei pirmąjį 2012 m. ketvirtį.

Pagal ekonominės veiklos rūšis penktadalį visų šalies investicijų pirmąjį 2013 m. ketvirtį sudarė nekilnojamojo turto įmonių investicijos ir fizinių asmenų investicijos į gyvenamąją statybą. Transporto ir saugojimo įmonių investicijos sudarė 17 procentų, apdirbamosios gamybos įmonių – 14 procentų visų šalies investicijų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų