REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Svarbiausiu lankstaus darbo privalumu darbuotojai laiko darbdavių pasitikėjimą ir galimybę dirbti savarankiškiau. Be to, nuotolinis darbas yra vienas įmonės patrauklumą darbuotojams lemiančių veiksnių. Tokius rezultatus atskleidė telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ atlikta darbuotojų apklausa.

REKLAMA
REKLAMA

Skatindama ir kitas įmones vystyti nuotolinio darbo kultūrą, bendrovė antrą kartą prisijungia prie gegužės 31 d. vyksiančios „Lanksčiojo darbo stiliaus dienos“, sakoma bendrovės pranešime.

REKLAMA

Pranešama, kad „Omnitel“ darbuotojų apklausa atlikta 2013 m. gegužės mėnesį. Buvo siekiama sužinoti, dėl kokių priežasčių darbuotojai labiausiai vertina bendrovėje skatinamą lankstaus darbo stilių. Nuotolinio darbo galimybe per pastaruosius trejus metus jau pasinaudojo 90 proc. apklausoje dalyvavusių šiuo metu įmonėje dirbančių darbuotojų.

„Omnitel“ apklausos rezultatai atskleidė, kad darbuotojai labiausiai išskiria ne praktines lankstaus darbo puses, o darbdavių pasitikėjimą ir galimybę dirbti, prisiimant daugiau atsakomybės. Net 80 proc. dirbančiųjų nuotoliniu būdu aukščiausiais balais įvertino darbdavio ir savo vadovo rodomą pasitikėjimą bei suteikiamą savarankiškumą.

REKLAMA
REKLAMA

„Naujausia darbuotojų apklausa atskleidė, kad „Omnitel“ darbuotojai vertina nuotolinį darbą kaip paskatinimą prisiimti atsakomybę siekiant tikslų, o laisvė pasirinkti, kur ir kada atlikti savo užduotis, turint platesnes galimybes derinti darbo ir šeimos interesus, suteikia darbuotojams pasitikėjimo jais jausmą“, – sakė „Omnitel“ personalo vadovė Živilė Valeišienė.

Pasak Ž. Valeišienės, nuotolinio darbo galimybė numato į rezultatus orientuotą darbo planavimo ir rezultatų vertinimo kultūrą, kurią skatinančios įmonės suteikia savo darbuotojams daugiau galimybių kūrybiškai siekti tikslų, tvirčiau įsipareigoti bei lanksčiau planuoti, kaip ir kur būdami jie pasieks geriausią galutinį rezultatą. Be to, pasitikėjimas ir galimybė dirbti mobiliai panaudojant naujausias technologijas stiprina įmonės patrauklumą aukščiausią kompetenciją turintiems darbuotojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat „Omnitel“ darbuotojai nuotolinį darbą vertina kaip ypač praverčiantį negaluojant, kai dirbama iš namų nenorint imti nedarbingumo pažymėjimo ar užkrėsti kolegų (aukščiausiais balais įvertino 77 proc.) ir kaip galimybę neblaškomam namuose ar kitoje ramioje vietoje atlikti susikaupimo reikalaujančius darbus (aukščiausiais balais įvertino 69 proc.).

„Omnitel“, pastebėdama, jog darbuotojai vertina nuotolinio darbo galimybę, skatina ir kitas įmones plėtoti lankstaus darbo kultūrą. Drauge su bendrovėmis „Microsoft Lietuva“, TEO, „Lietuvos draudimas“, „Blue Bridge“, bendradarbystės centru „Hub Vilnius“, asociacija INFOBALT ir LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, „Omnitel“ gegužės 31 d. organizuoja „Lanksčiojo darbo stiliaus dieną“ ir nuotolinio darbo kultūrai skatinti skirtą renginį.

REKLAMA

Paskutinę gegužės dieną visi norintys išbandyti lankstų darbo stilių nuo 10 iki 13 valandos kviečiami apsilankyti „Vasaros terasoje“ (Vilniaus g. 39, Vilnius) ir dirbti po atviru dangumi. Iki renginio likus beveik savaitei, lankstaus darbo idėjai pritariantys ir renginyje besiruošiantys dalyvauti įmonių darbuotojai kviečiami prisijungti prie renginio puslapio „Facebook“ socialiniame tinkle.

Be to, iki birželio 7 d. dirbantieji nuotoliniu būdu gali dalyvauti „Microsoft Lietuva“ puslapyje „Facebook“ socialiniame tinkle organizuojamame nuotraukų ir videoįrašų konkurse bei dalintis savo lankstaus darbo akimirkomis. Įdomiausios ir originaliausios idėjos, geriausiai atitinkančios lanksčiojo darbo stiliaus esmę, birželio 10 d. bus apdovanotos „Omnitel“, TEO ir kitų akcijos iniciatorių prizais, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų