REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Internetiniame portale propatria.lt šiandien pasirodė vertimas iš rusų tinklaraščio apie tariamai prieš kelis metus Osle sušurmuliavusį gėjų vaikų paradą. Šaltiniu yra nurodomas newvesti.info, rusų provoslaviškas naujienų portalas. Tad, kol šios „skandalingos“ informacijos nepasigavo (suklydau, lietuvių blogeriai ir komentatoriai, pasirodo, jau pasigavo šią „platinamą“ informaciją) tautiniai šeimos vertybių gynėjai ir kiti šauktukai, išsiaiškinam kai kuriuos faktus.

REKLAMA
REKLAMA

Tikriausiai banga iš naujo prasidėjo, kai šio mėnesio pradžioje rusų internetinėje erdvėje tarp „tradicijų“ gynėjų paplito „YouTube“ tinkle pasirodęs šis vaizdo įrašas:

REKLAMA

Vaizdo įrašo autorius skambiu pavadinimu „Šokas. Vaikų homoseksualistų gėjų paradas. Oslas, Norvegija, 2012“, tikriausiai, kaip įprasta, itin stengėsi pritraukti lankytojų. Nes homoseksualių vaikų vaizdo įraše, aišku, nerasite. Autorių šokiravo tai, kad gėjų parado minioje pasirodė krūvelė gėjų tėvų, vežimėliuose vežančių kūdikius. Festivalio, apie kurį rašo rusų tinklaraštininkai ir, išsivertusi rusų tekstą, propatria.lt, jūs neišvysite taip pat – eilinė, eilinių gėjų eisena. Manau, panašus potyris buvo 1990-ais, kai homo sovieticus duobėtoje Sankt Peterburgo (iki 1991-ųjų - Leningrado) gatvėje išvysdavo „Lamborghini“. Girdėjo, kad tokie dalykai yra, bet pamačius gatvėje žandikaulis atvimpa. Rusui kvapą atėmė pamačius vežimėlius gėjų eisenoje. Kad vaikus gėjai įsivaikina – girdėjo, kad jie gyvena, atrodo, elgiasi taip pat kaip kiti – buvo labai netikėta ir – „šokiruoja“.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, netgi newvesti.info nebuvo pirminis šaltinis, šie kaip šaltinį nurodė kažkokį tinklaraštininką, o tas dar kitą. Toliau ieškoti prasmės kaip ir nėra – niekas nėra girdėjęs apie jokį gėjų vaikų festivalį vykusį Osle „prieš porą metų“. Identiška žinutė rusų blogosferoje virusuoja jau metus. Visose žinutėse, šalia verksmingo „gėjai puola gvardijomis, gali būti, kad ateina paskutinioji“ stiliaus teksto, platinami niekuo su gėjų eitynėmis nesusiję vaizdai. Absoliučiai visos žinutės turi tuos pačius du vaizdo įrašus ir vieną nuotrauką. Vaizdai visiškai nesusiję nei su žinutės pavadinimu, nei su pačiu tekstu, tačiau plinta internetu kaip virusas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daina, kurioje dar 2006-ais "YouTube" tinkle patalpintas kažkoks olandų berniukas renginyje jaunimui ir vaikams dainuoja apie jo du tėčius ir, kad to nereiktų gėdytis:

Taip pat, vaizdo įrašas su išties makabriškai atrodančia vaikų čiuožykla, vėlgi, neturinčia jokių sąsajų nei su gėjais, nei su švietimu:

Ir dar viena nuotrauka su kita keista čiuožykla, kurios nei vietos, nei paskirties, nei nuotraukos darymo laiko internete taip ir nepavyko surasti:

Internete paplitusioje virusinėje žinutėje taip pat kalbama apie metodinę medžiagą „Gaykids“. Kalbėkim atvirai, knyga tokiose žinutėse pristatoma kaip šėtono biblija, kurią maži vaikučiai privalo iškalti mintinai. Iš tiesų, tai knygelė apie norvegų gėjus, kurioje spausdinamos jų vaikystės nuotraukos ir gyvenimo aprašymai. Taip, šioje knygoje pateikiamos žinomų gėjų istorijos, ir, net neabejoju, kad jie ten pateikiami kaip eiliniai žmonės, skatinamas jų supratimas ir teigiama, kad tai yra normalu. Knygos pagrindinė mintis - "Gėjai irgi buvo vaikais".

REKLAMA

Knygelės internetinėje svetainėje šiais metais patalpinta žinutė, kurioje džiaugiamasi, kad ši knyga Norvegijos švietimo ministerijos buvo įtraukta į rekomenduojamos literatūros sąrašą. Pabrėžiu – rekomenduojamos. Knygelės turinys orientuotas į septintos ir vyresnių klasių mokinius.

Taigi, iš viso "vaikų gėjų festivalio" burbulo lieka faktai, kad 2012-ais Osle vyko gėjų eitynės, kuriose dalyvavo ir kelios dešimtys gėjų šeimų su vežimėliuose pūpsančiais įvaikintais kūdikiais, o knyga "Gaykids" yra Norvegijoje rekomenduojama kaip metodinė medžiaga paauglių lytiniam švietimui. PLATINAM!!!!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų