REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno ir Klaipėdos miestų senamiesčiuose parduodamų butų kainos mažesnės negu Vilniaus miegamuosiuose rajonuose – Karoliniškėse, Pilaitėje ar Lazdynėliuose. Lankomiausio nekilnojamojo turto skelbimų portalo domoplius.lt ekspertai išskyrė brangiausių Lietuvos rajonų dešimtuką. Jame net devyni Vilniaus ir tik vienas Klaipėdos rajonas – Mažasis kaimelis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Evaldo Narbuntovičiaus, domoplius.lt projekto vadovo, vidutinės butų kainos Vilniuje išlieka stabilios ir netgi didėja, o kituose didžiuosiuose miestuose kainų kreivė juda žemyn.

REKLAMA

„Miegamuosiuose sostinės rajonuose nuolat statomi nauji namai, butai juose brangesni, tad ir kainų vidurkis didesnis. Nuo centro nutolusiuose sostinės Pilaitės, Karoliniškių ar Lazdynėlių rajonuose vienas kvadratinis metras vidutiniškai kainuoja 100 litų daugiau nei prestižiniame Klaipėdos senamiestyje ir net 700 litų daugiau nei Kauno miesto centre“, – sako E. Narbuntovičius.

Brangiausi rajonai – sostinės Užupis ir senamiestis

Domoplius.lt duomenimis, pagal šiuo metu parduodamų butų kainų vidurkį brangiausiu Lietuvos rajonu galima vadinti menininkų pamėgtą Užupį. Šiame rajone vidutinė standartinio dviejų kambarių buto kaina siekia 356,3 tūkst. litų. Tai yra vienas kvadratinis metras parduodamas už 6,7 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal vidutines kainas nedaug nuo Užupio atsilieka senamiestis – ten kvadratinis metras parduodamas už 6,3 tūkst. litų. Trečias brangiausiųjų sąraše Žvėryno rajonas – 6 tūkst. litų už kv. m.

„Sostinės centre butų kainos išlieka didžiausios Lietuvoje. Kai kurie butai parduodami už 3 mln. litų ir brangiau, t. y. kvadratinio metro kaina viršija 15 tūkst. litų“, – teigia E. Narbuntovičius.

Aukštą kainų lygį išlaiko ir naujų namų gausus Šiaurės miestelis. Šiame rajone kainos didesnės negu nuo senų laikų vertinamame Antakalnyje – atitinkamai 5,7 ir 5,2 tūkst. už kvadratinį metrą. Minėti rajonai patenka į brangiausiųjų penketuką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaunas nusileidžia Klaipėdai

Antrajame brangiausių rajonų penketuke – vienas šalia kito esantys rajonai – Santariškės (5 tūkst. už kv. m) ir Jeruzalė (4,7 tūkst.), kuriuose dygsta nauji namų kvartalai.

Domoplius.lt duomenimis, tik po jų rikiuojasi pirmasis ne sostinės rajonas – Mažasis kaimelis. Klaipėdos mieste esančiame rajone vidutinės butų kainos panašios kaip ir Vilniaus Baltupių, Karoliniškių rajonuose – 4,5 tūkst. už kv. m. Dešimtuką užbaigia sostinės miegamieji rajonai – Lazdynėliai ir Pilaitė. Kaune butų kainos žymiai mažesnės nei Vilniuje ar Klaipėdoje. Tik senamiestyje, centre ir Žaliakalnyje vidutinė kvadratinio metro kaina viršija 3 tūkst. litų. Kituose rajonuose kainos dar mažesnės.

„Kauno nekilnojamojo turto rinka yra aptingusi – tam įtakos turi įvairūs veiksniai. Kiek geriau atrodo mūsų uostamiestis Klaipėda. Ten net keliuose rajonuose – senamiesčio, Miško, Tauralaukio, Kauno, Smeltės – vidutinė kvadrato kaina viršija 3 tūkst. litų“, – lygina E. Narbuntovičius.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų